ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #29: Ρατατούι (Ratatouille)
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
A
A
Το Ρατατούι είναι ένα Γαλλικό παραδοσιακό φαγητό που μοιάζει πολύ με το ελληνικό Μπριάμ. Στην ομώνυμη ταινία ο αγαπημένος ποντικός Ρεμί μαγείρεψε αυτό το φαγητό και συγκίνησε τον δύστροπο και αυστηρό κριτικό εστιατορίων Ίγκορ.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον και το τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά για το Ρατατούι- 2 μελιτζάνες μέτριες
- 6 ντομάτες φρέσκιες μέτριες
- 4 κολοκύθια στρογγυλά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. θυμάρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #27: Μους λεμόνι με σαντιγί σοκολάτας12.09.2018
Υλικά για τη σάλτσα
- 4 ντομάτες φρέσκιες μέτριες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 κ.σ. κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ισοπαχής ροδέλες τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια.
- Τοποθετούμε μόνο τις μελιτζάνες σε νερό με λίγο αλάτι για να ξεπικρίσουν για όση ώρα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κύβους και τρίβουμε στον τρίφτη τις 4 ντομάτες που θα τα χρειαστούμε για την παρασκευή της σάλτσας.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και στρώνουμε από πάνω εναλλάξ τις ροδέλες των λαχανικών (μελιτζάνα, ντομάτα, κολοκύθι κοκ) σχηματίζοντας μια σπείρα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο από επάνω και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 160 οC για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
Tip: Το Ρατατούι συνοδεύεται ιδανικά με κατσικίσιο τυρί ή φέτα!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Εορταστικό Γκαλά στο Μέγαρο: Ο γύρος του κόσμου σε 80 (και κάτι) λεπτά με την ΚΟΑ
Γιώργος Παπαγεωργίου και Polkar τα Χριστούγεννα στον Σταυρό του Νότου
Τα swing του Μανώλη Χιώτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
ΔΕΗ Christmas Factory: Χριστούγεννα με την «Καλή Ενέργεια» της ΔΕΗ
Release Athens 2026: Οι Thievery Corporation συναντούν τους Wailers στην Πλατεία Νερού
Alli Mia Mera: Ο Leon of Athens κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι
Πρεμιέρες: Το επικό “Avatar” του Κάμερον συνεχίζεται
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Γιορτές χωρίς το βάρος της ζυγαριάς: Τι λέει η διατροφολόγος για τα κιλά των γιορτών
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου