MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Αστυνομική λογοτεχνία: 12 νέα βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας

Λίγο πριν πέσει η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, 6 εκδοτικοί οίκοι μάς παρουσιάζουν τις πρόσφατες κυκλοφορίες τους στο αγαπημένο μας αυτό είδος της λογοτεχνίας.

Photo by Brandon Lopez on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα είδη λογοτεχνίας παγκοσμίως, και όχι αδίκως, αφού πέρα από δράση και σασπένς, μάς κάνει να χανόμαστε στις σελίδες του ψάχνοντας τη λύση του εκάστοτε μυστηρίου.

Αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο, η μεγαλύτερη γιορτή της αστυνομικής λογοτεχνίας, το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, κορυφώνεται με τους αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων να μας περιμένουν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για να τους γνωρίσουμε και να υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Με αφορμή αυτή τη συνάντηση κοινού και συγγραφέων, ζητήσαμε από 6 εκδοτικούς οίκους να μας παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες αστυνομικές κυκλοφορίες τους, οι συγγραφείς των οποίων συμμετέχουν στη δράση αυτή του Φεστιβάλ.

Ας δούμε λοιπόν 12 αστυνομικά μυθιστορήματα που διεκδικούν μία θέση στη βιβλιοθήκη μας αυτή τη περίοδο και ας κάνουμε μία λίστα για τις επόμενες λογοτεχνικές μας αγορές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Το πλούσιο πρόγραμμα και οι εκπλήξεις του φετινού φεστιβάλ12.09.2018

Εκδόσεις Μίνωας

Φραντζέσκα Μάνγγελ: “Οι Καθαροί”

Οι εκδόσεις Μίνωας μάς προτείνουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Φραντζέσκα Μάνγγελ με τίτλο «Οι Καθαροί». Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στην ελευθερία και το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή. Η συγγραφέας παρουσιάζει μια ρεαλιστική δυστοπία με έντονα κοινωνικά στοιχεία, βασισμένη σε αληθινά ιστορικά γεγονότα και η καθηλωτική της γραφή θα στοιχειώσει τους αναγνώστες, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία της Κλόι και έναν κόσμο τόσο μακριά όσο και κοντά στην πραγματικότητα.
Η Φραντζέσκα Μάνγγελ θα βρίσκεται στο Σεράφειο το Σάββατο 20 Μαΐου, από τις 18:00 έως τις 19:30.

Ελευθερία Μεταξά: “Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;”

Η δεύτερη πρόταση των εκδόσεων Μίνωας αφορά το νέο μυθιστόρημα της Ελευθερίας Μεταξά με τίτλο «Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;». Το συγκλονιστικό αυτό ψυχολογικό θρίλερ καλεί τους αναγνώστες να γίνουν ένα με την υπόθεση και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην επίλυση μυστηρίων, καθώς η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, Κλαίρη, δε θα ησυχάσει μέχρι να ανακαλύψει τους δολοφόνους του αδερφού της.
Η Ελευθερία Μεταξά θα βρίσκεται στο Σεράφειο την Παρασκευή 19 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 21:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα του συγγραφέα: Κώστας Στοφόρος, “Το Μακρύ Ταξίδι του Καραβάτζο”12.09.2018

Εκδόσεις Ψυχογιός

Τεύκρος Μιχαηλίδης: “Εικασία 3ν+1”

Το πρώτο μυστήριο που προτείνουν οι Εκδόσεις Ψυχογιός είναι το «Εικασία 3ν+1» του Τεύκρου Μιχαηλίδη. Ο συγγραφέας υφαίνει έναν γεμάτο μυστήριο ιστό φόνων και δολοπλοκιών, με την γνωστή πλέον αστυνόμο Όλγα Πετροπούλου να αναλαμβάνει την υπόθεση. Φυσικά, δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση, καθώς στη συνάρτηση μπλέκεται ένας μαθηματικός γρίφος, η εικασία 3ν+1.
Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης θα βρίσκεται στο Σεράφειο την Παρασκευή 19 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 21:00.

Κλαίρη Θεοδώρου: “Τρεις Ερωτήσεις”

Η δεύτερη κατάλληλη επιλογή σύμφωνα με τις εκδόσεις είναι το «Τρεις Ερωτήσεις» της Κλαίρης Θεοδώρου. Η συγγραφέας επέστρεψε με μία ακόμα καθηλωτική ιστορία, στο επίκεντρο της οποίας αυτή τη φορά βρίσκεται το Βερολίνο. Πώς συνδέονται άραγε ο Μάρκους Κέλερ, επιθεωρητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στο Βερολίνο, μία σειρά άγριων δολοφονιών και το Τείχος του Βερολίνου; Στο άνισο αυτό παιχνίδι με τον χρόνο που ξεκινά, κανείς και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Η Κλαίρη Θεοδώρου θα βρίσκεται στο Σεράφειο το Σάββατο 20 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 21:00.

Εκδόσεις Διόπτρα

Βαγγέλης Γιαννίσης: “Ο Άλλος Αδερφός”

Στις εκδόσεις Διόπτρα πρόσφατα προσγειώθηκε το νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση, «Ο Άλλος Αδερφός» και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ούτε από τη γιορτή της Αστυνομικής Λογοτεχνίας ούτε και από την λίστα μας. Στο επίκεντρο της πλοκής του βρίσκεται μία υπόθεση που συντάραξε την Ελευσίνα πριν από δεκαετίες, όταν ο έφηβος τότε Ηλίας Αδάμ εξαφανίστηκε ξαφνικά ένα απόγευμα, χωρίς να αφήσει ίχνη. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του πετυχημένου true crime βιβλίου βασισμένου σε αυτή την υπόθεση Θέμης Αδάμ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την εξαφάνιση του ανιψιού του και να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του με το παρελθόν.
Ο Βαγγέλης Γιαννίσης θα βρίσκεται στο Σεράφειο το Σάββατο 20 Μαΐου στις 17:00.

Σεμπάστιαν Φίτζεκ: “Το Τελεσίγραφο”

Ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ μπορεί να μην ήρθε στην Ελλάδα για το 4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, θα ήταν όμως… έγκλημα οι εκδόσεις Διόπτρα να μη μας προτείνουν το νέο, και ίσως πιο τρομακτικό από όλα, μυθιστόρημα του συγγραφέα, «Το Τελεσίγραφο».  Στη νέα του ιστορία, ένας σαδιστής δολοφόνος σκορπά τον πανικό αφήνοντας στα μελλοντικά θύματά του σημειώματα με την ακριβή ημερομηνία θανάτου τους. Θα γνωρίσουμε τον Τζουλς, ο οποίος δουλεύει σε μία γραμμή βοήθειας για γυναίκες και θα έρθει αντιμέτωπος με την περίπτωση της Κλάρα, η οποία φαίνεται να είναι το επόμενο θύμα του δολοφόνου. Θα καταφέρουν άραγε να δράσουν πριν να είναι αργά;

Εκδόσεις Bell

Κρις Κάρτερ: “Ο Γρίφος του Κακού”

Είναι γεγονός πως κανείς δε γνωρίζει καλύτερα τους σίριαλ κίλερς από τον #1 συγγραφέα θρίλερ σε περισσότερες από 25 χώρες, τον Κρις Κάρτερ. Για αυτό και οι Εκδόσεις Bell μάς προτείνουν το νέο αστυνομικό του μυθιστόρημα με τίτλο «Ο γρίφος του κακού», τη δέκατη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, η οποία θα μάς ταξιδέψει λίγο πίσω στον χρόνο, καθώς συνδέεται με το «Διαβολικό» το έκτο βιβλίο της σειράς, που ήταν μάλιστα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Και αυτό θα συμβεί γιατί ο πιο επικίνδυνος δολοφόνος που έχει αντιμετωπίσει ποτέ το FBI, μόλις δραπέτευσε και διψάει για εκδίκηση…
Ο Κρις Κάρτερ θα βρίσκεται την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 20:00 στο Σεράφειο, στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης που του αφιερώνει το Φεστιβάλ.

Βίκυ Χασάνδρα: “Μαύρη Άσφαλτος”

Οι Εκδόσεις BELL υποδέχθηκαν στην οικογένειά τους πρόσφατα και τη Βίκυ Χασάνδρα με το πιο ιδιότυπο, ατμοσφαιρικό crime μυθιστόρημα της, τη «Μαύρη Άσφαλτο». Πρόκειται για μία καθηλωτική ιστορία που μάς συστήνει τον Άλεξ, έναν ιδιωτικό ερευνητή έτοιμο να τα παρατήσει, μέχρι μία άκρως επικίνδυνη και μυστηριώδης υπόθεση να του χτυπήσει στην κυριολεξία την πόρτα! Όμως θα είναι πολύ προσωπική αυτή η υπόθεση για να την αφήσει στα αζήτητα.
Η Βίκυ Χασάνδρα θα βρίσκεται στο Σεράφειο το Σάββατο 20 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 21:00.

Εκδόσεις Κέδρος

Έρικα Αθανασίου: “Μυστήριο πίσω απ’ τις σελίδες”

Οι εκδόσεις Κέδρος μάς αποδεικνύουν πως η αστυνομική λογοτεχνία αφορά τόσο τα… μεγάλα παιδιά όσο και τα μικρά, προτείνοντάς δύο ξεχωριστά εφηβικά βιβλία. Το πρώτο από αυτά είναι το «Μυστήριο πίσω απ’ τις Σελίδες» της Έρικας Αθανασίου. Εκεί ξαναβρίσκουμε τον Άγγελο και τη Βίκη, οι οποίοι αφού εξιχνίασαν τα μυστήρια στα “Στοιχειωμένα θεμέλια” και στην “Καταραμένη βρύση”, συνεχίζουν τις περιπέτειές τους στην Καστοριά παρέα με τους συμμαθητές τους και μια ομάδα συγγραφέων, στο πλαίσιο ενός μεγάλου λογοτεχνικού συνεδρίου. Τα προβλήματα ξεκινάνε με την εξαφάνιση ενός σπουδαίου χειρόγραφου. Αυτή όμως θα είναι μόνο η αρχή, καθώς το μυστήριο, αντί να λυθεί, γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, και εμπλέκονται όλο και περισσότερα πρόσωπα, ενώ ξετυλίγονται όλα τα μυστικά του κόσμου των βιβλίων!
Η Έρικα Αθανασίου θα βρίσκεται στο Σεράφειο το Σάββατο 20 Μαΐου, από τις 17:00 έως τις 19:00.

Κώστας Στοφόρος: “Το μακρύ ταξίδι του Καραβάτζο”

Η δεύτερη πρόταση των εκδόσεων αφορά «Το μακρύ ταξίδι του Καραβάτζο. Περιπέτεια στη Θράκη» του Κώστα Στοφόρου, τα βιβλία του οποίου έχουν αγαπηθεί τα τελευταία χρόνια από το νεανικό αναγνωστικό κοινό. Στην πρόσφατη περιπέτειά της, η γνωστή παρέα θα ταξιδέψει μέχρι την Αλεξανδρούπολη και σύντομα τη διασκέδαση θα διαδεχθεί το μυστήριο ενός μύθου γύρω από έναν πίνακα του κορυφαίου Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζο. Φυσικά και η παρέα θα προσπαθήσει να ανακαλύψει όσα κρύβονται πίσω από αυτόν τον θρύλο και θα ζήσει ακόμα μία αξέχαστη εμπειρία.
Ο Κώστας Στοφόρος θα βρίσκεται στο Σεράφειο την Κυριακή 21 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 18:30, παρουσιάζοντας τη παιδική δράση «Ο κλέφτης του Σεράφειου».

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Χουάν Γκόμες-Χουράδο: “Μαύρη Λύκαινα”

Η «Μαύρη Λύκαινα» του Χουάν Γκόμες-Χουράδο είναι ένα καταιγιστικό θρίλερ αλλά ταυτόχρονα και ένα βαθιά πολιτικό μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος υποστηρίζουν πως αξίζει μία θέση στη βιβλιοθήκη μας. Στις σελίδες του ξανά βλέπουμε την Αντόνια Σκοτ, η οποία κανονιά δεν φοβάται κανέναν παρά μόνο τον ίδιο της τον εαυτό. Όμως πλέον, στον ορίζοντα εμφανίζεται μία επικίνδυνη απειλή που θα μπορούσε εύκολα να την επισκιάσει και αυτό την κάνει να τρομάζει, για πρώτη φορά στη ζωή της.

Ruth Ware: “Η Τέλεια Φίλη”

Όσοι έχουν διαβάσει το «Η γυναίκα στην καμπίνα 10» της Ruth Ware δεν απορούν σίγουρα καθόλου που συναντούν το όνομά της σε αυτή τη λίστα. Η αγαπημένη συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας επέστρεψε πρόσφατα με νέα ιστορία και μας συστήνει την Χάνα Τζόουνς, η οποία 10 χρόνια πριν έχασε τραγικά τη φίλη της, Έιπριλ Κλαρκ-Κλίβντεν. Πλέον η ίδια είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, όταν οι μνήμες του παρελθόντος ξυπνούν με τα νέα συνταραχτικά στοιχεία της υπόθεσης που έρχονται στο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Το πλούσιο πρόγραμμα και οι εκπλήξεις του φετινού φεστιβάλ12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b