MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Η Shakira έγινε 45: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της βασίλισσας της latin

Σήμερα η Κολομβιανή σταρ με τη χαρακτηριστική χροιά, γιορτάζει τα 45α γενέθλιά της. Ποια είναι μερικά πράγματα που πολλοί δεν ξέρουν για την Shakira;

Σακίρα
Σακίρα
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1977 γεννήθηκε η Shakira Isabel Mebarak Ripoll, ευρέως γνωστή ως Shakira. Μεγαλώνοντας στη Μπαρρανκίγια της Κολομβίας, η Shakira συνήθιζε να τραγουδάει πάντα και παντού, δείχνοντας από μικρή το ταλέντο και την ιδιαίτερη φωνή της.

Εκτός από τη ξεχωριστή χροιά της, φημίζεται και για την ευελιξία της στο να δοκιμάζει καινούρια μουσικά είδη, σχεδόν πάντα με επιτυχία. Η μεγάλη αναγνώριση μπορεί να μην ήρθε από την αρχή της καριέρας της, άλλα όταν αυτό συνέβη το κύμα της επιτυχίας ήταν σφοδρό. Οι δύο της πρώτοι δίσκοι, Magia (Μαγεία) και Peligro (Ζαλάδα) δεν είχαν μεγάλη απήχηση, όμως οι αμέσως επόμενοι, το Pies Descalzos (Ξυπόλητα Πόδια) του 1995 και το Donde Estan Los Lardones? (Που είναι οι Κλέφτες;) του 1998 γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Το 2001 η Shakira έκανε το μεγάλο βήμα και επέκτεινε την καριέρα της στην αγγλόφωνη μουσική σκηνή. Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από λίγες μέρες για να γίνει το νέο όνομα για το οποίο μιλούσαν όλοι. Ο πρώτος αγγλόφωνος δίσκος της με τίτλο “Laundry Service“, πούλησε πάνω από 13 εκατομμύρια αντίγραφα. Φυσικά, το τραγούδι που ξεχώρισε από τον δίσκο αυτόν και εκτόξευσε την καριέρα της, ήταν το “Whenever, Wherever“, ένα τραγούδι σταθμός στην μουσική σκηνή των 00’s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Jay-Z έγινε 52: 26 πράγματα που δεν ξέρατε για τον θρυλικό ράπερ12.09.2018

Η προσωπική ζωή και η πρόσφατη καριέρα της Shakira

Μετά από 11 άλμπουμ, μία τεράστια καριέρα, φανατικό κοινό και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, η Shakira είναι η δεύτερη κατά σειρά πιο επιτυχημένη Λατίνα τραγουδίστρια, μετά την Γκλόρια Εστέφαν, την οποία μάλιστα έχει ως πρότυπο. Οι πωλήσεις της ξεπερνούν τους 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, κάνοντας την έτσι την Κολομβιανή καλλιτέχνιδα με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η Σακίρα μαζί με τον Πικέ και τα δύο τους παιδιά. Photo Credits: Shakira/Instagram

Η Σακίρα μαζί με τον Πικέ και τα δύο τους παιδιά. Photo Credits: Shakira/Instagram

Το 2011, η Shakira αποφάσισε, έχοντας πρόσφατα χωρίσει από τον επί 11 χρόνια αρραβωνιαστικό της Αντώνιο Ντε λα Ρούα, γιο του πρώην Προέδρου της Αργεντινής, να επισημοποιήσει την σχέση της με τον γνωστό Ισπανό ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ. Γνωρίστηκαν το 2010, στα γυρίσματα για το βιντεοκλίπ του Waka Waka (This Time for Africa) και από τότε θεωρούνται ως ένα από τα πιο σωστά πρότυπα ζευγαριού, χωρίς να χρειάζεται να εκθέτουν τη ζωή τους συνέχεια. Το 2013 στην ζωή τους μπήκε ο πρώτος τους γιος, ο Μιλάν, ενώ το 2015 την οικογένειά τους ολοκλήρωσε ο Σάσα.

Μετά το ομότιτλο δέκατο στούντιο άλμπουμ της το 2014 και μετά την γέννηση του δεύτερου γιου της, η Shakira δεν μπορούσε με τίποτα να αντλήσει έμπνευση και να συνθέσει και ήταν αβέβαιη για το μέλλον της καριέρας της. Ωστόσο, η συνεργασία της στο La Bicicleta με τον Carlos Vives και η υποστήριξη από τον Πικέ, την ενθάρρυναν να συνεχίσει να ασχολείται με τη μουσική.

Λίγο αργότερα, το 2017, κυκλοφόρησε το 11ο, και τελευταίο μέχρι στιγμής, άλμπουμ της El Dorado, από τη Sony Music Latin. Εμπνευσμένο από την προσωπική ζωή και τις εμπειρίες της, το El Dorado περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια για τη σχέση της τραγουδίστριας με τον Πικέ. Το πιο γνωστό και πετυχημένο τραγούδι του άλμπουμ είναι η συνεργασία της με τον Maluma στο Chantaje.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μπιγιονσέ γιορτάζει: 40 facts – λόγοι που την κάνουν την απόλυτη “βασίλισσα”12.09.2018

Όσα δεν ξέρουμε για τη Βασίλισσα της Λατινικής Μουσικής

Μετά από 22 χρόνια πετυχημένης καριέρας, η Shakira συνεχίζει να θεωρείται μία από τις καλύτερες Λατίνες καλλιτέχνιδες και δύσκολα θα αποχωριστεί τον τίτλο της Βασίλισσας της Λατινικής Μουσικής. Ποια είναι όμως 20 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζαμε για τη ζωή και την καριέρα της;

  • Η Shakira είναι η μικρότερη από οκτώ αδέρφια, τα οποία προέρχονται από τον πρώτο γάμο του πατέρα της.
  • Το όνομα της στα αραβικά σημαίνει «ευγνώμων» ή «γεμάτος χάρη».
  • Ηχογράφησε το πρώτο της άλμπουμ σε ηλικία μόλις 13 ετών.
  • Στα 16 της, η Shakira επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Κολομβία στο Φεστιβάλ Vina del Mar και κέρδισε την τρίτη θέση. Τραγούδησε το «Eres», στο οποίο είχε γράψει τη μουσική αλλά και τους στίχους.
  • Το πρώτο αγγλικό της άλμπουμ, “Laundry Service“, έγινε 4 φορές πλατινένιο.
  • Έχει κερδίσει πάνω από 400 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 3 βραβείων Grammy και 13 Latin Grammy, 5 MTV Video Music Awards, 7 βραβεία Billboard Music Awards, 39 Billboard Latin Music Awards, ενώ ήταν και υποψήφια για μία Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερο Τραγούδι, για την ταινία «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας».
  • Έμαθε το σήμα κατατεθέν της, τον χορό της κοιλιάς, από τη Λιβανέζα γιαγιά της.
  • Μιλώντας για το πώς βλέπει τον εαυτό της ως μητέρα, η Shakira δήλωσε πως της αρέσει πιο πολύ από όλα να βοηθάει τον γιο της με τα μαθήματα. «Κρύβω μία μικρή δασκάλα μέσα μου και μου αρέσει πολύ να διαβάζω στα παιδιά μου, στα οποία αρέσει να μαθαίνουν επίσης […] νομίζω πώς σε κάθε παιδί αρέσει να μαθαίνει, αρκεί να του το παρουσιάσεις σαν παιχνίδι».
  • Ζωγραφίζει συχνά και με πάθος, όμως λατρεύει να ζωγραφίζει συγκεκριμένα ένα πράγμα, και αυτό είναι τα τηγανιτά αυγά!
  • Όταν η Shakira ήταν δύο ετών, ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδερφός της πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ οδηγούσε μια μοτοσικλέτα και ένας μεθυσμένος οδηγός τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Ο θάνατος του την ενέπνευσε να γράψει το τραγούδι «Tus Gafas Oscuras» (Τα σκοτεινά σου γυαλιά), όπου τραγουδά για τη θλίψη του πατέρα της, όταν έχασε τον γιο του.

Στις συναυλίες της εμφανίζεται συνήθως ξυπόλητη.
  • Της έχουν αφιερώσει ένα άγαλμα 5 μέτρων στην πατρίδα της, τη Μπαρρανκίγια της Κολομβίας.
  • Όταν την ρωτάνε ποιο πιστεύει ότι είναι το ωραιότερο μέρος του σώματός της, απαντάει: «Ο εγκέφαλός μου».
  • Στην δήλωση της αυτή έχει απόλυτο δίκιο, καθώς μετά από τεστ που την παρότρυναν να κάνει, οι καθηγητές της στο σχολείο, η Shakira έμαθε πως έχει 140 IQ.
  • Μιλάει 7 γλώσσες, ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και αραβικά
  • Αν δεν ήταν τραγουδίστρια, θα ήθελε να γίνει ψυχολόγος ή αστρονόμος.
  • Το 1997 ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Pies Descalzos Foundation, η οποία χτίζει και συντηρεί ειδικά σχολεία για φτωχά και ορφανά παιδιά, σε πόλεις της Κολομβίας. Είναι επίσης η νεότερη Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF.
  • Το 2010 τιμήθηκε με μετάλλιο από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, για τη φιλανθρωπική οργάνωση και το φιλανθρωπικό της έργο.
  • Τον Νοέμβριο του 2011 απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ.
  • Η Shakira μοιράζεται, με διαφορά 10 χρόνων, την ίδια μέρα γενεθλίων με τον νεότερο σύντροφό της, Πικέ. Κάτι που ίσως να μην ξέραμε και για την δική του ζωή είναι πως στα 17 του, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, έπεσε σε κώμα. Προς ανακούφιση όλων των δικών του ανθρώπων, ο άσος του ποδοσφαίρου συνήλθε 2 μέρες μετά. Ακόμα, ο Πικέ είναι εγγονός του πρώην αντιπρόεδρου της Μπαρτσελόνα, Αμαδόρ Μπερναμπέου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζάστιν Τίμπερλεϊκ: 10 τραγούδια που αποδεικνύουν πως είναι το απόλυτο ποπ είδωλο των 00s12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b