MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
3 Queer μικρού μήκους
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Aespa World Tour in Cinemas
Animal
Back to Black
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Hashira Training (με υπότιτλους)
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου
Horrorant Film Festival – Νύχτες τρόμου 2024
Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Mistaken for Strangers
Playtime
Poor Things
Shayda
Spy x Family Code: White (με υπότιτλους)
Stop making sense
Take a Trip
Άγνωστοι μεταξύ μας
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Αδέσποτα κορμιά
Αμπιγκέιλ
Ανατομία μιας πτώσης
Αντίλαλος
Απαγορευμένα παιχνίδια
Αποκάλυψη τώρα: Final Cut
Από την άκρη της πόλης
Αρθουρ ο βασιλιάς
Ασπιλη
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Γυάλα
Δύο δάχτυλα μέλι 2
Δύο φίλοι και ένας ασβούλης (μεταγλωττισμένη)
Εγώ, καπετάνιος
Εμφύλιος πόλεμος
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Ενθύμιον
Εξέλιξη
Επαγγελματίας υπνοβάτης
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζωντανό πνεύμα
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Μία και εγώ: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Η Χίμαιρα
Η αρπαγή
Η κιβωτός του Νώε (μεταγλωττισμένη)
Η περιπέτεια
Η τελευταία παμπ
Κάμπια νύμφη πεταλούδα
Μάμα Γκλόρια
Μετέωρο και Σκιά
Μη μου λες ψέματα
Μην ανοίγεις την πόρτα
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Ο Μύλος και ο σταυρός
Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Οι Ελευσίνιοι
Οι άποικοι
Οι αντίπαλοι
Ο καταδικασμένος
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Ο τελευταίος ήρωας
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Ραδιο Ουόλφμαν
Σούπερ Μάγκι (μεταγλωττισμένη)
Σπίθα στη θάλασσα
Στενές επαφές με τον Διάβολο
Στην τύχη ο Μπαλταζάρ
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα μαθήματα της Μπλάγκα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μπλε καφτάνι
Το περασμένο καλοκαίρι
Τοτέμ
Υπέροχες μέρες
Χάος
Χαίρε, Μαρία
Χορεύοντας με τον Μπέκετ
Χρήστος, το τελευταίο παιδί
Χωρίς οξυγόνο
Ψάχνοντας τον Sugar man

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο του Game of Trones!

…και φυσικά το ξανάδαμε το βράδυ στα κανάλια Novacinema!Ο 5ος κύκλος του Game of Thrones έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 12 Απριλίου. Εμείς, και πολλοί άλλοι φανατικοί φίλοι της σειράς το είδαμε πριν απ’ όλους στην avant premiere που διοργάνωσαν τα κανάλια Novacinema στον κινηματογράφο Δαναό, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η εμπειρία του να βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά στην τεράστια οθόνη του κατάμεστου Δαναού, παρέα με τόσους πολλούς μυημένους στο σύμπαν του GOT, ήταν ανεπανάληπτη. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη από το πρώτο λεπτό! Οι αντιδράσεις του κοινού με επιφωνήματα, σχόλια και χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της προβολής αλλά και τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στο τέλος και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στο #GoTGR, απλά επιβεβαιώνουν ότι o 5ος κύκλος του GOT άρχισε δυναμικά με τους καλύτερους οιωνούς!

Τι είδαμε λοιπόν στο πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου;

Κατ’ αρχήν πρέπει να επισημάνουμε ότι η αναδρομή στο παρελθόν με την οποία ξεκίνησε το πρώτο επεισόδιο, είναι μια αφηγηματική τεχνική που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο Game of Thrones. Το γεγονός αυτό ανοίγει νέες συναρπαστικές δυνατότητες ακόμα και για την «επιστροφή πεθαμένων» χαρακτήρων που μας «αποχαιρέτησαν» σε προηγούμενους κύκλους.

Η σειρά ξεκίνησε με δύο νεαρά κορίτσια να περπατούν στο δάσος, αναζητώντας την καλύβα μιας μάντισσας. Η πρώτη σκηνή μάς γέμισε απορίες, αλλά μόλις αντιληφθήκαμε πως πρόκειται για flash-back και πως ένα από τα κορίτσια ήταν η Cersei Lannister σε νεαρή ηλικία, μπήκαμε γρήγορα στο νόημα. Από αυτή τη σκηνή πήραμε πολλές πληροφορίες για την πιο ισχυρή γυναίκα στα επτά βασίλεια. Θυμίζουμε ότι μετά τους θανάτους του Joffrey και του Taywin Lannister, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό εξουσίας στη κορυφή των 7 βασιλείων. Το κενό αυτό προσπαθεί να καλύψει η Cersei, μέχρι να ενηλικιωθεί ο δεύτερος γιος της Tommen και να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

got forest

Παράλληλα με τις αδυναμίες του King’s Landing και το flash back της Cersei, η Arya Stark συνεχίζει τη δική της αναζήτηση κατευθυνόμενη στο Braavos, ανατολικά του Westeros. Η Arya, που επαναλαμβάνει συνεχώς τα ονόματα που την έχουν στιγματίσει, καθορίζει πλέον τον δικό της δρόμο προς ένα μέρος όπου σκοπεύει να γίνει «κανένας, στο πουθενά, χωρίς όνομα»…

arya-stark-game-thrones

Παράλληλα, ο Tyrion και ο Varys κατευθύνονται προς την Daenerys, μητέρα των δράκων, με σκοπό να δείξουν την πίστη τους προς αυτή και ελπίζοντας τη σωτηρία τους. Είναι γεγονός ότι μια συνάντηση ανάμεσα στη Daenerys και τον Tyrion αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον και μπορεί να ανατρέψει αρκετά την πλοκή της σεζόν. Ο Tyrion μπορεί να χαρίσει την γνώση του στην Daenerys, αρκεί μόνο να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Tyrion-Lannister-in-episode-501

Η σκηνή με τη Daenerys ξεκινάει στο Meereen, με τον στρατό της να κατεδαφίζει το γιγαντιαίο άγαλμα των παλιών θεών. Η σκηνή ήταν άκρως εντυπωσιακή και μας έκανε ν’ αναρωτιόμαστε μήπως μαρτυρούσε την δική της τάση προς μια ασταθή εξουσία;

Στο μεταξύ οι δράκοι της, δεμένοι και μεγαλωμένοι στο σκοτάδι, δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχο της Daenerys, με τον μεγαλύτερο από αυτούς ν’ αγνοείται. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που καλείται αντιμετωπίσει στα επόμενα επεισόδια είναι η στάση των ανθρώπων που μοιάζουν να θέλουν να γυρίσουν στον παλιό τρόπο ζωής τους.

game-of-thrones-season-5-hbo

Το πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αστείρευτη φαντασία του George RR Martin που υπόσχεται φοβερές ανατροπές για τη συνέχεια της σειράς!

Μέχρι την επόμενη Κυριακή που θα δούμε live το 2ο επεισόδιο στα κανάλια Novacinema μένουμε συντονισμένοι στο #GoTGR για όλες τις εξελίξεις και τα σχόλιο για την εξέλιξη της σειράς.

To Game of Thrones προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, ταυτόχρονα με την Αμερική, στα κανάλια Novacinema. Επίσης κάθε επεισόδιο επαναλαμβάνεται κάθε Δευτέρα στις 22.00. Με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ μπορούμε να γράφουμε όλα τα επεισόδια και να τα βλέπουμε όποτε θέλουμε!

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b