MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποια είναι τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια; 10+1 σειρές που ξέρουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα για πολλούς είναι βόλτες, νόστιμα γλυκά, στολισμένα μέρη και φυσικά ατελείωτο binge-watching των αγαπημένων μας σειρών. Έντεκα από αυτές, ξέρουν πώς να κρατούν την καλύτερη γιορτινή παρέα, με τα εορταστικά τους επεισόδια.

Τα Φιλαράκια ξέρουν πάντα να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Photo Credits: NBC/ Warner Bros. Television
Τα Φιλαράκια ξέρουν πάντα να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Photo Credits: NBC/ Warner Bros. Television
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Σε ποιον δεν αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια; Κάθε ένα από αυτά αποτελεί μία υπενθύμιση ίσως, των δικών μας εορταστικών εμπειριών, σε λίγο πιο υπερβολικό βαθμό βέβαια. Τα επεισόδια αυτά μας βάζουν αμέσως στο κλίμα των ημερών και μας χαρίζουν ένα χαμόγελο. Αλλά περισσότερο από αυτό, τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια λειτουργούν ως μία ευκαιρία να ρίξουμε μία ματιά στον εορτασμό των Χριστουγέννων σε άλλες περιοχές, να ταξιδέψουμε νοητά, και γιατί όχι, να πάρουμε κάποιες ιδέες για τα δικά μας Χριστούγεννα.

Όσοι λατρεύουν να βλέπουν σειρές, μπορούν να καταλάβουν τον λόγο που τα εορταστικά επεισόδια, και ειδικά των Χριστουγέννων, τα εκτιμούμε λίγο παραπάνω. Και για να αποδείξουμε την ξεχωριστή τους αξία, συγκεντρώσαμε τα 10+1 καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια σειρών, που μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο Netflix ή την τηλεόραση, για ένα γιορτινό binge-watching, δίπλα στο χριστουγεννιάτικό μας δέντρο.

The Office – Christmas Party

Στην κορυφή της λίστας με τα πιο αξέχαστα χριστουγεννιάτικα επεισόδια αγαπημένων μας σειρών, φιγουράρει το δέκατο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του The Office, Christmas Party, το οποίο είχε προταθεί και για δύο Βραβεία Emmy Primetime. Μία ανταλλαγή δώρων είναι αρκετή για να κάνει άνω κάτω όλους τους υπαλλήλους του Dunder Mufflin και να χαρίσει σε μας ατελείωτο γέλιο. Τα δώρα δε θα αρέσουν σε όλους, ο διευθυντής του καταστήματος, Μάικλ Σκοτ, θα ανακοινώσει πως ο καθένας θα μπορεί να κλέψει το δώρο του άλλου και ο χαμός γρήγορα θα επικρατήσει.

Η αδεξιότητα των χαρακτήρων του και οι αστείες περιπέτειές τους μας κάνουν να ταυτιζόμαστε εύκολα μαζί τους. Άλλωστε, πόσες φορές έχουμε απογοητευτεί από ένα δώρο και θα θέλαμε να το ανταλλάξουμε με κάποιο άλλο;

Black Mirror – White Christmas

Το Black Mirror είναι γνωστό για το sci-fi αλλά και πιο κοινωνικό περιεχόμενό του. Παρόλα αυτά, το τέταρτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν διαδραματίζεται την ημέρα των Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας τα βέβαια, λίγο πιο περίεργα από ότι τα φανταζόμασταν.

Όταν δύο άντρες ξυπνούν σε μια απομακρυσμένη καλύβα, αρχίζουν να διηγούνται τις ιστορίες της ζωής τους, μοιράζοντας ο καθένας τη δική του φρικιαστική ιστορία. Όταν τελικά αποκαλύψουν τον λόγο που βρίσκονται και οι δύο στην καλύβα, μια αναπάντεχη ανατροπή της πλοκής θα μας κάνει να αμφισβητήσουμε όλα όσα παρακολουθούσαμε την προηγούμενη ώρα.

Το καστ του χριστουγεννιάτικου επεισοδίου του Black Mirror, Jon Hamm, Rafe Spall και Oona Chaplin. Photo Credits: Channel 4

Το καστ του χριστουγεννιάτικου επεισοδίου του Black Mirror, Jon Hamm, Rafe Spall και Oona Chaplin. Photo Credits: Channel 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ με μουσική, πάρτι, πατινάζ και τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς12.09.2018

Τα Φιλαράκια – The One With the Armadillo

Το γοητευτικό χάος που κυριαρχεί στην πλέον αγαπημένη σειρά Τα Φιλαράκια, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει και σε ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια σειράς. Στο δέκατο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, το “The One With the Armadillo”, ο Ρος διδάσκει στον γιο του Μπεν για την εβραϊκή γιορτή Χανουκά.

Ωστόσο, δεν θέλει να του στερήσει την πολυπόθητη επίσκεψη από τον Άγιο Βασίλη, οπότε ο Ρος ορμάει στο κατάστημα για να βρει μία στολή, διαπιστώνοντας ότι έχει μείνει μόνο ένα κοστούμι αρμαντίλο. Το γέλιο είναι αναπόφευκτο και η συνέχεια ξεκαρδιστική, αλλά και άκρως γιορτινή.

The Big Band Theory – The Bath Item Gift Hypothesis

Όταν ο Σέλντον λαμβάνει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο από την Πένυ, ξεκινάει μία εσωτερική μάχη με την λογική του, σχετικά με το δώρο που θα πρέπει να της κάνει για να ανταποδώσει την κίνηση. Το εντέκατο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της ξεκαρδιστικής sitcom σειράς, επικεντρώνεται στις απεγνωσμένες προσπάθειες του Σέλντον να βρει το τέλειο δώρο, που να ταιριάζει όμως με την αξία του δώρου που του έκανε η Πένυ. Όταν δε, ζητάει την βοήθεια του Χάουαρντ και του Ρατζ, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αστεία.

Gilmore Girls – Forgiveness and Stuff

Το εορταστικό επεισόδιο του Gilmore Girls,  αναγκάζει τους συνήθως ξεροκέφαλους και επίμονους πρωταγωνιστές του να έρθουν πιο κοντά, όταν ο πατέρας της Λορελάη, Ρίτσαρντ, μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με στηθάγχη.

Αν και απέχει πολύ από τον γιορτινό και αισιόδοξο ρυθμό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα εορταστικά επεισόδια, το “Forgiveness and Stuff” μας δείχνει πως η αγάπη προσπερνά τα ασήμαντα ζητήματα των χαρακτήρων, και καταφέρνει να φέρει την οικογένεια Gilmore κοντά, για τα Χριστούγεννα.

Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ – Christmas Show

Όσοι γιορτάζουν την ημέρα των Χριστουγέννων με μεγάλη παρέα, σίγουρα μπορούν να ταυτιστούν ελεύθερα με το 13ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του Πρίγκιπα του Μπελ Αιρ. Όταν το, μικρότερο από ότι το περίμεναν, σπιτάκι που νοίκιασαν για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα δεν τους χωράει και με την απρόσμενη επίσκεψη των αδερφών της θείας Βιβ να τους έχει αναστατώσει, η παρέα θα μας θυμίσει πόσο αστεία, ευτράπελα και διασκεδαστικά μπορούν να είναι τα Χριστούγεννα.

Community – Regional Holiday Music

Αν αγαπάτε τα μιούζικαλ, τότε το “Regional Holiday Music” της σεζόν 3 της επιτυχημένης sitcom σειράς Community, είναι μία τέλεια επιλογή για εσάς. Αυτό το επεισόδιο δανείζεται την τρέλα του Glee, στριμώχνοντας ένα ολόκληρο γιορτινό μιούζικαλ σε ένα μισάωρο επεισόδιο. Τελικά, το επεισόδιο αυτό μας βοηθά να καταλάβουμε πως ο μόνος τρόπος που μπορούμε να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά τις διακοπές μας, και κατ’ επέκταση τη ζωή μας, είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Glee – A Very Glee Christmas

Μιας και αναφερθήκαμε στο Glee, από την λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το δέκατο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της αγαπημένης σειράς μιούζικαλ, . Με τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια “Last Christmas”, “We Need a Little Christmas”, “Baby, it’s Cold Outside” και πολλά άλλα να κυριαρχούν, το επεισόδιο αυτό θεωρείται από πολλούς ένα από τα καλύτερα. Σίγουρα μας εισάγει στο γιορτινό πνεύμα των ημερών και μας κάνει να δούμε τα αγαπημένα μας τραγούδια με μία διαφορετική ματιά.

How I Met Your Mother – Symphony of Illumination

Το 12ο επεισόδιο της 7ης σεζόν του επιτυχημένου sitcom How I Met Your Mother, είναι ένα αρκετά συναισθηματικό αλλά και γιορτινό επεισόδιο, με την πλοκή να επικεντρώνεται στην Ρόμπιν και μία δύσκολη στιγμή της ζωής της. Το επεισόδιο ξεκινά με την Ρόμπιν να εξιστορείται στα φανταστικά παιδιά της, τον τρόπο που γνώρισε τον πατέρα τους. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η Ρόμπιν νομίζει πως είναι έγκυος, κάτι που όμως δεν ισχύει.

Μάλιστα, στην συνέχεια μαθαίνει πως δεν μπορεί να κάνει γενικά παιδιά, και αρχίζει να νιώθει μόνη, τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου. Ο Τεντ όμως, της υπενθυμίζει πως δεν είναι καθόλου μόνη και στολίζει το σπίτι της με έναν μοναδικό τρόπο, για να της φτιάξει την διάθεση.

New Girl – LAXmas

Μπορεί αυτή η σειρά να μην υπάρχει στο Netflix Ελλάδας, δεν θα μπορούσε όμως να λείπει από αυτή την λίστα, λόγω του πόσο εύκολα μπορεί να ταυτιστεί το κοινό με αυτό το επεισόδιο. Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν χαρακτηρίζεται σχεδόν από όλους, ως ένα από τα καλύτερα γιορτινά επεισόδια γενικά, και δεν έχουν άδικο.

Ενώ λίγες κωμικές σειρές αναφέρονται στην «κόλαση» που περνάν όσοι ταξιδεύουν αεροπορικά τις γιορτινές μέρες, η συγκεκριμένη σειρά τα δίνει όλα. Το καστ της σειράς στο επεισόδιο «LAXmas» πηγαίνει ένα γιορτινό ταξιδάκι και μας υπενθυμίζει τους δύσκολους επιβάτες, τις εφιαλτικές λίστες αναμονής και κάποιους, όχι και τόσο στο πνεύμα των Χριστουγέννων, υπαλλήλους, που όλο και κάποτε θα έχουμε συναντήσει σε έναν αερολιμένα, τις γιορτινές μέρες. Αλλά μέσα στην απελπισία, η αγάπη που έχουν αυτοί οι φίλοι ο ένας για τον άλλον, μας υπενθυμίζει και το πραγματικό νόημα των γιορτών.

Photo Credits: Netflix

Photo Credits: Netflix

Και φυσικά: Οι Απαράδεκτοι

Η εμβληματική κωμική σειρά του Mega, “Οι Απαράδεκτοι” μάς χάρισε δύο από τα καλύτερα εορταστικά επεισόδια όλων των εποχών. Η διασκεδαστική και πολύ αστεία παρέα με τους Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σπύρο Παπαδόπουλο, Γιάννη Μπέζο και Βλάσση Μπονάτσο μας εύχεται Χρόνια Πολλά με τον δικό της τρόπο, κάνοντας μας να ταυτιστούμε με τον ελληνικό τρόπο εορτασμού αυτών των γιορτών. Γιατί ωραία είναι και τα επεισόδια των ξένων σειρών, αλλά σαν τον ελληνικό παραδοσιακό εορτασμό, δεν έχει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας: Kαλλιτέχνες και σχήματα που θα απολαύσουμε στις γιορτές12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b