MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

5 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν τις πιο…τρομακτικές κυκλοφορίες τους, εν όψει Halloween

Το Halloween φτάνει φαντασμαγορικά στην κορύφωσή του και εμείς βρίσκουμε την καλύτερη αφορμή για να διαβάσουμε 10 νέα θρίλερ γεμάτα μυστήριο και αγωνία, τα οποία, φυσικά, μάς προτείνουν 5 αγαπημένοι εκδοτικοί οίκοι.

Ειρήνη Μωραϊτη | 30.10.2023

Μπορεί στην Ελλάδα να μην γιορτάζουμε παραδοσιακά το Halloween, ο μήνας Οκτώβριος όμως είναι τα τελευταία χρόνια έντονα συνδεδεμένος με την… τρομακτική και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα της κέλτικης αυτής γιορτής, και στη χώρα μας.

Το τελευταίο κατά κύριο λόγο τετραήμερο του Οκτωβρίου λοιπόν, συναντάμε αρκετά μαγαζιά με πιο σκοτεινή διάθεση από ότι πριν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να μασκαρευτούν και να διασκεδάσουν, σύμφωνα με την «τρομακτική» ατμόσφαιρα που ορίζει η γιορτή.

Για εμάς τους βιβλιοφάγους όμως, το Halloween αποτελεί μία ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τη συλλογή με τα θρίλερ μυθιστορήματά μας, και γιατί όχι, να κάνουμε έναν μαραθώνιο ανάγνωσης των νέων… ανατριχιαστικών και γεμάτων μυστήριο αποκτημάτων μας!

Για να οργανώσουμε όμως μία τέτοια αξέχαστη αναγνωστική εμπειρία, θα χρειαστούμε τη βοήθεια 5 αγαπημένων μας εκδοτικών οίκων, από τους οποίους και ζητήσαμε να μας προτείνουν 10 ιδανικά θρίλερ για την περίσταση, που θα κάνουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες να κοιμηθούν με το φως ανοιχτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: 5+1 σχετικά βιβλία που αξίζει όλοι να διαβάσουμε12.09.2018

Εκδόσεις Διόπτρα

Οι φόνοι της οδού Μοργκ – Έντγκαρ Άλαν Πόε

Πρώτη πρόταση των εκδόσεων Διόπτρα αποτελεί το βιβλίο «Οι φόνοι της οδού Μοργκ», του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Δεν είναι τυχαίο που ο Πόε θεωρείται από πολλούς ως ο πατέρας της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, καθώς με τη χαρακτηριστική μακάβριά του πένα, ο συγγραφέας διηγείται αξέχαστες ιστορίες που καθόρισαν τη λογοτεχνία του τρόμου.

Μία από αυτές είναι και «Οι φόνοι της οδού Μοργκ», στους οποίους μάς παρουσιάζει ίσως τη διασημότερη υπόθεση του ντετέκτιβ του, Ογκίστ Ντιπέν, ένα πραγματικά φαινομενικά άλυτο μυστήριο. Η σκηνή του εγκλήματος είναι φρικιαστική και ο δολοφόνος φαίνεται πως διέφυγε ενώ το διαμέρισμα ήταν κλειδωμένο από μέσα. Στον τόμο αυτό παρουσιάζονται και δύο ακόμα ιστορίες του Πόε στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Ογκίστ Ντιπέν, το «Μυστήριο της Μαρί Ροζέ» και το «Κλεμμένο γράμμα». Υπάρχει άραγε πιο ταιριαστή επιλογή από αυτή, για μία νύχτα ανάγνωσης με Halloween διάθεση;

Η χάρη – Nicci French

Το δεύτερο βιβλίο που μάς προτείνουν οι εκδόσεις προέρχεται από το συγγραφικό ζεύγος Nicci French, το οποίο είναι γνωστό για τα ανατρεπτικά θρίλερ που χαρίζει στους αναγνώστες. Αυτή τη φορά, στο νέο τους θρίλερ με τίτλο «Η χάρη», μάς βάζουν να σκεφτούμε ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ερώτημα.

Αν η πρώτη μας αγάπη εμφανιζόταν μετά από χρόνια για να μας ζητήσει μια χάρη, θα προσφέραμε άραγε τη βοήθειά μας; Αν όμως ξέραμε πως με αυτή μας τη πράξη θα βρισκόμασταν μπλεγμένοι σε μια έρευνα για δολοφονία, μήπως θα το ξανά σκεφτόμασταν; Η Τζουντ πάντως, μάλλον θα έπρεπε να έχει σκεφτεί την απάντησή της λίγο παραπάνω, όταν δεχόταν να βοηθήσει τον Λίαμ, την πρώτη, και ακόμα, μεγάλη της αγάπη, καθώς τώρα δύσκολα θα λυτρωθεί από τον εφιαλτικό γολγοθά που την περιμένει.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες – Catriona Ward

Σύμφωνα με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, «Το τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες» της πολυβραβευμένης Catriona Ward είναι το ιδανικό καθηλωτικό βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουμε εν όψει Halloween. Στο σκοτεινό δάσος στο τέλος της οδού Νίντλες κάτι είναι θαμμένο, και δίπλα του δεσπόζει ένα ιδιαίτερο σπίτι, το τελευταίο σπίτι της οδού.

Σε αυτό μένει μία περίεργη τριμελής οικογένεια, ή μάλλον καλύτερα, εκεί είναι «φυλακισμένα» τα μέλη της. Όταν μία νέα ένοικος μετακομίσει στο διπλανό σπίτι πάντως, όλα τα μυστικά που μέχρι τότε έμεναν κρυμμένα στο σκοτάδι, ίσως ήρθε η ώρα να δουν το φως της ημέρας. Και αν πιστεύετε πως κάπου έχετε ξανά ακούσει αυτή την ιστορία οπότε το τέλος της θα είναι λίγο πολύ γνωστό, κάνετε μεγάλο λάθος!

Party Games από τη σειρά “Οδός Τρόμου” – Ρ.Λ. Στάιν

Η πρόταση αυτή των εκδόσεων μπορεί να μην προέρχεται από τις πρόσφατες κυκλοφορίες τους, είναι όμως μία από τις πιο διαχρονικές επιλογές που μπορεί κανείς να κάνει στον τομέα της εφηβικής λογοτεχνίας τρόμου, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι έφηβοι αγαπούν τα θρίλερ. Ο λόγος για το «Party Games» του Ρ. Λ. Στάιν, ένα από τα πιο πρόσφατα βιβλία της εξαιρετικά πετυχημένης στο εξωτερικό εφηβικής σειράς βιβλίων τρόμου «Οδός Τρόμου», με την οποία ο συγγραφέας μάς σύστησε 20 περίπου χρόνια πριν το ταλέντο του στη συγγραφή ανατριχιαστικών και σίγουρα εθιστικών εφηβικών θρίλερ.

Στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα, η 17χρονη Ρέιτσελ δέχεται την πρόσκληση του Μπρένταν Φίαρ για ένα πάρτι στο σπίτι του στο Φίαρ Άιλαντ. Σε αυτή τη πρόσκληση δε θα μπορέσει να αρνηθεί, και έτσι η αγάπη της για τον Μπρένταν θα την οδηγήσει σε μία εορταστική βραδιά, από την οποία φυσικά και δε θα λείψουν τα παιχνίδια. Μόνη διαφορά, τα παιχνίδια αυτά θα είναι εφιαλτικά, και εξαιρετικά θανάσιμα.

Εκδόσεις Μίνωας

Ένας κόσμος γεμάτος… τρομακτικές ιστορίες – Άντζελα Μακάλιστερ

Οι εκδόσεις Μίνωας έρχονται με την πρότασή τους να σπάσουν τα στερεότυπα που θέλουν οι τρομακτικές ιστορίες να αναφέρονται μόνο στους έφηβους και τους ενήλικες, και μας παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον παιδικό βιβλίο, το «Ένας κόσμος γεμάτος… τρομακτικές ιστορίες» της Άντζελα Μακάλιστερ.

Σε αυτό το πολύχρωμο και όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο, που βλέποντάς το σε κάνει να ξεχνάς ότι περιέχει τα πιο τρομακτικά παραμύθια όλου του κόσμου, τα παιδιά ηλικίας 7+ θα έρθουν με τον ιδανικότερο και πιο κατάλληλο τρόπο σε επαφή με κάποιες από τις πιο… ανατριχιαστικές ιστορίες της λογοτεχνίας, ήδη γνωστές όπως το Χάνσελ και Γκρέτελ, αλλά και άγνωστα για πολλούς παραμύθια από άλλες χώρες! Οι σελίδες του θα ταξιδέψουν τους μικρούς αναγνώστες σε όλες τις χώρες και θα τους συστήσουν το Μπουνίπ σε μια λίμνη, τη Βασιλίσσα την Όμορφη στο δάσος, τη Θαλάσσια νύμφη στον ωκεανό, και πολλούς ακόμα χαρακτήρες, βγαλμένους από την καρδιά του Halloween!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα ebooks “γιορτάζουν”: 4 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν τα αγαπημένα τους12.09.2018

Ο κύκλος – Μπερνάρ Μινιέ

Ο βραβευμένος με Cognac Crime Novel Μπερνάρ Μινιέ, συγγραφέας του διεθνούς best-seller «Παγωμένος», επέστρεψε με τον «Κύκλο», το δεύτερο βιβλίο του με ήρωα τον επιθεωρητή Μαρτέν Σερβάζ, και δε θα μπορούσε να μην αποτελεί τη δεύτερη πρόταση των εκδόσεων.

Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ λαμβάνει ένα μυστηριώδες email, το οποίο αναστατώνει τη μικρή κοινότητα του Μαρσάκ, και ιδιαίτερα έναν συγκεκριμένο κύκλο σπουδαστών, που αποτελεί την ελίτ της περιοχής. Σύμφωνα με το email, ένας εξαιρετικά επικίνδυνος κατά συρροή δολοφόνος έχει επιστρέψει και έχει βαλθεί να διαταράξει την ηρεμία του Λυκείου του Μαρσάκ. Τί ρόλο παίζει όμως στα φρικιαστικά συμβάντα που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα ένα μακάβριο παιχνίδι και πώς θα μπορέσει ο Σερβάζ να σώσει τους κατοίκους αλλά και τους αγαπημένους του από έναν εχθρό που είναι σχεδόν αόρατος;

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Φλεγόμενα κορίτσια – C. J. Tudor

Οι λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ ξέρουν σίγουρα το όνομα και τα έργα της C.J Tudor, τα οποία κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Σύμφωνα με τις εκδόσεις πάντως, το πιο τρομακτικό και ιδανικό για μία Halloween αναγνωστική εμπειρία από αυτά είναι τα «Φλεγόμενα κορίτσια», για αυτό και μάς το προτείνουν ανεπιφύλακτα.

Στη συγκεκριμένη ανατριχιαστική ιστορία της συγγραφέως, το Τσάπελ Κροφτ είναι ένα γραφικό βρετανικό χωριό στην περιοχή του Σάσεξ, στο οποίο η ζωή φαίνεται να κυλάει ήρεμα, όμως τα φαινόμενα τελικά απατούν. Ένοχα μυστικά, λάθη του παρελθόντος και μία διεστραμμένη στο βάθος της κοινωνία θα ξετυλιχθούν μπροστά στα έκπληκτα μάτια της Τζακ Μπρουκς και της έφηβης κόρης της, Φλο, όταν αναγκαστούν να εγκατασταθούν στην πόλη. Και παρόλο που έψαχναν να κάνουν μία νέα αρχή, το παρελθόν θα τις βρει και θα τις στοιχειώσει, και τελικά τίποτα δε θα μείνει γαλήνιο στο Τσάπελ Κροφτ.

Mexican Gothic – Silvia Moreno-Garcia

Η δεύτερη πρόταση των εκδόσεων αφορά το πολυβραβευμένο gothic θρίλερ της Silvia Moreno-Garcia, το οποίο από τις πρώτες ήδη μέρες του στα ράφια, μάγεψε τους αναγνώστες με την ανατριχιαστική και καθηλωτική πλοκή του. Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να έχει «αποφευχθεί» κάτι τέτοιο, αφού το «Mexican Gothic» ταξιδεύει τους αναγνώστες σε μία σκοτεινή έπαυλη στο Μεξικό του ’50 και τους συστήνει κάποιους από τους πιο αινιγματικούς χαρακτήρες στην ιστορία της νεότερης λογοτεχνίας τρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, η δυναμική και ατρόμητη Νοεμί Ταμποάδα θα βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο αρχοντικό στην ύπαιθρο του Μεξικού μετά από παράκληση της ξαδέρφης της, η οποία μένει πλέον εκεί και ανησυχεί πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτό το σπίτι. Η Νοεμί θα αποδεχθεί με χαρά την πρόκληση και θα μετατραπεί σε ερασιτέχνη ντετέκτιβ για να ανακαλύψει τα σκοτεινά μυστικά που κρύβουν οι παμπάλαιοι τοίχοι αυτής της έπαυλης. Αντί να την τρομάξουν όμως όσα θα δει εκεί, η Νοεμί θα σαγηνευτεί από το μυστηριώδες σπίτι και δε θα θέλει να το… αποχωριστεί.

Εκδόσεις Ψυχογιός

Το Σανατόριο – Σάρα Πιρς

Ένα ανατρεπτικό crime μυθιστόρημα μάς προτείνουν για αρχή οι εκδόσεις Ψυχογιός, το οποίο όταν κυκλοφόρησε βρέθηκε από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες στην κορυφή των προτιμήσεων. Ο λόγος για «Το Σανατόριο», το βιβλίο-ντεμπούτο της Σάρα Πιρς, που κατάφερε να αφήσει άφωνους τους αναγνώστες με την καθηλωτική και ανατριχιαστική πλοκή του.

Πιο συγκεκριμένα, η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ βρίσκεται σε μία αρκετά δύσκολη φάση της ζωής της. Για αυτό και όταν λαμβάνει μία πρόσκληση από τον αδερφό της να γιορτάσουν τον αρραβώνα του σε ένα πεντάστερο επιβλητικό ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις δέχεται με χαρά. Όταν φτάσει όμως στο απομονωμένο σανατόριο, η πρότερη χαρά θα δώσει τη θέση της στην ανησυχία, ενώ όταν η αρραβωνιαστικιά του αδερφού της εξαφανιστεί ξαφνικά, θα αναλάβει ο τρόμος και ο πανικός. Η Έλιν όμως θα πρέπει να φανεί δυνατή, αφού είναι η μόνη που μπορεί να διαλευκάνει το μυστήριο και να σώσει τους ενοίκους του ξενοδοχείου, από μία εξαιρετικά επικίνδυνη, μα αόρατη απειλή, πριν να είναι αργά.

Φράνκενσταϊν – Μαίρη Σέλλεϋ

Σε ένα αφιέρωμα με βιβλία θρίλερ, δε θα μπορούσε να λείπει μία από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες που καθόρισαν το είδος, ή καλύτερα, αποτέλεσαν τα πρώτα βήματά του. Φυσικά και αναφερόμαστε στο «Φράνκενσταϊν» της Μαίρη Σέλλεϋ, με το οποίο η συγγραφέας έθεσε, από το 1818, τις βάσεις για αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως λογοτεχνία τρόμου.

Στο κλασικό αυτό βιβλίο τρόμου, κάπου στους  πάγους του Αρκτικού Κύκλου, ένας καπετάνιος αντικρίζει απορημένος μια αφύσικα μεγάλη ανθρώπινη φιγούρα. Λίγο αργότερα, βρίσκει και σώζει έναν άνδρα, ο οποίος εξασθενημένος πλέον, ξεκινά να του εξιστορεί την τραγωδία του, η οποία συνδέεται άμεσα με τη φιγούρα που είχε δει πριν λίγο ο ναυτικός. Ο άνδρας αυτός είναι ο Βικτόρ Φράνκενσταϊν και η τραγική, αλλά και εξαιρετικά τρομακτική ιστορία που διηγείται αφορά ένα πείραμά του που πήρε μία πολύ λάθος τροπή, καθώς σαν άλλος Προμηθέας άνοιξε με τις πράξεις του το κουτί της Πανδώρας, και οι συνέπειες που απελευθερώθηκαν ήταν εξαιρετικά καταστροφικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑστυνομική λογοτεχνία: 12 νέα βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα των βιβλίων του αφιερώματος, εδώ.

Εκδόσεις Διόπτρα

Οι φόνοι της οδού Μοργκ – Έντγκαρ Άλαν Πόε

Σελίδες: 280
Τιμή: 11,97€

Η χάρη – Nicci French

Σελίδες: 464
Τιμή: 15,93€

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες – Catriona Ward

Σελίδες: 408
Τιμή: 15,93€

Party Games από τη σειρά “Οδός Τρόμου” – Ρ.Λ. Στάιν

Σελίδες: 304
Τιμή: 13,95€

Εκδόσεις Μίνωας

Ένας κόσμος γεμάτος… τρομακτικές ιστορίες – Άντζελα Μακάλιστερ

Σελίδες: 132
Τιμή: 16,92€

Ο κύκλος

Σελίδες: 776
Τιμή: 19,98€

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Φλεγόμενα κορίτσια – C. J. Tudor

Σελίδες: 472
Τιμή: 15,93€

Mexican Gothic – Silvia Moreno-Garcia

Σελίδες: 408
Τιμή: 15,93€

Εκδόσεις Ψυχογιός

Το Σανατόριο – Σάρα Πιρς

Σελίδες: 448
Τιμή: 16,92€

Φράνκενσταϊν – Μαίρη Σέλλεϋ

Σελίδες: 352
Τιμή: 15,93€

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b