MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέντε φορές που οι Hooverphonic διασκεύασαν με επιτυχία αγαπημένα μας κομμάτια

Ενόψει της εμφάνισης των Hooverphonic στις 14 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club θυμόμαστε τις πέντε πιο δυνατές διασκευές του αγαπημένου μας βελγικού συγκροτήματος.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Οι Hooverphonic είναι ένα συγκρότημα που έχει αλλάξει πολλές φορές ήχο αλλά και «φωνή». Στα 25 χρόνια από την ίδρυση τους έχουν αλλάξει ήδη έξι φορές τραγουδίστρια. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι με κάθε τραγουδίστρια άλλαζε αναλόγως και το ύφος τους, μιας και κανένα άλμπουμ τους δεν ακολουθεί το ίδιο ακριβώς μουσικό στυλ.

Παρ’ όλ’ αυτά παραμένουν πάντα πιστοί στον εναλλακτικό και φρέσκο ήχο τους και έχουν πειραματιστεί με trip hop, ηλεκτρονική μουσική, rock, ορχηστρικά κομμάτια αλλά και pop. Την ίδια πλούσια «γκάμα» που απολαβάνουμε στα άλμπουμ τους, συναντάμε όμως και στις διασκευές τους. Κάθε φορά επηρεασμένοι από διαφορετικό καλλιτέχνη, μας αποδεικνύουν ότι όποιο κομμάτι και να πέσει στα χέρια τους γίνεται αυτομάτως δικό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Hooverphonic στο Fuzz Live Music Club12.09.2018

Από την μία δεν φοβούνται να πειραματιστούν με κομμάτια που δεν θα περίμενες να ακούσεις από αυτούς. Από την άλλη «πειράζουν» κάθε τραγούδι με τέτοιο τρόπο, που ξεχνάς ότι δεν είναι δικό τους, ενώ κάθε τραγουδίστρια που έχει περάσει από τους Hooverphonic είναι εξίσου ικανή να ερμηνεύσει κομμάτια «ιερών τεράτων» της μουσικής, όπως είναι οι Nirvana, οι Massive Attack κ.α.

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα πέντε τραγούδια που διασκεύασαν οι Hooverphonic και δεν θα μπορέσουμε να τα ακούσουμε ποτέ ξανά όπως πριν.

“Unfinished Sympathy” των Massive Attack

Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Hoovephonic είναι ουσιαστικά διασκευή ενός πολύ διάσημου τραγουδιού των Massive Attack. Ένα θρυλικό κομμάτι που δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. Ο Alex Callier, στο μπάσο και τα πλήκτρα των Hooverphonic, ο Raymond Geerts, στην κιθάρα, και φυσικά η προηγούμενη τραγουδίστρια τους, Noémie Wolfs, όμως, έκαναν τα μαγικά τους και μετέτρεψαν το Unfinished Sympathy σε μια πανέμορφη και συναισθηματική μπαλάντα, που συναγωνίζεται άξια το πρωτότυπο τραγούδι. Η διασκευή αυτή περιλαμβάνεται στο όγδοο άλμπουμ τους,  Hooverphonic With Orchestra Live (2012).

“Suspirium” του Thom Yorke

Η πιο πρόσφατη διασκευή των Hooverphonic με την Luka Cruysberghs, που πήρε τη θέση της Noémie όταν αποχώρησε το 2015. Ένα πολυ συναισθηματικό τραγούδι που έγραψε ο Thom Yorke των Radiohead για την ταινία Suspiria, που σάρωσε τα περσινά κινηματογραφικά βραβεία. Η Luka με την αγγελική της φωνή κάνει αυτό το τραγούδι ακόμα πιο μαγικό χωρίς να χάνει τη μελαγχολία που ο Thom Yorke ήθελε να αποδώσει.

“Shake the Disease” των Depeche Mode

Ακόμα ένα θρυλικό κομμάτι, αυτή τη φορά των Depeche Mode από το album τους The Singles 81→85. Η συγκεκριμένη διασκευή ηχογραφήθηκε για τις ανάγκες ενός άλμπουμ αφιερωμένου στην κληρονομιά των Depeche Mode με τίτλο For The Masses (1998).  Στο συγκεκριμένο άλμπουμ συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Rammstein, οι The Smashing Pumpkins, αλλά και οι The Cure. Ανάμεσα σε αυτά τα τεράστια ονόματα, οι Hooverphonic και η διασκευή τους του Shake The Disease κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να μας χαρίσουν μια διαφορετική μουσική προσέγγιση του διάσημου κομματιού των Depeche Mode.

“In Bloom” των Nirvana

Μέχρι τώρα έχει γίνει σίγουρα ξεκάθαρο ότι τα μέλη των Hooverphonic έχουν γούστο και ξέρουν να διαλέγουν κομμάτια. Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε αρχικά από τους Nirvana το 1991 στο άλμπουμ Nevermind και οι Hooverphonic διασκεύασαν το 2008. Το βελγικό συγκρότημα μετατρέπει με επιτυχία αυτό το καθαρά ροκ κομμάτι σε ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι που ταιριάζει τέλεια στην φωνη της τότε τραγουδίστριας τους, Geike Arnaert. Η Geike καταφέρνει να δώσει μια τελειώς διαφορετική, πιο ανατριχιαστική διάσταση στο In Bloom, κάτι που μας αρέσει πολύ!

“Cry” των Godley & Creme 

Άλλη μια διασκευή με τη φωνή της Geike, η οποία με την καταπληκτική της ερμηνεία έδωσε μια προσωπική νότα στο hit των Godley & Creme. Ένα τραγούδι από τα μακρινά 80s, που μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει τη δύναμη του. Δε χωρά αμφιβολία, όμως, ότι η φωνή της Geike το απογείωσε και μας έκανε να το αγαπήσουμε πιο πολύ. Ένα τρανό παράδειγμα της δύναμης που έχουν οι διασκευές των Hoovephonic.

Μην τους χάσετε στο Fuzz Club το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Oι Hooverphonic εμφανίζονται την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Fix Factory of sound της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 14, στο Fuzz live music Club στην Αθήνα.

Πληροφορίες και αγορά στα: www.fuzzclub.gr και www.fixfactoryofsound.gr.

Τις βραδιές θ’ ανοίξουν δύο ελληνικές μπάντες. Οι Ta Toy Boy (13/12, Θεσσαλονίκη) και οι Marva Von Theo (14/12, Αθήνα).

Εισιτήρια από €25.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b