The Divine Comedy
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ fizz gallery εγκαινιάζει στις 7 Οκτωβρίου την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Πάτσιου.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΗ νέα εκθεσιακή ενότητα του Κωνσταντίνου Πάτσιου δανείζεται τον τίτλο της, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, από μία από τις «πιο ρομαντικές ιστορίες που έχουν γραφτεί», τη Θεία Κωμωδία του Δάντη.
Ο καλλιτέχνης μέσα από την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της ζωγραφικής γλώσσας και τον εμπλουτισμό της με διαφορετικές τεχνικές και ιδιώματα, οδηγεί το θεατή σε συναντήσεις με εικόνες και καταστάσεις, με σύμβολα και χαρακτήρες που συνδέονται τόσο με την παιδική και εφηβική ηλικία της γενιάς του καλλιτέχνη, όσο και με τη σύγχρονη ιστορία.
Τα έργα του δημιουργούν μια συνεχή μετατόπιση από το προσωπικό στο κοινωνικό κάνοντας ταυτόχρονα αναφορές σε διαφορετικά κινήματα της τέχνης, από τον εξπρεσιονισμό και το ρεαλισμό έως το dada και την pop art.
Την έκθεση επιμελείται ο Θεωρητικός της Τέχνης Αλέξιος Παπαζαχαρίας.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Στην πρόβα: «Ρόσμερσχολμ» στο Θέατρο Τέχνης – Δεσμώτες του παρελθόντος
- Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
- People, Places & Things, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στο Θέατρο Κνωσός
- Σκέφτομαι Δυνατά, του Florian Zeller σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς
- Billy Cobham: Ο ζωντανός θρύλος της τζαζ έρχεται στο Μέγαρο με το «Time Machine»