MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

WoW Athens 2024: Lou Is και Mary Sunshine μάς παρέσυραν στο πιο ξέφρενο πάρτι με επίκεντρο τις θηλυκότητες

Στα πλαίσια του WoW Athens 2024, η Lou Is και η Mary Sunshine ένωσαν τις δημιουργικές δυνάμεις τους και χάρισαν ένα μουσικό αφιέρωμα στις γυναίκες, τις θηλυκότητες και τα non-binary άτομα. Εμείς ήμασταν εκεί και τώρα μπορούμε να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από το πιο up-beat disco πάρτι στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 11.04.2024 Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη

Το WoW – Women Of the World Festival, το φεστιβάλ αφιερωμένο στις γυναίκες, τις θηλυκότητες και τα non-binary άτομα επέστρεψε για το περασμένο τριήμερο στους πολλαπλούς χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 6 Απριλίου, βρεθήκαμε στο WoW Sounds, μια συναυλία αφιερωμένη στις θηλυκότητες, με το αστραφτερό δίδυμο των Lou Is και Mary Sunshine.

Αφού κάναμε, λοιπόν, την απολαυστική βόλτα μας στους ξεχωριστούς πάγκους που πλαισίωναν το marketplace του φεστιβάλ, λάβαμε θέση μπροστά από την σκηνή της Αγοράς. Η Mary Sunshine και η Lou is, απαστράπτουσες ανέβηκαν στην σκηνή, φορώντας τα πιο αστραφτερά outfit, ταιριαστά με την διάθεση, όπως πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε.

Στην ανακοίνωση της συναυλίας, μας υποσχέθηκαν μια guilty pleasure βραδιά. Περισσότερο pleasure και λιγότερο guilty θα χαρακτήριζα το live που μετατράπηκε πολύ γρήγορα στο πιο απολαυστικό πάρτι. Άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκρότησαν το πιο ζωντανό κοινό, σε μια συναυλία που αποτέλεσε γιορτή για την θηλυκότητα, την δημιουργικότητα, την αγάπη και την ελευθερία. Τραγούδια από iconic γυναίκες της παγκόσμιας ποπ σκηνής, που έχουν γράψει ιστορία, ύμνοι προς την ισότητα και την ισχύ του γυναικείου φύλου, αλλά και οι ένοχες απολαύσεις που ξέρουμε όλοι απ’ έξω κι ανακατωτά από την ελληνική ποπ του ’90. Μια βραδιά, κατά την οποία η Αγορά του ΚΠΙΣΝ φωτίστηκε από γκλίτερ και festive διάθεση, στην αγκαλιά του WoW Athens 2024.

Υπάρχει καλύτερο τραγούδι να ξεκινήσεις συναυλία/πάρτι από το Dancing Queen των Abba; Στην προκειμένη περίπτωση όχι. Έτσι, μπήκαμε αμέσως στο mood και φυσικά ξεκινήσαμε αυτομάτως να χορεύουμε στον ρυθμό.

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως δεν είχα ξανά την τύχη και την τιμή να ακούσω την Lou Is live. Η φωνή της μας καθήλωσε όλους, άλλοτε στις πολύ ψιλές νότες που πετύχαινε σχεδόν αβίαστα, αφήνοντάς μας με ανοιχτό το στόμα και άλλοτε στις δεύτερες με τις οποίες υποστήριζε την Mary. It Must Have Been Love και Running Up That Hill συγκαταλέγονται στα απόλυτα φωνητικά highlights της βραδιάς. Εκτός από τις εκπληκτικές διασκευές που ακούσαμε, ερμήνευσε και μερικά κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία, όπως το In The Rain και το Take The Love.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World Αthens: Με 5.400 συμμετοχές ολοκληρώθηκε στο ΚΠΙΣΝ το μεγαλύτερο φεστιβάλ για θέματα έμφυλης ισότητας12.09.2018

Έκανε ένα σύντομο αφιέρωμα στην Taylor Swift, που όπως μας είπε, δεν θα μπορούσε να λείπει από μια playlist φεστιβάλ που γιορτάζει τις γυναίκες και τις θηλυκότητες, ένα παγκόσμιο φαινόμενο σαν τη Swift που δίνει τεράστιο αγώνα για να παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά το γυναικείο φύλο.

Μετά από το «Βάναυσο Καλοκαίρι» της Taylor, λοιπόν, μας πλημμύρισε αέρας από Eurovision, καθώς η Lou Is μας τραγούδησε το κομμάτι «Do I Do» που έστειλε ως υποψήφιο για τον τραγουδιστικό διαγωνισμό το 2022, το οποίο μάλιστα έφτασε μέχρι την τελική πεντάδα.

Η Mary Sunshine (κατά κόσμον Μανώλης Θεοδωράκης) είναι μια από τις πιο γνωστές drag personas στην εγχώρια σκηνή αυτή την στιγμή και το περασμένο Σάββατο μας απέδειξε και το γιατί. Ταλαντούχα, απόλυτη show woman, με ιδιαίτερο ταπεραμέντο και ασυναγώνιστη θετική ενέργεια. Όποτε δεν τραγουδούσε κατέβαινε από την σκηνή για να χορέψει μαζί μας. Όταν δε τραγουδούσε ξεσήκωνε μέχρι και τον πιο δύσκολο. Lady Gaga, Tina Turner, Annie Lennox, είναι μερικές από τις καλλιτέχνιδες των οποίων τα τραγούδια απογείωσε. Από μια απολαυστική εκτέλεση του «I Am What I Am», μας δήλωσε πως Θα Επιβιώσει και ότι Θέλει να Χορέψει με Κάποιον αλά Whitney.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Αναζητώ τη μητρική μου γλώσσα χωρίς να φοβάμαι πια τη βαρύτητά της”: Η Lou Is επιστρέφει στις ρίζες της12.09.2018

Το mash up του «Στοιχηματίζω» της Μαντώς και του «It’s Raining Men» των The Weather Girls ήταν δίκαιο και επιτέλους έγινε πράξη. Η βραδιά συνεχίστηκε με ακόμα κάποια από τα πιο αξέχαστα τραγούδια από ιέρειες των 80’s-90’s της ελληνικής μουσικής, όπως η Αλέξια, η Ευρυδίκη και η «ανοιξιάτικη» Σοφία Βόσσου.

Η μπάντα, η οποία πλαισίωσε τις δύο εκρηκτικές καλλιτέχνιδες ταίριαξε απόλυτα στην περίσταση. Εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο μοναδικός Sam Marlieri, ο οποίος μάγεψε τους πάντες με τον μεθυστικό ήχου του σαξοφώνου του, αλλά και την θετική ενέργεια που εξέπεμπε συνεχώς στο κοινό. Δηλώνω φαν. O Στέλιος Πασχάλης -οριακά στην κυριολεξία- τα «έσπασε» στα ντραμς, ο Χρήστος Κεχρής μας γοήτευσε διακριτικά στο μπάσο και ο Μιχάλης Σοφιανός μας συνεπήρε με τον ήχο των πλήκτρων.

Ένα απολαυστικό ταξίδι-αφιέρωμα στην γυναικεία παρουσία μέσα από disco και pop ήχους και τραγούδια που είτε από κοινού, είτε ξεχωριστά η Lou Is και η Mary Sunshine απογείωσαν. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που θέλεις όλα αυτά τα covers να κυκλοφορήσουν επίσημα κάπου, ώστε να μπορείς να τα ακούσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αν δεν συμβεί αυτό, τουλάχιστον παρακαλώ θερμά τον κύριο που βρισκόταν ακριβώς μπροστά στην σκηνή και καθ’ όλη τη διάρκεια δεν πήρε ανάσα να σταματήσει να τραβάει βίντεο (!), να μας στείλει το πλούσιο υλικό του!

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b