MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Xριστόφορος Παπακαλιάτης: Θέλω να συνεχίσω να ονειρεύομαι μέσα από τις ταινίες μου

Τρία χρόνια μετά την εμπορική επιτυχία του «ΑΝ», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια νέα ταινία με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος» σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV, ALPHA TV και AEGEAN.Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας, με την τριπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή, μιλά για τη νέα του δουλειά που θα δούμε στους κινηματογράφους στις 17 Δεκεμβρίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

«Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ολοκληρωθεί. Είχα στο μυαλό μου μια ιστορία και ξεκίνησα να γράφω το σενάριο το 2013. Μου πήρε ένα χρόνο για να το τελειώσω στα ελληνικά. Στη συνέχεια ταξίδεψα στο εξωτερικό προκειμένου να οργανώσω την ομάδα που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Πολλά γυρίσματα σε διαφορετικούς χώρους, επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες και φυσικά η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Η οικονομική συγκυρία της Ελλάδας με φόβισε και εξακολουθεί να με φοβίζει. Θέλω όμως να συνεχίσω να ονειρεύομαι».

CPAPAKALIATIS BACKSTAGE 2

Η ταινία αφορά τη σχέση τριών ζευγαριών, διαφορετικών ηλικιών, καθένα από τα οποία αποτελείται από έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες με κοινό φινάλε, οι οποίες ξεδιπλώνονται στην Ελλάδα του σήμερα, με φόντο την οικονομική κρίση, τις κοινωνικές συγκρούσεις και την πολιτική αστάθεια που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

«Η κρίση και η κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα είναι το εμπόδιο που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν οι ήρωες. Η βίαιη αυτή αλλαγή που όλοι βιώνουμε. Η απάντηση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, είναι το συναίσθημα. Ο έρωτας. Η συντροφικότητα. Κατά μία έννοια η ταινία είναι “Ερωτας vs Politics”.

CPAPAKALIATIS MATTHAIOS KOROVESIS

Τρεις από τους επτά βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ξένοι ενώ ξεχωρίζει η συμμετοχή του J.K Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου, αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία «Whiplash». «Βρήκα πολύ ενδιαφέρον να φέρω ηθοποιούς από διαφορετικές ηπείρους. Ο Tawfeek Barhom από την Ανατολή. Η Andrea Osvart από την Ευρώπη και ο J.K Simmons από την Αμερική» αναφέρει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. 

J.K. SIMMONS CPAPAKALIATIS NATIONAL LIBRARY 1

Ειδικά για τη συνεργασία του με τον  J.K Simmons επισημαίνει: «Δεν ήταν καθόλου απαιτητικός. Ήταν εξαιρετικά γλυκός και συνεργάσιμος. Εκτός από ένας σπουδαίος ηθοποιός, είναι περισσότερο, εξαιρετικός άνθρωπος. Ειλικρινά, είναι από τους πιο απλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει». Τους υπόλοιπους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν η Μαρία Καβογιάννη και ο Μηνάς Χατζησάββας.

ANDREA OSVART CPAPAKALIATIS 5
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ρωτώντας τον εάν θα δούμε στη νέα ταινία τις «καρποσταλικές» εικόνες που χαρακτήριζαν το «ΑΝ» παραδέχτηκε ότι «σε αυτή την ταινία θα δούμε και το σκληρό πρόσωπο της πόλης. Ειδικά στην πρώτη ιστορία, θα δούμε τέτοιες εικόνες της Αθήνας. Στην δεύτερη ιστορία, μεταφερόμαστε στην Πλάκα που έχει όλη αυτή την ομορφιά. Υπάρχουν και οι δύο όψεις της πόλης».

J.K. SIMMONS MARIA KAVOGIANNI 3

Όπως σε όλες τις δουλειές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και εδώ η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο.«Ο Κώστας Χριστίδης έγραψε τη μουσική την οποία ηχογράφισε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, ενώ ακούγονται και πολλά κομμάτια που έχω επιλέξει εγώ».

NIKI VAKALI TAWFEEK BARHOM 4

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds apart».

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b