ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #29: Ρατατούι (Ratatouille)
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

A
A
Το Ρατατούι είναι ένα Γαλλικό παραδοσιακό φαγητό που μοιάζει πολύ με το ελληνικό Μπριάμ. Στην ομώνυμη ταινία ο αγαπημένος ποντικός Ρεμί μαγείρεψε αυτό το φαγητό και συγκίνησε τον δύστροπο και αυστηρό κριτικό εστιατορίων Ίγκορ.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον και το τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά για το Ρατατούι- 2 μελιτζάνες μέτριες
- 6 ντομάτες φρέσκιες μέτριες
- 4 κολοκύθια στρογγυλά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. θυμάρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #27: Μους λεμόνι με σαντιγί σοκολάτας12.09.2018
Υλικά για τη σάλτσα
- 4 ντομάτες φρέσκιες μέτριες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 κ.σ. κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ισοπαχής ροδέλες τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια.
- Τοποθετούμε μόνο τις μελιτζάνες σε νερό με λίγο αλάτι για να ξεπικρίσουν για όση ώρα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κύβους και τρίβουμε στον τρίφτη τις 4 ντομάτες που θα τα χρειαστούμε για την παρασκευή της σάλτσας.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και στρώνουμε από πάνω εναλλάξ τις ροδέλες των λαχανικών (μελιτζάνα, ντομάτα, κολοκύθι κοκ) σχηματίζοντας μια σπείρα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο από επάνω και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 160 οC για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
Tip: Το Ρατατούι συνοδεύεται ιδανικά με κατσικίσιο τυρί ή φέτα!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Τα Ζαμομίνια στο Θέατρο Πορεία για μια διαδραστική συναυλία για μικρούς και μεγάλους
Η Αφηγήτρια Ταινιών, του Hernán Rivera Letelier στο Calderone Art Space
Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα στο Altera Pars
Ρόδι, παντζάρι, γλυκοπατάτα, ξηροί καρποί: Ποια είναι τα φθινοπωρινά superfoods
Το Καπλάνι της Βιτρίνας της Άλκης Ζέη ξανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Όταν η φύση συναντά τη δύναμη: H Radiant παρουσιάζει τη νέα της συλλογή για φθινόπωρο-χειμώνα
Θραύσματα Μνήμης: Ατομική έκθεση της Ελένης Μελά στο Κολωνάκι
Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών του Γιάννη Ξανθούλη στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο Χώρα