MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

30+ παραστάσεις που θα (ξανα)δούμε: Οι επαναλήψεις της σεζόν 2019-2020

Ποιες είναι οι καλύτερες παραστάσεις που επιστρέφουν φέτος το φθινόπωρο; Ένας οδηγός για τις πρώτες φθινοπωρινές εξόδους αλλά και όσους δεν πρόλαβαν πέρυσι να δουν μεγάλες επιτυχίες.

"Ο θείος Βάνιας" του Άντον Τσέχωφ. Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη
author-image Στέλλα Χαραμή

Στην πολυάσχολη θεατρική ατζέντα του περσινού χειμώνα ξεχώρισαν αρκετές παραστάσεις που μοιραία και δικαιωματικά πήραν το εισιτήριο για δεύτερη σεζόν –κάποιες έχουν φανεί πολύ ανθεκτικότερες για τρίτη ή ακόμα κι έκτη! Σταχυολογούμε τις πιο σημαντικές επαναλήψεις που φέρουν τα εχέγγυα τόσο της καλλιτεχνικής όσο και της εμπορικής επιτυχίας, με τις οποίες παραδοσιακά ανοίγει η νέα περίοδος και μαζί της τα θέατρα της πόλης.

“Απόψε αυτοσχεδιάζουμε” στο Εθνικό Θέατρο

Η επιλογή του Δημήτρη Μαυρίκιου να αυτοσχεδιάσει πάνω στον… αυτοσχεδιασμό του Λουίτζι Πιραντέλο και να καταθέσει έτσι έναν ύμνο στο θέατρο και στην τέχνη του ηθοποιού απέβη σε μια πολύ συγκινητική παραστατική χειρονομία. Οπωσδήποτε, το ερμηνευτικό κύρος των Ράνιας Οικονομίδου, Γιάννη Βογιατζή, Λυδίας Φωτοπούλου ευεργέτησε την παράσταση.
Πρεμιέρα 18 Σεπτεμβρίου

“Ο άνθρωπος που γελά” στο Εθνικό Θέατρο

Το χειμαρρώδες πολιτικό ρομαντικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ από τα μέσα του 19ου αιώνα μεταπλάθεται στα χέρια του Θοδωρή Αμπαζή σε υλικό για μια παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου. Εικαστικά άρτια, ντυμένη με τις πρωτότυπες συνθέσεις του Θοδωρή Αμπαζή ξεσπάει σε μια πολιτική παρτιτούρα που υπηρετεί επάξια ο 21μελής θίασος. Σε πρώτο πλάνο η ερμηνεία του Αιμιλιανού Σταματάκη.
Πρεμιέρα 25 Σεπτεμβρίου 

“Με λένε ΄Εμμα” στο Σύγχρονο Θέατρο

Το, άγνωστο στην ελληνική σκηνή, έργο του Ιρλανδού Τέρενς ΜακΝάλι έγινε μια ακόμα επιτυχία στα χέρια της ομάδας ΝΑΜΑ. Η Ελένη Σκότη σκύβει πάνω από τον αγώνα μιας τοξικοεξαρτημένης κοπέλας που προσπαθεί ν’ αποδράσει από τον εφιάλτη της χρήσης και μας συστήνει μια νέα ηθοποιό με μεγάλη προοπτική. Η Μαίρη Μηνά στον ομώνυμο ρόλο δίνει μια πολλά υποσχόμενη ερμηνεία και παρασύρει ψηλότερα το, κατά τα άλλα, έντιμο σκηνικό αποτέλεσμα.
Πρεμιέρα 30 Σεπτεμβρίου

“Περιμένοντας τον Γκοντό” στο θέατρο Χώρος

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Έλενας Μαυρίδου σ’ ένα από τα απαιτητικότερα έργα της διεθνούς δραματουργίας στέφθηκε εις διπλούν με επιτυχία. Το ατμοσφαιρικό και διεισδυτικό ανέβασμα του έργου με δύο διαφορετικές διανομές περνάει στην επόμενη φάση (αυτήν της επανάληψης) με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Κατσιμίχα, Δήμητρα Κούζα, Βασίλη Κουλακιώτη, Έκτορα Λιάτσο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Φωτεινή Μποστανίτη.
Πρεμιέρα 1 Οκτωβρίου

“Ο θείος Βάνιας” στο Bios

Η Μαρία Μαγκανάρη επιστρέφει στην σημαντικότερη σκηνοθεσία της με πρώτη ύλη την αδιαμφισβήτητη δύναμη του τσεχωφικού κλασικού. Η (πιθανότατα) καλύτερη σκηνική απόδοση του έργου που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία – και που έγινε talk of the town εν ριπή οφθαλμού – λάμπει μέσα στην απλότητα της και τις πυρετικές ερμηνείες των Κώστα Κουτσολέλου, Ανθής Ευστρατιάδου, Σύρμως Κεκέ, Γιωργή Τσαμπουράκη.
Πρεμιέρα 2 Οκτωβρίου 

“Ξύπνα Βασίλη” στο Εθνικό θέατρο, Νέα Σκηνή

Το πιο επιτυχημένο φρεσκάρισμα ελληνικής ηθογραφίας – και μάλιστα με σθεναρό κινηματογραφικό παρελθόν – φέρει την υπογραφή του Άρη Μπινιάρη. Χάρη σε αυτήν, το έργο του Δημήτρη Ψαθά, επανακάμπτει μέσα από ασπρόμαυρα θεατρικά πλάνα, μιλώντας για τη ματαίωση του ανθρώπου να εναντιωθεί στο σύστημα και στην αδυναμία του υπηρετήσει οποιαδήποτε ιδεολογία. Η επάνοδος της παράστασης φέρει ανανεωμένη διανομή αλλά ο Γιώργος Γάλλος, ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Έλενα Τοπαλίδου θα συνεχίσουν να εξέχουν καθώς αναμετρώνται με εμβληματικούς ρόλους.
Πρεμιέρα 2 Οκτωβρίου 

“Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το γνωστό μυθιστόρημα του Μαρκ Χάμπτον ευτυχεί σε μια καλοκουρδισμένη μεταφορά από το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Απογειώνεται, ωστόσο, χάρη στην καθηλωτική φυσικότητα του Γιάννη Νιάρρου, με την οποία προσεγγίζει το ρόλο ενός αυτιστικού 15χρονου εφήβου που ανακαλύπτει το άγριο πρόσωπο του κόσμου.
Πρεμιέρα 2 Οκτωβρίου 

“Η αρχή του Αρχιμήδη” στο Skrow

Ένα ακόμα διαμαντάκι από την Καταλονία – αυτή τη φορά δια χειρός του Ζουζέπ Μαρία Μιρό – βρήκε τη θέση του στην ελληνική σκηνή. Με εύφλεκτη θεματολογία – την υποψία για σεξουαλική παρενόχληση ενός παιδιού από τον δάσκαλο κολύμβησης – διεισδύει στην ανθρωποφαγική νοοτροπία της εποχής και την ψυχολογία του όχλου. Υποδειγματική ερμηνεία από τον Μιχάλη Συριόπουλο στον κεντρικό ρόλο, καθοδηγούμενος από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου. Μαζί του οι Άγγελος Μπούρας, Σεραφείμ Ράδης, Μαρία Φιλίνη.
Πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου 

“Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;” στο Θησείον

Τo, σπάνια παιζόμενο, έργο του ΄Εντουαρντ Άλμπι, αποτέλεσε μια από τις, πλέον, ευχάριστες εκπλήξεις της προηγούμενης χειμερινής περιόδου. Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί με διαύγεια και με δαιμονικό ρυθμό την κλασική υπαρξιακή κωμωδία, οδηγώντας τον τετραμελή θίασο σε εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Νίκος Κουρής δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, όπως και η Λουκία Μιχαλοπούλου∙ μαζί τους, επίσης, οι Γιάννης Δρακόπουλος και Μιχαήλ Ταμπακάκης.
Πρεμιέρα 7 Οκτωβρίου

“Himmelweg” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η πρώτη σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη για το Φεστιβάλ Αθηνών εντάσσεται στο χειμερινό ρεπερτόριο. Με υλικό το θαυμάσιο έργο του Χουάν Μαγιόρκα – βασισμένο στην συνταρακτική ιστορία που εκτυλίχθηκε στο στρατόπεδο Εβραίων στην Πράγα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο -στήνει μια δυνατή παράσταση πάνω στη μνήμη του Ολοκαυτώματος και το παρόν του φασισμού. Οφείλει, σαφώς, πολλά στους Νίκο Ψαρρά, Δημήτρη Παπανικολάου και Θανάση Δήμου.
Πρεμιέρα 7 Οκτωβρίου 

“Ο επιθεωρητής” στο Tempus Verum

Η πρώτη σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου πάνω σε κλασικό κείμενο και δη στον Νικολάι Γκόγκολ αναδεικνύεται εύστοχη, καίρια και απολύτως απολαυστική. Στο ρόλο του αξιαγάπητου απατεώνα Χλεστιακόβ διαπρέπει ο Πάνος Παπαδόπουλος πλαισιωμένος από τους, επίσης, άξιους, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Θανάση Ζερίτη, Μαρία Πετεβή και Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο.
Πρεμιέρα 7 Οκτωβρίου 

“Γιούγκερμαν” στο θέατρο Πορεία

Ο Δημήτρης Τάρλοου δικαιώνεται για την επιλογή του να τολμήσει πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση. Γι’ αυτό και συνεχίζει με πλήρη σεζόν στο ανέβασμα του. Αναθέτοντας τη διασκευή στον ποιητή Στρατή Πασχάλη, διαχειρίζεται συμπυκνωμένη την περιπέτεια του Φιλανδού τυχοδιώκτη και παραδίδει μια εύρυθμη και χορταστική παράσταση. Μέσα στο πολυσυλλεκτικό θίασο επιβάλλονται οι ερμηνείες των Γιάννη Στάνκογλου (στον επώνυμο ρόλο) και Χρήστου Μαλάκη.
Πρεμιέρα 9 Οκτωβρίου 

“Masterclass” στο θέατρο Θέατρο Δημήτρης Χορν

Η υπέρβαση της Μαρίας Ναυπλιώτου απογειώνει το μονόλογο του Τέρενς ΜακΝάλι για τη Μαρία Κάλλας – υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Μετά τις ατέλειωτες ουρές και τις λίστες αναμονής στο Μικρό Χορν η παράσταση ανεβαίνει στη μεγάλη σκηνή του θεάτρου για να φωτίσει ξανά την παράφορη, έμψυχη ερμηνεία της Ναυπλιώτου  που λειαίνει τις υπόλοιπες αδυναμίες της παράστασης και τελικώς αναδεικνύεται σε προσωπικό άθλο.
Πρεμιέρα 9 Οκτωβρίου

“Το δείπνο” στο Σύγχρονο Θέατρο

Βασισμένη στο best seller του Χέρμαν Κοχ, η Λιλλύ Μελεμέ παραδίδει μια, εύρυθμη και με κλιμακωτό ψυχολογικό σασπένς, παράσταση. Σαφώς έχει καλό ερμηνευτικό υλικό που της προσφέρουν οι Στέλιος Μαϊνας, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Αννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ευαγγελία Συριοπούλου και Γιώργος Κοτανίδης.
Πρεμιέρα 9 Οκτωβρίου

“Μύρτος” στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η ομάδα των 4frontal, στην πιο ώριμη στιγμή της, συναντά το έργο του Παύλου Μάτεσι και το ζωντανεύει υποδειγματικά στη σκηνή. Οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας της επαρχίας και της ελληνικής οικογένειας αναδεικνύονται ανάγλυφα σε μια καθηλωτική παράσταση που σκηνοθετεί ο Θανάσης Ζερίτης και φέρνει μπροστά τους ηθοποιούς της ομάδας:  Χριστίνα Γαρμπή, Σταύρος Γιαννουλάδης, Γιώργος Κισσανδράκης, Χάρης Κρεμμύδας, Σωσώ Χατζημανώλη.
Πρεμιέρα 14 Οκτωβρίου

“Το δαχτυλίδι της μάνας” στο Bios

Η ομάδα των C for Circus βυθίζεται ξανά στους θησαυρούς της ελληνικής παράδοσης που έμελλε να γίνει το μεγάλο της hit. Ο Παύλος Παυλίδης στην πρώτη του σκηνοθεσία για τους C for Circus αναδεικνύει τεχνηέντως ένα παραγκωνισμένο έργο του Γιάννη Καμπύση. Και καθοδηγεί την πολυπληθή ομάδα αξιώσεων σε μια παράσταση έντονης σωματικότητας και υψηλής ενέργειας, αφηγηματικής και μουσικής αξίας.
Πρεμιέρα 14 Οκτωβρίου

 “Άνθρωποι και ποντίκια” στο Cartel

Η παράσταση που έφερε τον περασμένο χειμώνα χιλιάδες θεατρόφιλους στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα ανοίγει τη θεατρική περίοδο του Cartel. Το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ σε μια εύστοχη… ελληνοποιημένη διασκευή από τη Σοφία Αδαμίδου και σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη κορυφώνεται σε μια παράσταση σπάνιας ποιότητας άγριου ρεαλισμού. Αφοπλιστικές, μέσα στην ωμότητα και την αληθοφάνεια, ερμηνείες καθηλώνουν τους θεατές σ’ ένα ανέβασμα με τα χαρακτηριστικά βιωματικής εμπειρίας.
Πρεμιέρα 17 Οκτωβρίου

“Η Φαλακρή τραγουδίστρια” στο Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου

Η, σχεδόν, «ειδική» στο θέατρο του Παραλόγου, Σοφία Μαραθάκη απευθύνθηκε στον πλέον… ειδικό Ιονέσκο για να παραδώσει μια μεταμοντέρνα εκκεντρική παράσταση που αφουγκράζεται την εκκεντρική γραφή του. Η έννοια του γελοίου αποθεώνεται χάρη στις ερμηνείες των Μάριου Παναγιώτου, Φωτεινής Παπαχριστοπούλου, Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου, Μαρία Παρασύρη, Κωνσταντίνο Μωραΐτη και την ίδιας Σοφίας Μαραθάκη.
Πρεμιέρα 21 Οκτωβρίου

“Προσωπική συμφωνία” στο Από Μηχανής Θέατρο

Στον απόηχο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ο Ρόναλντ Χάργουντ γράφει ένα συνταρακτικό έργο, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το οποίο και αξιοποιεί ο Δημήτρης Μυλωνάς. Μια, υψηλών συγκινήσεων, παράσταση που φέρνει στο προσκήνιο την σχέση της τέχνης με τον εθνικοσοσιαλισμό και τον σαρωτικό ρου της Ιστορίας. Δυναμικές ερμηνείες από τους Νικήτα Τσακίρογλου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Χρήστο Βαλαβανίδη.
Πρεμιέρα 30 Οκτωβρίου

“Φυλές” στο Θέατρο Σταθμός

Ο Τάκης Τζαμαργιάς κατέθεσε την πιο διεισδυτική ματιά του στο νεοεισαχθέν έργο της Νίνα Ρέιν, βάζοντας στο προσκήνιο τη μικρή σκηνή του Μεταξουργείου. Η ιστορία μιας, μεσοαστικής οικογένειας  – στους κόλπους της οποίας μεγαλώνει ένα κωφό παιδί – φωτίζει το πλέον ευαίσθητο θέμα της αναπηρίας και σχολιάζει την αναπόδραστη ανάγκη του ανήκειν. Ρεαλιστικό σκηνικό, αδροί χαρακτήρες και γόνιμο έδαφος να λάμψουν οι  Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Νίκος Γεωργάκης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ελένη Μολέσκη, Καλλιόπη Παναγιωτίδου.
Πρεμιέρα 31 Οκτωβρίου

“Οι μίμοι” στο θέατρο Σφενδόνη

Η Άννα Κοκκίνου πήρε το ρίσκο σ’ ένα άγνωστο έργο της αρχαίας γραμματείας και σε μια παράσταση κλειστού χώρου. Ανέτρεξε, λοιπόν, στο μαγικό σύμπαν των Μίμων, επιστρέφοντας στις πρώτες πηγές της δραματικής τέχνης στην Ελλάδα και με την συμβολή της Μάρθας Φωκά στις μάσκες απέδωσε ευρηματικά τους ανθρώπινους τύπους του αρχαίου μας παρελθόντος. Της διανομής ξεχωρίζει η Ρηνιώ Κυριαζή.
Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου

“Ύψωμα 731” στο θέατρο Πορεία

Το υβριδικό λεξιλόγιο του ΄Αρη Μπινιάρη – μεταξύ θεατρικής αφήγησης και μουσικού δραματοποιημένου γεγονότος – βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Ο αντιστασιακός άθλος των Ελλήνων στρατιωτών στο Τεπελένι κατά των ιταλικών δυνάμεων παίρνει τη φόρμα μιας πυρετικής ροκ συναυλίας που τρυπάει την καρδιά με τη δυναμική της. Ο ίδιος και ο Κωνσταντίνος Σεβδαλής ως frontmen σ’ αυτό ηλεκτρισμένο σκηνικό συμβάν.
Πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου

“170 τετραγωνικά” στο θέατρο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Μετά το θρίαμβο του «Χαρτοπόλεμου», ο Γιωργής Τσουρής στέφεται επικεφαλής μιας ακόμα κοινωνικής σάτιρας ρεαλιστικής υφής. Ο ηθοποιός και συγγραφέας επανακάμπτει με μια ιστορία ελληνικής μικροαστικής τρέλας που απογειώνει η σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Καλοκουρδισμένο σύνολο ηθοποιών – Αμαλία Αρσένη, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Άννα Πατητή, Γιωργής Τσουρής – που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το σουρεαλιστικό.
Πρεμιέρα 11 Νοεμβρίου 

“Οθέλλος” στο Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο

Και μόνο οι συζητήσεις που προκάλεσε η νέα σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη – ανάμεσα σε ένθερμους υπερασπιστές και θυμωμένους πολέμιους – αρκεί για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της επανάληψης της. Βαθύτερα στη χειμερινή σεζόν, ο εκκεντρικός κι εξωστρεφής νεανικός θίασος – Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κορνήλιος Σελαμσής, Μιχάλης Τιτόπουλος  – θα επιστρέψει με την (βλάσφημα;) παιγνιώδη διάθεση πάνω στον Σαίξπηρ.
Πρεμιέρα 24 Φεβρουαρίου

Επαναναλαμβάνονται για τρίτη, τέταρτη (κ.ο.κ.) σεζόν

“Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης” 

Ο εμπειρότατος Θανάσης Παπαγεωργίου αναβιώνει αφηγήσεις από την αυτοβιογραφία του κορυφαίου Έλληνα ρεμπέτη. Αυτοσκηνοθετούμενος στο ρόλο του Βαμβακάρη γράφει μια λαμπρή σελίδα γύρω από το είδος του μονολόγου που επιχειρεί να φωτίσει στιγμές από τη ζωή προσωπικοτήτων του μουσικού πενταγράμμου – τόσο δημοφιλείς την τελευταία δεκαετία.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (24-29 Σεπτεμβρίου) Μικρό ΄Ανεσις (από 11 Οκτωβρίου)

“Άγριος σπόρος” στο Επί Κολωνώ

Μια ακόμα παράσταση – φαινόμενο – από τις πολλές που έχει υπογράψει η ομάδα ΝΑΜΑ – ετοιμάζεται να μπει στην πέμπτη χρονιά της. Η Ελένη Σκότη χτύπησε φλέβα με το έργο του Γιάννη Τσίρου, ανέδειξε όλους τους χυμούς του και επένδυσε στα πρόσωπα των ερμηνευτών: Καταρχάς στον Τάκη Σπυριδάκη που απογείωσε τη φήμη της παράστασης και τώρα στον Στάθη Σταμουλακάτο, γνωστό για τις σαρωτικές ερμηνείες του.
Πρεμιέρα 2 Οκτωβρίου

“Δείπνο Ηλιθίων” στο Θέατρο Κάππα


Η βραβευμένη κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ – που έχει γίνει και μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία-, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στο θέατρο Κάππα με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να υπογράφει τη σκηνοθεσία και να κρατά τον πρωγωνιστικό ρόλο. Μαζί του οι Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενεγάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.
Πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου

“Οι 12 ένορκοι” στο Θέατρο Αλκμήνη

Φλερτάροντας με τα υψηλότερα αθηναϊκά ρεκόρ των απανωτών sold out και των διαρκών επαναλήψεων, η σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη πάνω στο έργο του Ρέιναλντ Ρόουζ συνεχίζει για έκτη χειμερινή σεζόν.  Με τους Λευτέρη Βασιλάκη, Δημήτρη Δεγαΐτη, Μάνο Ζαχαράκο, Κώστα Καζανά, Αλέξανδρο Καλπακίδη, Θανάση Κουρλαμπά κ.α.
Πρεμιέρα 10 Οκτωβρίου

“Το χελιδόνι” στο Μικρό Ανεσις

Η αποδοχή του θανάτου και της διαφορετικότητας, δύο από τα διαχρονικότερα θέματα που απασχολούν την ανθρώπινη φύση, καθορίζουν τις ποιότητες στο έργο του Γκιγιέμ Κλουά που κέρδισε το αθηναϊκό κοινό. Κι έτσι, η τρίτη σεζόν για το ανέβασμα της Ελένης Γκασούκα είναι μονόδρομος. Μια παράσταση ταυτισμένη με τη χημεία ανάμεσα στον Βασίλη Μαυρογεωργίου και την Σοφία Σεϊρλή.
Πρεμιέρα 14 Οκτωβρίου

“Εθνικός Ελληνορώσων” στο Cartel

Ο ηθοποιός Αντώνης Τσιοτσιόπουλος μπήκε στην κάστα των συγγραφέων που εφορμούν από την κρίση για να αναδείξουν τις ελληνικές παθογένειες. Χιούμορ, ωμότητα και υψηλές δόσεις θριλερικών ανατροπών από τον έμπειρο στο ρεαλιστικό θέατρο Γιώργο Παλούμπη. Πολύ ωραία δεμένη ομάδα των Στάθη Σταμουλακάτου, Μάκη Παπαδημητράτο, Θάνου Αλεξίου, Κώστα Φυτίλη, Στέλιου Δημόπουλου και Αντώνη Τσιοτσιόπουλου που μετακομίζει στη νέα κυψέλη του ρεαλισμού του Ελαιώνα.
Πρεμιέρα 16 Οκτωβρίου

“Άρης” στο Cartel

Στις τελευταίες φάσεις της ζωής του Άρη Βελουχιώτη, μιας ηρωικής φυσιογνωμίας του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και του ΕΛΑΣ – ιστορικά αμφιλεγόμενης για την συντηρητική πτέρυγα – εντρυφά το έργο της Σοφίας Αδαμίδου. Πριν το θρίαμβο του «Άνθρωποι και ποντίκια», ο Βασίλης Μπισμίκης δοκίμαζε σκηνοθετικά μια αναψηλάφηση του ψυχολογικού πορτρέτου του Βελουχιώτη, οδηγώντας τον ηθοποιό Τάσο Σωτηράκη σε μια φλεγόμενη ερμηνεία. Η επανάληψη της για τρίτη σεζόν (κι ενώ έχει μεσολαβήσει καλοκαιρινή περιοδεία) επιβεβαιώνει τη δυναμική της.
Πρεμιέρα 19 Οκτωβρίου

“Αρίστος” στο Θέατρο ΄Ανεσις

Για τρίτη χρονιά, ο θησαυρός τσέπης του «Αρίστου» – βασισμένο στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη, «Ο γύρος του θανάτου» – επανακάμπτει. Ο νέος γύρος θριάμβου χάρη στην σοφή και ψύχραιμη σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου, τη δραματουργία της Θοδώρας Καπράλου και τις ερμηνείες των Λένας Ουζουνίδου, Μιχάλη Οικονόμου  λαμβάνει χώρα στην ευρύχωρη σκηνή του «΄Ανεσις». Στην ομάδα φέτος προστίθεται ο Γιάννης Λεάκος.
Πρεμιέρα 21 Οκτωβρίου 

“Ο χαρτοπόλεμος” στο Γκλόρια Μικρό

Η πιο επιδραστική νεοελληνική δραματουργία των τελευταίων ετών που έμελλε να φέρει ορδές θεατών στο μικρό θεατράκι του Γκλόρια συνεχίζει ακάθεκτη για τέταρτη χρονιά την πορεία της. Η οικονομική κρίση σε μια, γεμάτη εντάσεις και ανατροπές, τραγικωμωδία που σφραγίζουν με τις ερμηνείες τους οι Γιωργής Τσουρής, Φοίβος Ριμένας, Θάνος Αλεξίου, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Παύλος Πιέρρος.
Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b