MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Status Update: Κατερίνα Μαυρογεώργη, ηθοποιός – συγγραφέας

Απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ του Παντειου Πανεπιστημίου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 2004 με την «Οικογένεια Νώε» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Δέκα χρόνια μετά γράφει το πρώτο δικό της έργο. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θεάτρου Skrow.

author-image Στέλλα Χαραμή
  • Η σχέση μου με το θέατρο είναι δύσκολη αλλά και ολοκληρωτική.
  • Το θέατρο δεν προέκυψε στη ζωή μου, ήταν πάντα εκεί με κάποιον τρόπο. Όλοι στην οικογένειά μας αγαπούν την τέχνη και τα ερεθίσματα υπήρχαν από νωρίς στην καθημερινότητά μου.
  • Το γράψιμο έχει κερδίσει μια θέση στη ζωή μου ότι κι αν κάνω. Δεν είναι μια παράλληλη δραστηριότητα με την υποκριτική, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα: Πάντα εκεί γυρνάω για ανασυγκρότηση. Κρατάω ημερολόγιο από παιδί και προσπαθώ να διηγηθώ ιστορίες. Το ότι τις μοιράζομαι και μαζί με τους συνεργάτες μου τις κάνουμε «έργα» μου προξενεί μια τεράστια χαρά. Φτάνοντας σήμερα να παρουσιάζω το πρώτο μου ολοκληρωμένο έργο νιώθω πως η δουλειά δε σταματάει ποτέ, γίνεται όλο και πιο απαιτητική και συγκεκριμένη.
  • Το έργο μου μιλάει για το χρόνο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε μπορώ να αντιληφθώ στ’ αλήθεια αυτή την ισοπεδωτική δύναμη. Αν μπορούσα να νιώσω την παντοδυναμία και ταυτόχρονα τη μη ύπαρξη αυτής της διάστασης νομίζω δε θα φοβόμουν πια.

Αν πρέπει να φανταστώ την εξέλιξη μου μέσα στο χρόνο θα ήθελα να μη σταματήσω ποτέ να δημιουργώ και να ταξιδεύω. Εύχομαι να έχω πάντα δίπλα μου ανθρώπους που αγαπάω.

  • Πιστεύω πως τα πάντα στη ζωή είναι ζήτημα συγχρονισμού. Ειδικά ο έρωτας. Κι επίσης, ο έρωτας είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τα βάλει λιγάκι με τον χρόνο, να τον νικήσει για μια – δυο στιγμές.
  • Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω ελεύθερο χρόνο θα πάω για ένα τέλειο μπάνιο στη θάλασσα – κι ας κάνει κρύο.
  • Κάποτε, όταν πήγαινα στο Δημοτικό και πιο μετά στο Λύκειο πίστευα ότι μπορώ να κάνω επανάσταση.

Αν γίνει ποτέ επανάσταση στην Ελλάδα, θα ήθελα μετά να διαγραφεί από το λεξικό και από τις ζωές μας η λέξη «βόλεμα».

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b