MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θεατής: Mamma Mia στο Θέατρο Ακροπόλ

Εντυπώσεις από το μιούζικαλ «Mamma Mia» που παρουσιάζεται στο θέατρο Ακροπόλ, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

author-image Νίκος Ρουμπής

Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν που σπάει ταμεία στο Ακροπόλ. Η ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ “Mamma Mia” ευτυχεί ως συνολικό αποτέλεσμα ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Η Υπόθεση

Λίγο πολύ γνωστή. Σε κάποιο ελληνικό νησί η Σόφι τις παραμονές του γάμου της αποφασίζει να ανακαλύψει τον πατέρα της. Διαβάζοντας το ημερολόγιο της μητέρας της Ντόνα δεν μπορεί να βγάλει άκρη και έτσι καλεί τους τρεις υποψηφίους από το αμαρτωλό παρελθόν εκείνης. Ο αρχιτέκτονας Σαμ, ο τραπεζίτης Χάρι και ο ναυτικός Μπιλ καταφτάνουν στο νησί δημιουργώντας πανικό στην Ντόνα. Μετά από μια σειρά αλλεπάλληλων συμβάντων, κωμικών και ανατρεπτικών, η λύση στο αρχικό μυστήριο φαίνεται στο τέλος να αποκτά δευτερεύουσα σημασία.

mamma mia kritiki aprilios 2017 4

Η Παράσταση

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Θέμις Μαρσέλου καταπιάνεται με το μιούζικαλ. Με εμπειρία στο δύσκολο είδος (Μαγαζάκι του τρόμου, Annie, Μελωδία της ευτυχίας, Οικογένεια Aνταμς), καταφέρνει να αποδώσει όλα εκείνα τα εκ φύσεως ξενόφερτα στοιχεία στην ελληνική τους εκδοχή με τρόπο αρκούντως ικανοποιητικό, να ταιριάξει το χιούμορ με την υποβόσκουσα συγκίνηση, δημιουργώντας ένα θέαμα ανεβαστικό, μια τρίωρη μουσικοχορευτική παράσταση με ζωντάνια, που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους. Η απόδοση των θρυλικών τραγουδιών με ελληνικούς στίχους ήταν ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα που κερδήθηκε και αυτό επιτυχώς κρατώντας τους ρυθμούς -με τη βοήθεια της εξαιρετικής ζωντανής ορχήστρας- υψηλούς και κεφάτους σε όλη την πορεία. Σκηνικά, κοστούμια, χορευτικά κατάλληλα συνταιριασμένα στο γενικό κλίμα ευθυμίας. Σαφής αίσθηση καλοδουλεμένου, χωρίς πρόχειρες και επιπόλαιες ματιές.


mamma mia kritiki aprilios 2017

Οι Ερμηνείες

Όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μεταδίδουν την ενέργεια τους στο κοινό. Η Δέσποινα Βανδή ως Donna στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα σε επαγγελματίες ηθοποιούς σε αυτό το νέο εγχείρημα, χωρίς ερμηνευτικές υπερβολές ή ακρότητες από υπερεκτίμηση της μουσικής πλευράς του θεάματος. Η Demy με νεανική φρεσκάδα στον ρόλο της Σόφι τραγουδάει και χορεύει με πάθος. Ο Άκης Σακελαρίου αποδεικνύεται ικανοποιητικός στον ρόλο του πολλά βαρύ Σαμ ενώ απολαυστικοί είναι στους πιο χαριτωμένους ρόλους των πρώην επίδοξων μνηστήρων ο Αργύρης Αγγέλου (Χάρι) και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Μπιλ). Συμπαθητικός και ο Άρης Μακρής στον ρόλο του Σκάι, κυρίως για τις φωνητικές του επιδόσεις. Η Μπέτυ Μαγγίρα ως εκκεντρική φιλενάδα Τάνια, με μπρίο, ανώτερη όλων, ξεχωρίζει σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της -ερμηνευτικά, φωνητικά και κινησιολογικά-. Μαζί με την εξαιρετική Μαριέλλα Σαββίδου (Ρόζυ) χαρίζουν άφθονες στιγμές γέλιου. Αξιοσημείωτος και ο υπόλοιπος θίασος αποτελούμενος από νέα παιδιά που συντελούν στη δημιουργία μιας παράστασης-πάρτι με τραγούδια και χορό και ένα απογειωτικό disco φινάλε, ανοικτή πρόσκληση σε όλους.


mamma mia kritiki aprilios 2017 2

Το Σύνολο

Μια καλοκουρδισμένη παράσταση για ευρύ κοινό, έντιμη σε όλα της τα σημεία. Εγγύηση για στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b