MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
A Por Por Funeral for Ashirifie
Animal
Back to Black
Baghead: Η μάγισσα των νεκρών
Bob Marley: One Love
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Lupin III: Το κάστρο του Καλιόστρο (με υπότιτλους)
Mets
Minore
Pearl Jam – Dark Matter
Poor Things
Shame
Stop making sense
Suga: Agust D Tour D-Day the Movie
Take a Trip
The Rocky Horror Picture Show
Tranzit
Άγνωστοι μεταξύ μας
Άκουσέ με
Αγρια νερά
Αδέσποτα κορμιά
Ανατομία μιας πτώσης
Αντίλαλος
Απαγορευμένα παιχνίδια
Απλώς υπέροχη (μεταγλωττισμένη)
Αρθουρ ο βασιλιάς
Αρκουδότρυπα
Αρπα Colla
Ασπιλη
Αστυγραφίες στην Οθόνη
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Για πάντα νέοι
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Εγώ, καπετάνιος
Ενας ερωδιός για τη Γερμανία
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Εξέλιξη
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης
Η Περιφρόνηση
Η Χίμαιρα
Η κιβωτός του Νώε (μεταγλωττισμένη)
Η κυρία με το σκυλάκι
Η περιπέτεια
Η τελευταία παμπ
Θεώρημα
Κάμπια νύμφη πεταλούδα
Καταγωγή
Κονάν η βάρβαρη
Λατρεύω να σε μισώ
Λεσβία
Μέσα στη μέρα
Ματωμένος δεσμός
Μαύρος κότσιφας-Μαύρο βατόμουρο
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Μια μέρα στη Σαγκάη
Οι Ελευσίνιοι
Οι άποικοι
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Οπενχάιμερ
Ο πρώτος οιωνός
Ο χαμένος τα παίρνει όλα
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Πίτερ Ράμπιτ: ο λαγός το ‘σκασε (μεταγλωττισμένη)
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Ραδιο Ουόλφμαν
Ρεπό
Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη
Σκύλος & Γάτα: μια τρελή καταδίωξη (μεταγλωττισμένη)
Στενές επαφές με τον Διάβολο
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα μαθήματα της Μπλάγκα
Τα παιδιά του χειμώνα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το αγόρι του Θεού
Το λιμάνι των απόκληρων
Το μικρό νησί
Το μπλε καφτάνι
Τοτέμ
Υπέροχες μέρες
Φόνισσα
Χορεύοντας με τον Μπέκετ
Αφιερώματα / Φεστιβάλ

16o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Για 16η φορά συνεχίζει την δυναμική του παρουσία το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X.

author-image Θοδωρής Τσιατσικας

Από τις 16 ως τις 26 Σεπτεμβρίου στις καθιερωμένες αίθουσες Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class και Δαναός 1 & 2, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν αφιερώματα, ανεξάρτητες ταινίες από όλο τον κόσμο, διαφορετικούς νέους δημιουργούς, αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ, μεταμεσονύχτιες προβολές με ‘ακραίες’ ταινίες και πρεμιέρες επιλεγμένων ταινιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στις ελληνικές ταινίες, ενώ -μεταξύ άλλων- θα υπάρξει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον δημιουργό των κορυφαίων κομεντί,  Ερνστ Λιούμπιτς. Επίσημη πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου με το “Τα Παιδιά Είναι Εντάξει” με τη Τζουλιάν Μουρ και την Ανέτ Μπένινγκ, ενώ στην τελετή λήξης στις 26 του μήνα θα προβληθεί η νέα ταινία του Γούντι Άλεν  “You Will Meet a Tall Dark Stranger”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τα Highlights κάθε ημέρας!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
Αξίζει να προσέξουμε το οικολογικό ντοκιμαντέρ ‘Into Eternity’ και το ‘Benda Bilili!’ με την ιστορία των απίστευτων ανάπηρων μουσικών του συγκροτήματος από το Κονγκό. Πάντα δημοφιλής η επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους, ενώ ο Ερνστ Λιούμπιτς παραδίδει μαθήματα πνευματώδους κωμωδίας με τα ‘To Be or Not to Be’, ‘Monte Carlo’ και ‘Angel’. Ο Φίλιπ Ρίντλεϊ του ‘Reflecting Skin’ επιστρέφει με το ‘διαφορετικό’ θρίλερ ‘Heartless’, ενώ μετά τα μεσάνυχτα… βγαίνουν τα τρυπάνια (‘The Loved Ones’)!

 

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Ο δαιμόνιος street artist Banksy ταράζει τα νερά και του κινηματογράφου με το απροσδόκητο ‘Exit through the Gift Shop’. Η Λίσα Τσολοντένκο παρουσιάζει το πολυσηζητημένο ‘The Kids are Alright’ με σπουδαίο καστ (Ανέτ Μπένινγκ, Τζουλιάν Μουρ, Μαρκ Ράφαλο’. Η ελληνοαυστραλέζα Αννα Κόκκινος επιστρέφει με το ‘Blessed’ και η Χριστίνα Ιωακειμίδη προτείνει την ελληνική indie rom-com ‘Το Χάρισμα’. Το ‘Ουρλιαχτό’ αναβιώνει την εποχή των μπήτνικς, ενώ το γιαπωνέζικο ‘Shinboru’ και το ‘Kaboom’ του Γκρεγκ Αράκι υπόσχονται cult καταστάσεις.


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

Η Κυριακή έχει ενδιαφέρουσες ιστορίες από παντού: Φινλανδία, Αργεντινή, Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα… Το ντοκιμαντέρ της νουβέλ βαγκ ‘Το Χρονικό ενός Καλοκαιριού’ παραμένει φρέσκο μετά από 50 χρόνια, ενώ ο φοβερός Ian Dury και η μουσική του ξαναζούν μέσα από το ‘Sex & Drugs & Rock & Roll’. Ο Μπεν Αφλεκ έχει αποδειχτεί πολύ καλός σκηνοθέτης και μετά το ‘Gone Baby Gone’ παρουσιάζει το ‘The Town’.


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

‘Η Τρύπα’ από το ομώνυμο αφιέρωμα, είναι μια σπάνια γαλλική ταινία του 1960, μια συναρπαστική ιστορία απόδρασης. Οι φίλοι του metal δεν πρέπει να χάσουν το πορτραίτο του Lemmy των θρυλικών Motorhead, ενώ το ‘Inside Job’ θα ρίξει φως στους πραγματικούς υπαίτιους της οικονομικής κρίσης. Ο Βέλγος πρωτοπορος Ολιβιέ Σμόλντερ θα είναι στο Δαναό για να παρουσιάσει τη ‘Μαύρη Νύχτα’. Μετά πρέπει να διαλέξειτε ανάμεσα στο σκληρό νουάρ του Μάικλ Γουιντερμπότομ ‘The Killer Inside Me’ και τη φοβερή ερμηνεία του Μάικλ Ντάγκλας στο ‘Solitary Man’.


Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

Το ‘Armadillo’ έχει τα φοβερά πλάνα που τράβηξαν οι ίδιοι οι Δανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν. ‘Great Directors’, από τον Λιντς μέχρι τον Μπερτολούτσι παρελαύνουν με συνεντεύξεις και κλιπς, και ο σκηνοθέτης της ‘Ερωτικής Αναπαράστασης’ επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ. Η Κρίστεν Στιούαρτ αφήνει τους βρυκόλακες και υποδύεται τη Joan Jett στην ιστορία των Runaways, ενώ σήμερα προβάλλεται και η ταινία-έκπληξη.


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

Η Γαλλία, ο Καναδάς και ο Βέλγιο πρωταγωνιστούν σήμερα, με πολύ διαφορετικές μεταξύ τους κινηματογραφικές προτάσεις. Και το αμερικάνικο indie είναι εδώ με την απολαυστική κωμωδία ‘Cyrus’ με το Τζον Σι Ράιλι, τη Μαρίζα Τομέι και το Τζόνα Χιλ. Στο ‘Stones in Exile’ αναβιώνει μια από τις πιο επεισοδιακές και δημιουργικές περιόδους των Rolling Stones.


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

Η Πέμπτη έχει παράξενους έρωτες και ξεχωριστά ταξίδια, πραγματικά και εσωτερικά. Έχει ταξίδια στους ήχους και τους θορύβους της γιαπωνέζικης avant garde (‘We Don’t Care about Music Anyway’) και στα χρώματα του πρωτοπόρου Ζαν-Μισέλ Μπασκιά. Έχει τέρατα και εξορκισμούς, τη νέα πρόκληση του Χάρμονι Κορίν ‘Trash Humpers’, αλλά και το ‘Μέσα στο Δάσος’, την ατμοσφαιρική ταινία που γύρισε o Αγγελος Φραντζής με μια φωτογραφική μηχανή.


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

Το ‘Bitter Feast’ προτείνει… μεταμεσονύχτιο gourmet gore, o ‘Zonad’ είναι ένας μεθυσμένος ‘υπερήρωας’ από την Ιρλανδία, και το ‘Freakonomics’ είναι η κινηματογραφική εκδοχή του φοβερού βιβλίου που βλέπει με άλλη ματιά τη σύγχρονη πραγματικότητα… Κάτι μου λέει, πάντως, ότι οι γυναικοπαρέες θα τρέξουν στο ‘Eat Pray Love’ όπου η Τζούλια Ρόμπερτς γυρνάει τον κόσμο σε αναζήτηση συνταγών, γαλήνης, αγάπης και Χαβιέρ Μπάρδεμ…

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Το ελληνικό σινεμά έχει την τιμητική του, με ‘Τα Οπωροφόρα της Αθήνας’ του Νίκου Παναγιωτόπουλου και τις βραβεύσεις των πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών. Η Οι Βρετανοί έχουν τη μαύρη σάτιρα του ‘Four Lions’, η Ισπανία προτείνει αρρωστημένες οικογένειες στην ‘Κουνουπιέρα’ και η Ουρουγουάη… οικιακό τρόμο στο ‘Σιωπηλό Σπίτι’. Τι να πει και ο Ράιαν Ρέινολντς που… ξυπνάει μέσα σε ένα φέρετρο στο αγωνιώδες ‘Buried’;


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Ανακαλύψτε μια ονειρική ταινία από το 1933, το ‘Peter Ibbetson’. Γελάστε με το λούζερ ήρωα του ‘Lovers of Hate’… Ο Βάσκος Χούλιο Μέδεμ με το ‘Δωμάτιο στη Ρώμη’ επιστρέφει στο αισθησιακό κλίμα του ‘Lucia y el Sexo’, και η τελετή λήξης θα έχει τις απονομές των βραβείων, αλλά και την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν, ‘You Will Meet a Tall Dark Stranger’ με Αντονι Χόπκινς, Ναόμι Γουότς και Τζος Μπρόλιν…

 

 

 

 

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b