Δεν κοστίζει τίποτα
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ αθέατη πλευρά της διαδικασίας δωρεάν ωαρίων στην Ελλάδα, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΠώς βιώνει μια νέα γυναίκα στην Ελλάδα την εμπειρία της δωρεάς ωαρίων; Πόσο προστατευμένη ή μη νιώθει στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας; Και πώς τελικά μια τέτοια εμπειρία μπορεί να «κοστίσει» πολύ περισσότερο απ’ όσο πιστεύει κανείς;
Το βραβευμένο με Χρυσό Αλέξανδρο ντοκιμαντέρ Δεν κοστίζει τίποτα (28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – τμήμα Newcomers) σε σκηνοθεσία της Μαίρης Μπουλή και σε παραγωγή της Long Run Productions έρχεται στην Αθήνα, ενώ ταξιδεύει μέσα από το δίκτυο του CineDoc σε Βόλο, Θεσσαλονίκη Λάρισα και Πάτρα.
Σχετικά με την ταινία
Η Δανάη είναι μια νέα κοπέλα που ζει στην Αθήνα. Δουλεύει σε μπαρ, αλλά ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια μπαλέτου. Όπως όλοι οι νέοι άνθρωποι της ηλικίας της, για την ώρα προσπαθεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στην απαιτητική καθημερινότητα. Έτσι, αποφασίζει να γίνει δότρια ωαρίων. Γιατί όχι; Μοιάζει ότι δεν της κοστίζει τίποτα. Στην πορεία όμως, συνειδητοποιεί ότι η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή.
Μέσα από τον φακό της σκηνοθέτριας Μαίρης Μπουλή, γνωρίζουμε καλύτερα τη Δανάη στην καθημερινότητά της, το σπίτι που μένει, τις φίλες της, τα ενδιαφέροντά της, τι την κάνει χαρούμενη. Η ταινία θέτει στο επίκεντρο το βίωμα των γυναικών που αποφασίζουν να γίνουν δότριες ωαρίων και που συχνά παραμένει αθέατο, ενώ προκύπτουν ερωτήματα γύρω από το ίδιο το ιατρικό σύστημα και κατά πόσο προετοιμάζει κατάλληλα τις υποψήφιες δότριες για μια τέτοια διαδικασία ή τις προστατεύει επαρκώς από τυχόν επιπλοκές, είτε σωματικές, είτε ψυχολογικές.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
- LAYA: Ο νέος μάρσιπος της CYBEX σύμμαχος των γονιών από την πρώτη μέρα
- Οι Οργανούληδες συνεχίζουν για 5η χρονιά το ταξίδι τους στα σχολεία
- Σύγχρονη τέχνη και βιομηχανική κληρονομιά: Watergas Project στο Μουσείο Φωταερίου
- Θανασάρας και Βωβίτο: Μια αποστολή στο Φεγγάρι για μικρούς αναγνώστες
- Αθήνα
- Θεσσαλονίκη