CHEF'S TIPS
Εύκολη τριφτή μηλόπιτα από τον food blogger The Hungry Bites
Αυτή η ψιχουλιαστή, τριφτή μηλόπιτα γίνεται με ένα μπολ, ένα πιρούνι και ένα τρίφτη. Είναι τόσο γρήγορη και νόστιμη που θα την κάνετε ξανά και ξανά
Monopoli Team
03.11.2019
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (ή 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
- 250 γρ βούτυρο γάλακτος
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση
- 4-5 μήλα κόκκινα (εγώ προτιμώ τα pink lady)
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 1 κούπα ζάχαρη (άσπρη ή καστανή ή μισή-μισή)
- 1 κοφτή κουταλιά κανέλα
- ‘Ενα ταψί 25 εκ και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και βουτυρώστε ελαφρά το ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη και τη φαρίνα (ή το αλεύρι και το μπέικιν). Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
- Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, αφήστε το ένα τρίτο καλυμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια σας στο ταψί. Θα καλύψετε όλο το ταψί και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας.
- Στο ίδιο μπολ, τρίψτε τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) περνώντας τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού. Σφίξτε τα με τα χέρια σας ώστε να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε το ταψί.
- Τρίψτε το υπόλοιπο ζυμάρι πάνω από τα μήλα με τα χέρια σας, ώστε να σχηματιστούν ακανόνιστα ψίχουλα. Προσέξτε να σκεπάσετε τη γέμιση ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ζύμης.
- Ψήστε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.
Δείτε περισσότερες συνταγές από το blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Majestic (Athens): Στο «σφυρί» για 48 εκατ. ευρώ το ακριβότερο ακίνητο στην Αθήνα
Τα πιο “απαιτητικά” tasks που έχει κάθε γονιός
«Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV»: Η σκοτεινή πλευρά του Nickelodeon σε μια νέα σειρά
Το πιο ακριβό γεύμα στον κόσμο κοστίζει 495.000 δολάρια και σερβίρεται στο διάστημα
Τέσσερις παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens 2023 ανεβαίνουν ξανά στο Επί Κολωνώ
Λεοπάρ φορέματα που θέλεις στη ντουλάπα σου αυτή την άνοιξη – 6 στιλάτα κομμάτια
Save Greek Cinema: Συλλογή υπογραφών κατά της συγχώνευσης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το ΕΚΟΜΕ
Eurovision 2024: Με άρωμα Ελλάδας το χορευτικό της Μαρίνας Σάττι
Νίνα 2, της Κάτιας Σπερελάκη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στο θέατρο Αλεξάνδρεια
Ραντεβού στη βρύση: Το Ίδρυμα Γουλανδρή και η Greenpeace μάς προσκαλούν σε μια εκδήλωση για το νερό