MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Nick Waterhouse: 10 λόγοι για να μην χάσεις τα live του στην Αθήνα

Ο αγαπημένος Καλιφορνέζος του ελληνικού κοινού έρχεται στην χώρα μας για δύο συναυλίες κι εμείς ανυπομονούμε να τον ακούσουμε!

Nick Waterhouse by Zach Lewis
Nick Waterhouse by Zach Lewis
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Υπάρχουν μερικοί καλλιτέχνες που μοιράζονται έναν ανεξήγητο δεσμό με το ελληνικό κοινό: Τα τραγούδια τους γίνονται all time classics στα ελληνικά ραδιόφωνα, τα social media τους είναι γεμάτα σχόλια από ελληνικούς fans και φυσικά η χώρα μας δεν λείπει ποτέ από τις περιοδείες τους. Ένας τέτοιος καλλιτέχνης είναι ο Nick Waterhouse.

Πολύ πριν την τεράστια επιτυχία του “Katchi” που τον εκτόξευσε στην κορυφή των charts, το ελληνικό κοινό γέμιζε τις συναυλίες του Καλιφορνέζου μουσικού – και αυτός με τη σειρά του πάντα επιστρέφει στη χώρα μας.

Η αρχή έγινε το 2014 στο Gagarin. Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του “Time’s All Gone” και την πρώτη επιτυχία του “Some Place” (έχει περάσει μία δεκαετία πλέον!) και μόλις λίγους μήνες μετά τον δεύτερο δίσκο του, “Holly”, ο οποίος γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία στην Ελλάδα, ο νέος και ανερχόμενος τότε Waterhouse θα έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην Αθήνα, στη σκηνή του Gagarin, με τους “δικούς μας” His Majesty The King of Spain στο πλευρό του. Με μόλις δύο δίσκους στο ενεργητικό του, είχε ήδη χτίσει fanbase στην Ελλάδα, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που πήγαν μόνο και μόνο για να δουν ποιος είναι αυτός ο 28χρονος Αμερικανός που παίζει σαν “παλιός” star της rock ‘n’ roll -και κόλλησαν!

Έτσι, γεννήθηκε μία σχέση αγάπης με το ελληνικό κοινό, που από τότε γίνεται όλο και πιο δυνατή, με τα sold out να είναι σίγουρα σε κάθε του εμφάνιση.

Την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Μαΐου, ο Nick Waterhouse έρχεται για τέταρτη φορά στην Ελλάδα για δύο μεγάλες συναυλίες στο Piraeus Club Academy (Lou Lou is Present) και το σίγουρο είναι ότι δεν θέλετε να τον χάσετε! Γιατί; Ακολουθούν οι λόγοι, για τους οποίους ο Nick Waterhouse απλά δεν απογοητεύει ποτέ στις live εμφανίσεις του.

1.  Δεν τον αποκαλούν τυχαία “σωτήρα” της soul

Μοιάζει με τον Elvis Costello, τραγουδά σαν τον Dan Auerbach, θυμίζει Van Morrison. Ναι, επηρεάστηκε άμεσα από τα 50s και τα 60s, από θρύλους του κλασικού και του σύγχρονου rock n roll και της soul. Ο λόγος που αγαπάμε τον Nick Waterhouse, όμως, δεν είναι γιατί μας θυμίζει τους “παλιούς”, αλλά γιατί ανοίγει τον δρόμο στους νέους. Δεν περιορίζεται και σίγουρα δεν “μένει” στο παρελθόν. Η μουσική του είναι μουσική του “τώρα”. Έχει καταφέρει να εξελίξει το είδος και κυρίως να αποδείξει ότι η soul, το rock ‘n’ roll, η rhythm and blues -είδη που μερικοί ίσως και να νομίζουν ότι έχουν εκλείψει- στην πραγματικότητα παραμένουν πιο φρέσκα από ποτέ.

2. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο απόγειό του

Από το 2012 έχει κυκλοφορήσει όχι έναν, όχι δύο, αλλά πέντε καταπληκτικά studio άλμπουμ. Το βγαλμένο από την αμερικανική pop των 50s “Time’s All Gone”, το πιο ώριμο αλλά εξίσου ξεχωριστό “Holly”, το “Never Twice” που περιλάμβανε και το τεράστιο hit του Katchi, το πληθωρικό “Nick Waterhouse” και φυσικά τον τελευταίου του δίσκο “Promenade Blue”, τον πιο groovy, χορευτικό, 60s δίσκο του μέχρι τώρα! Μέσα στην πανδημία, ο Nick Waterhouse κατάφερε να ηχογραφήσει τον καλύτερο δίσκο της καριέρας του και τώρα απολαμβάνει την επιτυχία στην μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία του.

3. Το Promenade Blue είναι υπέροχο από την αρχή μέχρι το τέλος

Μιας και μιλάμε για τον νέο δίσκο του, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι υπέροχος. Πολύ δύσκολα βρίσκεις δίσκο, που να είναι άψογος από την αρχή μέχρι το τέλος. Και γι’ αυτό είναι και ένας δίσκος που αξίζει να ακούσεις με τη σωστή σειρά, από το “Place Names” μέχρι το “To Tell”. Ανυπομονούμε σίγουρα να ακούσουμε live για πρώτη φορά το “Medicine”, το “The Spanish Look”, το “Place Names”, το “Very Blue”, το “Vincentine”!

4. Στα live, στόχος του είναι πάντα να ικανοποιεί το κοινό

Υπάρχουν μερικοί καλλιτέχνες που αρνούνται να παίξουν τις μεγάλες επιτυχίες τους, είτε γιατί έχουν πολύ απλά βαρεθεί, είτε γιατί έχουν ξεπεράσει την δημιουργική αυτή φάση και προτιμούν να παίζουν τα νέα τους κομμάτια. Ο Nick Waterhouse δεν είναι τέτοιος καλλιτέχνης. Σίγουρα δεν θα λείψουν οι νέες επιτυχίες του, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει εκτός τα “παλιά και αγαπημένα” μας, από το Some Place μέχρι το Katchi. Είναι με λίγα λόγια people pleaser και γι’ αυτό τον αγαπάμε.

5. Από τα live του δεν λείπουν και οι διασκευές

Ως φανατικός θαυμαστής της rock των 60s, έχει διασκευάσει πολλά κλασικά κομμάτια, πάντα με επιτυχία. Αν είμαστε τυχεροί ίσως τραγουδήσει live το “Pushin’ too hard” των Seeds ή το “I Can Only Give You Everything” των Them.

6. Είναι υπέροχος κιθαρίστας

Σαν αυθεντικός rock ‘n’ roller, ο Waterhouse δεν είναι μόνος εκπληκτικός ερμηνευτής, αλλά και δεινός κιθαρίστας. Έπαιξε για πρώτη φορά κιθάρα όταν ήταν μόλις 8 ετών, μετά από παρότρυνση του πατέρα του και από τότε δεν σταμάτησε. Σήμερα, στα 36 χρόνια του, η κιθάρα είναι σαν δεύτερη φύση του και δεν διστάζει να το αποδείξει σε κάθε live του.

7. Ετοιμαστείτε για ένα ξέφρενο rock n roll πάρτι

Φορέστε τα πιο άνετα παπούτσια σας και ετοιμαστείτε για πολύ χορό, γιατί ο Waterhouse μάς έχει υποσχεθεί ένα ξέφρενο πάρτι και η συναυλιακή του ιστορία έχει δείξει ότι κρατά τις υποσχέσεις του!

9. Η χημεία του με το ελληνικό κοινό είναι το κάτι άλλο

Όποιος έχει βρεθεί έστω και σε μια συναυλία του τα τελευταία χρόνια, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο παλμός του κοινού είναι πρωτόγνωρος και ο ίδιος τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή.

10. Θα ακούσεις live το Katchi και θα χορέψεις όσο αντέχεις

Το Katchi αγαπήθηκε όσο λίγα τραγούδια από το ελληνικό κοινό, και όλα δείχνουν ότι δεν θα το βαρεθούμε σύντομα. Με το που μπαίνει ο χαρακτηριστικός ρυθμός του και ακούμε τον Waterhouse να τραγουδά “Doo wop a doo wop, shoopi doobi doo wop” ξέρουμε αμέσως τι θα συμβεί!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου και Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Piraeus Club Academy (Lou Lou is Present), Πειραιώς 105

Εισιτήρια: 26-30 ευρώ

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b