CHEF'S TIPS
Εύκολη τριφτή μηλόπιτα από τον food blogger The Hungry Bites
Αυτή η ψιχουλιαστή, τριφτή μηλόπιτα γίνεται με ένα μπολ, ένα πιρούνι και ένα τρίφτη. Είναι τόσο γρήγορη και νόστιμη που θα την κάνετε ξανά και ξανά

Monopoli Team
03.11.2019
A
A
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (ή 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
- 250 γρ βούτυρο γάλακτος
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση
- 4-5 μήλα κόκκινα (εγώ προτιμώ τα pink lady)
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 1 κούπα ζάχαρη (άσπρη ή καστανή ή μισή-μισή)
- 1 κοφτή κουταλιά κανέλα
- ‘Ενα ταψί 25 εκ και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και βουτυρώστε ελαφρά το ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη και τη φαρίνα (ή το αλεύρι και το μπέικιν). Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
- Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, αφήστε το ένα τρίτο καλυμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια σας στο ταψί. Θα καλύψετε όλο το ταψί και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας.
- Στο ίδιο μπολ, τρίψτε τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) περνώντας τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού. Σφίξτε τα με τα χέρια σας ώστε να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε το ταψί.
- Τρίψτε το υπόλοιπο ζυμάρι πάνω από τα μήλα με τα χέρια σας, ώστε να σχηματιστούν ακανόνιστα ψίχουλα. Προσέξτε να σκεπάσετε τη γέμιση ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ζύμης.
- Ψήστε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.

Δείτε περισσότερες συνταγές από το blog εδώ.
TAGS:
Chef’s Τipsfood blogfood bloggerThe Hungry BitesγλυκάΔιατροφήειδήσειςειδήσεις για τον πολιτισμόΕκδηλώσεις στην Αθήναευ ζηνεύκολες συνταγέςζάχαρηΚαλή ζωήκανέλακουζίνακουλτούραλεμόνιμαγειρικέςμαγειρικήμηλόπιταΜίλανέα της Τέχνηςπολιτισμόςπολιτιστικά νέασήμερα μαγειρεύουμεσυνταγέςΣυνταγήτι να μαγειρέψωτι να μαγειρέψω σήμερατι να φάμετι να φάωτριφτή μηλόπιτατρώμετρώωυγείαφαγητάφρούτα
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ: Μια παρωδία από τη Σοφία Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης