MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #27: Μους λεμόνι με σαντιγί σοκολάτας

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

Monopoli Team

Σήμερα, φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά μία εύκολη, πολύ ελαφριά, ιδιαίτερα μυρωδάτη, αέρινη κρέμα λεμονιού με βελούδινη υφή κι επίγευση δροσιάς…μία γλυκιά «βόμβα» βιταμίνης C.

Ιδανική για: επιδόρπιο

Η δουλειά του μικρού chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, στο μέτρημα, στο ανακάτεμα όλων των υλικών, στο στήσιμο και στη διακόσμηση του πιάτου. Σε όποιο άλλο στάδιο της διαδικασίας επιθυμεί να εμπλακεί το παιδί, κρίνουμε πάντα αν το επιτρέπουν η ηλικία και οι δεξιότητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣουφλέ σοκολάτας με γέμιση φράουλα από τη food blogger My Kitchen Snaps12.09.2018

Υλικά:

Για τη λεμονόκρεμα:

  • 100 γρ. ζελέ λεμόνι σε σκόνη
  • 200 ml νερό βρασμένο
  • 200 ml χυμό λεμόνι συμπυκνωμένο από σπιτικό σιρόπι ή φρουτοποτό εμπορίου
  • 50 ml ρούμι ή λεμοντσέλο (προαιρετικά)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 200 ml γιαούρτι στραγγιστό παγωμένο
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη σαντιγί σοκολάτας:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 100ml κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση:
  1. Αδειάζουμε τη σκόνη του ζελέ από το φάκελό της σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Ρίχνουμε το βρασμένο νερό κι ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  3. Μόλις λιώσει καλά η σκόνη προσθέτουμε και τον κρύο χυμό λεμονιού και το αλκοόλ της επιλογής μας, προαιρετικά, και το ξύσμα του λεμονιού.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, για περίπου 30 λεπτά, έως ότου αρχίζει να πήζει και να παίρνει ελαφρώς τρεμουλιαστή υφή.
  5. Τότε, ξεκινάμε να χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαντιγί, προσθέτουμε και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει όγκο και να γίνει σαν ελαφριά κρέμα.
  6. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τον παγωμένο ζελέ σιγά σιγά στο μείγμα και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Μοιράζουμε σε στυμμένες κούπες λεμονιού καθαρισμένες από την φλούδα τους ή σε γυάλινο μπολ κι αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.
  8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με την άχνη ζάχαρη και την κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνουν σαντιγί.
  9. Σερβίρουμε την παγωμένη μους λεμονιού γαρνίροντας με τη σοκολατένια σαντιγί!

Tip Επιτυχίας!

Αν θέλουμε να «παίξουμε» περισσότερο για να δώσουμε πιο έντονο χρώμα, προσθέτουμε μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 1 κ.γ. σκόνη κουρκουμά στο μείγμα μας.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b