MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αττική
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
2ο Διεθνές Φεστιβάλ Βίγκαν Κινηματογράφου VegArtAct 2025
3 ώρες διορία
11 χρόνια δίκη Χρυσή Αυγή
67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
BTS World Tour ‘Arirang’ in Buenos Aires: Live Viewing
Begotten
Clayface
Coco (μεταγλωττισμένη)
Coyote vs. Acme (μεταγλωττισμένη)
Coyote vs. Acme (με υπότιτλους)
Donnie Darko
ENHYPEN World Tour ‘Blood Saga’
Godzilla Minus Zero
Hope
Hybe Cheering Party
Insidious: Εξω από το απώτερο
Minions & Τέρατα (μεταγλωττισμένη)
Motor City
Naza
Omega Wants to Dance
Ozzy & Black Sabbath: Back to the Beginning
PAW Patrol: Κουτάβια και δεινόσαυροι (μεταγλωττισμένη)
Primetime
Quiet Life
Resident Evil
Seventeen World Tour (New_)
Spider-Man: Καινούργια μέρα
Street Fighter
The Influencer Project
The Wanted 18
Tomorrow X Together World Tour ‘Act: Tomorrow’
Vampyr
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Ένα φως που δεν σβήνει ποτέ
Έτσι ξαφνικά
Αετοί της Δημοκρατίας
Αλλη μαμά
Αλλού ο δρόμος
Αμελί
Αναγέννηση
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αργός θάνατος
Αυτοί που άγγιξαν τον πόλεμο
Βασίλισσα στη θάλασσα
Γάτες στο μουσείο 2: Οι θησαυροί της Αιγύπτου (μεταγλωττισμένη)
Γεννημένος δυο φορές
Για μία νύχτα μόνο
Δεν κοστίζει τίποτα
Είμαι η Κούβα
Εκδικητές: Τελευταία πράξη
Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Η Πεντάμορφη και το Τέρας (μεταγλωττισμένο)
Η βαλίτσα
Η ελεγεία της Μόσχας
Η ζωή είναι ωραία
Η λευκή κορδέλα
Η μεγάλη σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου
Η νύχτα με τις μάσκες
Η πτώση της φάλαινας
Η σιωπή των αμνών
Η σκιά του πατέρα μου
Θυσία
Κίκι: Η μικρή μαγισσούλα
Καζαμπλάνκα
Κωδικός Τεχεράνη
Κόκορας
Κότα
Λογική και ευαισθησία
Μέρες οργής
Μη χαμηλώνεις το βλέμμα
Μια υπέροχη ζωή
Μια φάρμα στην Πορτογαλία
Μουλέν: Ο αντιστασιακός
Μπαλωματούλης (μεταγλωττισμένη)
Μπαμπούλας Α.Ε. (μεταγλωττισμένο)
Μποϊούνα: Τρόμος στον Αμαζόνιο
Ντίγκερ
Ντε Γκωλ: Η ώρα της αντίστασης
Ντε γκωλ: Προς την ελευθερία
Ξεχασμένο νησί (μεταγλωττισμένη)
Ο Tad και το μαγικό λυχνάρι (μεταγλωττισμένη)
Ο Εξολοθρευτής
Ο Παραχαράκτης
Ο ασχημογλυκούλης (μεταγλωττισμένη)
Ο γυμνός
Οδύσσεια
Οι άλλοι
Οι αριστογάτες
Ολα ή τίποτα
Πατρίδα
Πεσμένα φύλλα
Που είναι το σπίτι του φίλου μου?
Πτώση 2
Σον το πρόβατο και το τέρας της φάρμας (μεταγλωττισμένη)
Σπασμένη φλέβα
Στην καρδιά του κτήνους
Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας
Τερατο-Μία (μεταγλωττισμένη)
Το Μυστικό της Vera Drake
Το άλογο του Τορίνο
Το ημερολόγιο της Verity
Το μίσος
Το φορτίο
Το χρώμα του ροδιού
Φιόρδ
Φτηνά τσιγάρα
Φτιαγμένος για εκείνη
Χωρίς ίχνος
Αστυνομική

Ο τελευταίος Βίκινγκ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Weirdwave παρουσιάζει στα θερινά την ταινία «Ο τελευταίος Βίκινγκ» του Άντερς Τόμας Γένσεν, με τον απόλυτο Δανό σταρ Μαντς Μίκελσεν.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 116'

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Μία περιπετειώδης κωμωδία γύρω από το ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε, που έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας στη Δανία.

Η ταινία που έκανε ρεκόρ με 800.000 εισιτήρια στη Δανία, άνοιξε στο 82o Φεστιβάλ Βενετίας, έλαβε 13 υποψηφιότητες στα εθνικά βραβεία της Δανίας, ενώ ο Μαντς Μίκελσεν για την ερμηνεία του αυτή κέρδισε μια υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Υπόθεση

Ένας ληστής τραπεζών αποφυλακίζεται και αναζητά τα κρυμμένα κλοπιμαία. Ο μόνος που γνωρίζει πού βρίσκονται, είναι ο αδερφός του (Μαντς Μίκελσεν), που όμως στο μεταξύ έχει χάσει τη μνήμη του και είναι πεπεισμένος ότι αποτελεί μετεμψύχωση του Τζον Λένον!

Ο τελευταίος Βίκινγκ εξερευνά το πώς οι ταυτότητές μας διαμορφώνονται από τις αντιλήψεις των άλλων, με την ελπίδα ότι, παρά τις προκλήσεις, μπορούμε να επινοήσουμε τον αληθινό μας εαυτό. Η ταινία, που ισορροπεί μεταξύ ελαφρότητας και βίας, εστιάζει στο να είσαι αυτός που πραγματικά θέλεις να είσαι, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ μόνο ένα πράγμα.

Συνδυάζοντας απολαυστικά το μαύρο χιούμορ, την υπαρξιακή μελαγχολία και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες με ακραίες καταστάσεις, ο Αντερς Τόμας Γένσεν μας παραδίδει μια ακόμα σκανδιναβική τραγικωμωδία, χτισμένη πάνω στις απολαυστικά ερμηνείες του Μαντς Μίκελσεν και του Νικολάι Λι Κας. 

«Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο τύπος [που υποδυεται ο Μικελσεν] υπάρχει. Θα μπορούσε να κάθεται δίπλα σου σε ένα τρένο, σωστά; Αλλά ναι, δεν είναι και πολύ όμορφος», είπε στο Variety o σκηνοθέτης, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την τελειότητα στην τελευταία του ταινία.

«Στη Βόρεια Ευρώπη πρέπει να διαπρέψεις, γιατί είναι καλό για την οικονομία. Αλλά οι άνθρωποι δεν είναι έτσι. Πάντα λέω ότι όταν μου αρέσει κάποιος, δεν είναι λόγω των ταλέντων του – είναι λόγω των ελαττωμάτων του. Είναι εύκολο να αγαπάς την τελειότητα. Αλλά αν αγαπάς κάποιον με πολλές κακές συνήθειες, πρέπει να είναι αληθινά τα αισθήματά σου».

Γνωστός για το μαύρο, βλάσφημο χιούμορ του, ο Γένσεν υποστηρίζει πως «οι άνθρωποι προσβάλλονται από τότε που έκανα την πρώτη μου ταινία, αλλά δεν είναι δικό μου πρόβλημα – είναι δικό τους. Δεν μπορείς να κάνεις τέχνη χωρίς να θυμώσει κάποιος».

H ταινία αποτελεί μία εσωτερική εξερεύνηση των οικογενειακών δεσμών, της τρέλας και της πιθανής λύτρωσης που ισορροπεί αριστοτεχνικά μεταξύ βίας, παράνοιας και ειλικρινών συναισθημάτων. Μία ταινία για την ταυτότητα, την ενοχή και την αδελφική αγάπη.

“Γιατί κάθε ταινία στη Δανία μιλά για οικογένειες; Επειδή εκεί υπάρχει δράμα. Η Δανία είναι τόσο «τακτοποιημένη». Δεν υπάρχουν φυσικές καταστροφές, δεν υπάρχει φτώχεια. Ουσιαστικά δεν συμβαίνει τίποτα, εκτός αν αρρωστήσεις ή σκοτωθείς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.”

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: The Last Viking (Den Sidste Viking)
Σκηνοθεσία: Άντερς Τόμας Τζένσεν
Σενάριο: Άντερς Τόμας Τζένσεν

Παίζουν: Κάρντο Ραζάζι, Λαρς Μπρίγκμαν, Λαρς Ράνθε, Σοφί Γκράμπολ, Σόρεν Μάλιν, Τζον Λένον, Νικολάη Λιε Καας, Νίκολας Μπρο, Μαντς Μίκελσεν

Διάρκεια: 116'
Χώρα: Δανία
Έτος: 2025

Διανομή: Weird Wave
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από CINEMA