MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Γιατί έχεις έντονη λαχτάρα για γλυκά και αλμυρά τρόφιμα και τι να κάνεις γι’ αυτό

Όλοι θέλουμε να τρώμε υγιεινά, αλλά μερικές φορές αυτά τα σχέδια σαμποτάρονται από την ισχυρή λαχτάρα για γλυκά, αλμυρά ή πλούσια σε επεξεργασμένου υδατάνθρακες τρόφιμα

Monopoli Team

Όλοι θέλουμε να τρώμε υγιεινά, αλλά μερικές φορές αυτά τα σχέδια σαμποτάρονται από την ισχυρή λαχτάρα για γλυκά, αλμυρά ή πλούσια σε επεξεργασμένου υδατάνθρακες τρόφιμα.

Γιατί λοιπόν λαχταράτε αυτά τα τρόφιμα όταν προσπαθείτε να βελτιώσετε τη διατροφή σας ή να χάσετε βάρος; Και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λαχταράτε συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά ας εστιάσουμε σε τέσσερις συνηθισμένους:

Πέφτει το σάκχαρο στο αίμα

Η ζάχαρη είναι βασική πηγή ενέργειας για όλα τα ζώα και η γεύση της είναι μια από τις πιο βασικές αισθητηριακές εμπειρίες. Ακόμη και χωρίς συγκεκριμένους υποδοχείς γλυκιάς γεύσης στη γλώσσα, μπορεί να αναπτυχθεί έντονη προτίμηση για τη ζάχαρη, υποδεικνύοντας έναν μηχανισμό πέρα από τη γεύση.

Οι νευρώνες που ανταποκρίνονται στη ζάχαρη ενεργοποιούνται όταν η ζάχαρη παρέχεται στο έντερο. Αυτό μπορεί να αυξήσει την όρεξη και να σας κάνει να θέλετε να καταναλώσετε περισσότερο. Μακροπρόθεσμα, η έρευνα δείχνει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, την πέψη και τη φλεγμονή στο έντερο.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b