MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ

Τζουντ Λο: Οι ρόλοι-σταθμοί ενός ηθοποιού που ξέρει να μεταμορφώνεται

Σήμερα, ο ταλαντούχος ηθοποιός Τζουντ Λο κλείνει τα 49 του χρόνια και εμείς του ευχόμαστε, συγκεντρώνοντας τις δέκα καλύτερες ερμηνείες του.

Ειρήνη Μωραϊτη | 29.12.2021

Στις 29 Δεκεμβρίου του 1972, γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Τζουντ Λο. Από μικρός έδειξε την κλίση του στις τέχνες και άρχισε να ασχολείται με τον χώρο του θεάτρου, στον οποίο και στην συνέχεια αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά. Μετά από την αρκετά μεγάλη επιτυχία που σημείωσε σε Μπρόντγουεϊ και Γουέστ Εντ, ο Λο αποφάσισε να δοκιμαστεί και στην μεγάλη οθόνη.

Ξεκινώντας με μικρούς ρόλους, τους οποίους ερμήνευε μοναδικά και ξεχώριζε πάντα μέσα στο πλήθος των υπόλοιπων ηθοποιών, έφτασε να λάβει το πρώτο του βραβείο BAFTA δεύτερου αντρικού ρόλου, για την ερμηνεία του στην ταινία του σκηνοθέτη Άντονι Μινγκέλα, «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ». Μετά από αυτή την επιτυχία του ακολούθησαν και άλλες υποψηφιότητες και βραβεία, τα οποία τόνιζαν το ταλέντο του βρετανού ηθοποιού που καταφέρνει κάθε φορά να κάνει δικό του κάθε ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Τζουντ Λο. Photo Credits: AP

Τζουντ Λο. Photo Credits: AP

Ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει χαράξει μία αρκετά μεγάλη και ποικιλόμορφη πορεία στην υποκριτική, υποδυόμενος αρκετούς ρόλους που μένουν αξέχαστοι στο κοινό μέχρι και σήμερα. Από το franchise των Fantastic Beasts μέχρι και την ρομαντική κωμωδία του 2006 The Holiday, ο Λο έχει στο ενεργητικό του αρκετές δυναμικές ερμηνείες, ενώ το 2016 τον είδαμε ως Πάπα Πίο ΙΓ’ στην σειρά The Young Pope και το 2020 στην συνέχειά του, The New Pope.

Ποιες είναι όμως οι 10 καλύτερες κινηματογραφικές του ερμηνείες που σημάδεψαν την καριέρα του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρλεν Ντίτριχ: Η κινηματογραφική ζωή της πιο διάσημης «femme fatale» του κλασικού σινεμά12.09.2018

Άννα Καρένινα (2012)

Σε μία ταινία συνολικά μέτρια και αποσπασματικά οριακά κακή, ο Τζουντ Λο στον ρόλο του Αλεξέι Καρένιν, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κλέψει τις εντυπώσεις στην κλασική ιστορία της Άννας Καρένινας, η οποία ερωτεύεται έναν νεαρό αξιωματικό του στρατού και εγκαταλείπει τον σύζυγό της για να ζήσει την περιπέτεια, βυθίζοντας τον εαυτό της σιγά-σιγά στην αυτοκαταστροφή. Ενώ ο Άαρον Τζόνσον ως Κόμης Βρόνσκι και η Κίρα Νάιτλι ως Άννα Καρένινα δεν κατάφεραν να μεταφέρουν το τόσο έντονα δοσμένο από τον Λέοντα Τολστόι πάθος και ερωτισμό, ο Λο μπόρεσε να ερμηνεύσει αφαιρετικά και παθιασμένα τον ρόλο του, κερδίζοντας την θετική ανταπόκριση κοινού και κριτικών.

Ψυχρό Βουνό (2003)

Μία ιστορία γεμάτη ρομαντισμό, που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ήταν αυτή που μας έκανε να δούμε μία διαφορετική υποκριτική πλευρά του ηθοποιού. Ο Λο υποδύεται έναν στρατιώτη που, αφού τραυματίζεται στον πόλεμο, προσπαθεί να επιστρέψει στην αγαπημένη του, την οποία υποδύεται η Νικόλ Κίτμαν, καθώς εκείνη αγωνίζεται να σώσει το πατρικό της σπίτι. Δύο εξαιρετικές ερμηνείες σε μία ταινία εποχής, η οποία δέχτηκε θετικές κριτικές.

Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ (1999)

Ο Λο κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για αυτό το συναρπαστικό θρίλερ. Ο Ματ Ντέιμον πρωταγωνιστεί ως ένας άντρας με μοναδικό ταλέντο να μιμείται τους άλλους. Όταν όμως βρεθεί στον κύκλο του πλούσιου ναυτιλιακού κληρονόμου που ζει στην Ιταλία (Τζουντ Λο), θα αποκτήσει μία περίεργη εμμονή μαζί του. Η ταινία αυτή αποτελεί ένα ξεχωριστό συναισθηματικό ταξίδι στο μυαλό του κοινωνιοπαθή ρόλου του Ντέιμον, με τι εντυπώσεις να τις κλέβει εξίσου και η ερμηνεία του καθηλωτικού Τζουντ Λο.

Σέρλοκ Χολμς (2009)

Ως αγαπημένος Γουάτσον, ο Τζουντ Λο συμπρωταγωνιστεί με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην τριλογία του Σέρλοκ Χολμς, η οποία αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί. Ο γνωστός ηθοποιός δεν θα μπορούσε παρά να εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του ως ο πολυπράγμων και πολύ σημαντικός βοηθός του Σέρλοκ Χολμς, που κάνει τα πάντα για να λύσουν τα μυστήρια που προκύπτουν.

Μας συστήθηκαν με το Σέρλοκ Χολμς του Γκάι Ρίτσι το 2009, όπου ο Χολμς και ο Γουάτσον αντιμετωπίζουν μία κρίση στη σχέση τους. Ο διάσημος ντετέκτιβ, θα βρεθεί στη μέση μιας υπόθεσης με υπερφυσικά στοιχεία, καθώς όπως φαίνεται, ένας παλιός εχθρός επιστρέφει από τον άλλο κόσμο.

Σέρλοκ Χολμς: Το Παιχνίδι των Σκιών (2011)

Στην δεύτερη ταινία της τριλογίας, ο  επικίνδυνος Dr. Moriarty απειλεί να χαλάσει την ήδη πληγωμένη ισορροπία της ζωής τους και οι δύο πρωταγωνιστές, με την ομολογουμένως τρομερή χημεία, ξεκινούν ένα διασκεδαστικό, περιπετειώδες και γοητευτικό κυνηγητό. Κοινό και κριτικοί συμφώνησαν για τις εξαιρετικές ερμηνείες του πρωταγωνιστικού διδύμου, και περιμένουν με ζοφερή ανυπομονησία, ακόμα και δέκα χρόνια μετά, την επιστροφή τους στην μεγάλη οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρτσέλλο Μαστρογιάννι: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που «γέννησε» η Ιταλία μέσα από τους κορυφαίους ρόλους του12.09.2018

Hugo (2011)

Ο Τζουντ Λο είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε. Το  Hugo μας διηγείται την ιστορία ενός νεαρού ορφανού αγοριού (Άσα Μπάτερφιλντ) που ζει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο που άφησε πίσω του ο πατέρας του, το οποίο υποδύεται ο Λο. Είναι μια αστεία και συγκινητική περιπέτεια που αποδεικνύει την μαεστρία του Σκορτσέζε αλλά και την ικανότητα του Τζουντ Λο να μεταμορφώνεται σε ότι του ζητηθεί.

Εχθρός προ των πυλών (2001)

Ο Τζουντ Λο υποδύεται με έντονη ιστορική ακρίβεια και βίαιο πάθος έναν Ρώσο ελεύθερο σκοπευτή στο Στάλινγκραντ, που γίνεται διάσημος για τον θανατηφόρο στόχο του, στο πολεμικό δράμα «Εχθρός Προ των Πυλών», το οποίο διαδραματίζεται κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ρόλος του Λο σύντομα θα μπλεχτεί σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι με έναν Γερμανό σκοπευτή, το οποίο θα ταράξει τις ισορροπίες και θα κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού.

Ο Δρόμος της Απώλειας (2002)

Ο Λο είχε την ευκαιρία να παίξει τον «κακό» στο πετυχημένο δράμα εποχής «Ο Δρόμος της Απώλειας», στο πλευρό του Τομ Χανκς. Ο Χανκς υποδύεται έναν εκτελεστή που αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή με τον γιο του, όταν οι πρώην συνεργάτες του στοχοποιούν αυτόν και την οικογένειά του. Ο Λο υποδύεται έναν σαδιστή δολοφόνο που βρίσκεται στα ίχνη τους και δίνει μία από την πιο δυνατή και αξέχαστη ερμηνεία του.

Γκάτακα (1997)

Ενώ βρισκόταν στα πρώτα βήματα της υποκριτικής τους καριέρας, ο Τζουντ Λο κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, στην φουτουριστική ταινία επιστημονικής φαντασίας Γκάτακα. Σε μία κοινωνία που διαχωρίζει τους ανθρώπους της με βάση την τελειότητά τους, ο Ίθαν Χοκ υποδύεται έναν άντρα κατώτερης τάξης, που αλλάζει θέση με ένα μέλος της ανώτερης τάξης, τον Λο. Παρά τον φουτουριστικό χαρακτήρα της, η ταινία αποτελεί μία αλληγορία της σύγχρονης κοινωνίας με πολύ δυναμικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές της.

Ξενοδοχείο Grand Budapest (2014)

Ο Τζουντ Λο είχε την ευκαιρία να ενταχθεί στον μαγικό κόσμο του Γουές Άντερσον στην ταινία «Ξενοδοχείο Grand Budapest», όπου υποδύεται έναν συγγραφέα που επισκέπτεται το ομώνυμο ξενοδοχείο και αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία για τον παλιό θυρωρό του, ονόματι M. Gustave (Ρέιφ Φάινς). Η γοητεία της ταινίας συνδέεται με αυτή του Λο και οι ερμηνείες του καστ συμπληρώνουν την αστεία και διασκεδαστική περιπέτεια που μόνο ο Άντερσον θα μπορούσε να δημιουργήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια είναι τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια; 10+1 σειρές που ξέρουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα12.09.2018

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b