MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Τα ebooks “γιορτάζουν”: 4 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν τα αγαπημένα τους

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ανάγνωσης ebook, 4 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν 11 αγαπημένα τους ebooks, που υπόσχονται μία αξέχαστη αναγνωστική εμπειρία.

Ειρήνη Μωραϊτη | 18.09.2023

Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας των ebooks έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού και στην Ελλάδα, το οποίο όλο και πιο συχνά επιλέγει αυτή τη μορφή ανάγνωσης λογοτεχνίας.

Και πώς θα μπορούσε να μην έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο βέβαια, αφού τα ebooks προσφέρουν μία απολαυστική αναγνωστική εμπειρία, από την… άνεση του κινητού μας ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής μας βολεύει καλύτερα, χωρίς να χρειαστεί να “βαρύνουμε” τις βαλίτσες των διακοπών όταν έχουμε περιορισμένο χώρο, ή την τσάντα μας όταν ήδη ασφυκτιά σε μία γεμάτη υποχρεώσεις μέρα, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος ανάγνωσης των αγαπημένων μας βιβλίων.

Για τους λάτρεις της πρακτικότητας που ταυτόχρονα αγαπούν και την ανάγνωση λοιπόν, ζητήσαμε – με αφορμή και τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ανάγνωσης ebook – από 4 εκδοτικούς οίκους να μας προτείνουν κάποια από τα αγαπημένα τους της φετινής χρονιάς και σας τα παρουσιάζουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑστυνομική λογοτεχνία: 12 νέα βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας12.09.2018

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Perfect Day – Romy Hausmann

Το 2019, η Γερμανίδα συγγραφέας Romy Hausmann απέδειξε πως τα θρίλερ μπορούν να έχουν έναν πολύπλευρο χαρακτήρα και κατάφερε να μαγέψει το αναγνωστικό κοινό με το βραβευμένο της “Καλό μου παιδί”. Φέτος, η συγγραφέας επέστρεψε με το “Perfect Day“, ένα ακόμα καθηλωτικό θρίλερ που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Στη νέα ανατριχιαστική της ιστορία, εδώ και 14 χρόνια εξαφανίζονται με άκρως μυστηριώδη τρόπο κορίτσια ηλικίας 6 έως 10 ετών. Κανένας όμως δεν ξέρει τον δράστη, καθώς έχει καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να μην αφήσει κανένα στοιχείο για την ταυτότητά του και όλοι ζουν με τον φόβο πότε θα εμφανιστούν ξανά οι εφιαλτικές κόκκινες κορδέλες, σήμα κατατεθέν της αιματηρής πορείας του δολοφόνου. Ακόμα όμως και όταν η αστυνομία πιστέψει πως βρήκε επιτέλους τον άνθρωπο που τόσα χρόνια έψαχνε, οι κόκκινες κορδέλες θα εμφανιστούν ξανά, προμηνύοντας ένα ακόμα φρικτό χτύπημα του… κακού.

Ο Κούκος – Camilla Lackberg

Ένα ακόμη αστυνομικό θρίλερ μάς προτείνουν να διαβάσουμε σε μορφή ebook οι εκδόσεις Μεταίχμιο, και αυτό δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον “Κούκο“, την πολυπόθητη επιστροφή της Camilla Lackberg με νέες περιπέτειες για τον πλέον αγαπημένο επιθεωρητή του κοινού, Πάτρικ Χέντστρεμ.

Η Φιελμπάκα της Σουηδίας (γενέτειρα πόλη της συγγραφέως), γίνεται για ακόμα μία φορά το αγαπημένο μέρος των δολοφόνων, καθώς 4 ζωές θα χαθούν. Τί κοινό όμως μπορεί να έχουν αυτές οι διαφορετικές φαινομενικά δολοφονίες, μεταξύ τους, αλλά και με ένα βαθιά θαμμένο στο παρελθόν έγκλημα, που έρχεται ξανά στο φως και στα χνάρια της δαιμόνιας συγγραφέως αστυνομικών βιβλίων και αγαπημένης του Πάτρικ, Ερίκα Φαλκ.

Η εποχή του κακού – Deepti Kapoor

Η τελευταία πρόταση των εκδόσεων, αφορά ένα βιβλίο το οποίο σε μόλις 8 μήνες κυκλοφορίας έχει συναρπάσει παγκοσμίως το κοινό και έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2023. Ο λόγος για το “Εποχή του κακού“, της Deepti Kapoor, η οποία κατάφερε να χαρίσει στους αναγνώστες μία καλογραμμένη και άκρως καθηλωτική ιστορία, η οποία ανοίγει τον δρόμο για μία επική τριλογία γεμάτη διαφθορά, εκδίκηση και δίψα για εξουσία.

Η “Εποχή του κακού” για την Ινδία έχει εδώ και καιρό έρθει, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες μία είναι η οικογένεια που κυριαρχεί στο Νέο Δελχί, όμως όχι με θετικό τρόπο. Η οικογένεια Ουαντία έχει καταφέρει με τα χρήματα και τη δύναμή της να βρίσκεται πάνω από κάθε εξουσία και κάθε νόμο. Τη γενναιόδωρη αυτή ειδική μεταχείριση βέβαια, τη γεύονται και όλοι οι ευνοούμενοι της οικογένειας, με ένα αντάλλαγμα φυσικά. Αιώνια αφοσίωση στις… δουλειές των Ουαντία και ένα πολύ “λερωμένο” κάρμα. Μία είναι όμως η ερώτηση πλέον για τον Ατζέι, την Νέντα και τον Σάνι. Μπορεί άραγε κανείς να ξεφύγει από τον καλοπλεγμένο ιστό της διεφθαρμένης αυτής οικογένειας ή αν το προσπαθήσει υπογράφει απλά τη θανατική του καταδίκη;

Εκδόσεις Ψυχογιός

Νήσος Θέρος – Θοδωρής Παπαθεπδώρου

Σύμφωνα με τις εκδόσεις Ψυχογιός, μία από τις πιο κατάλληλες πρώτες επιλογές για να χαθούμε στον κόσμο των ebooks είναι το “Νήσος Θέρος” του Θοδωρή Παπαθεοδώρου, ένα ευχάριστο και γεμάτο χιούμορ μυθιστόρημα, ιδανικό για τις τελευταίες μέρες που έχει ακόμα να διανύσει το φετινό καλοκαίρι μέχρι να δώσει και ανεπίσημα τη σκυτάλη του στο φθινόπωρο.

Η νήσος Θέρος, ένα μικρό και ξεχασμένο νησάκι, παλεύει να “επιβιώσει”, όμως η λειψυδρία, οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι του και οι ακόμα πιο λίγοι τουρίστες που επιλέγουν κάθε χρόνο να το επισκεφτούν, κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα και το μέλλον του αρκετά δυσοίωνο. Κάτι πρέπει όμως να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και το νησί να πάρει τα… πάνω του πριν να είναι αργά. Πώς όμως μπορεί να έρθει η αλλαγή όταν οι κάτοικοι του νησιού αποτελούν μία κωμικοτραγική αποτύπωση της μέσης ελληνικής κοινωνίας με όλες της τις παθογένειες;

Το θέρετρο – Σάρα Πιρς

Μία ακόμα ιδανική επιλογή ebook από τις εκδόσεις για το 2023, είναι το καθηλωτικό και ανατρεπτικό νέο θρίλερ της Σάρα Πιρς, “Το θέρετρο“.

Κάποιοι προορισμοί είναι τόσο μαγευτικοί που αν τους επισκεφτείς δε θα θες να φύγεις ποτέ. Στην περίπτωση της ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ όμως, δεν είναι το όμορφο τοπίο του θέρετρου που επέλεξε να περάσει τις διακοπές της που δεν την αφήνει να επιστρέψει, αλλά τα θανάσιμα μυστικά που κρύβει, τα οποία θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται όταν βρεθεί το άψυχο σώμα μίας νεαρής κοπέλας, που φαινομενικά έπεσε θύμα της… βαρύτητας και έχασε τη ζωή της. Όταν όμως ένας ακόμα ένοικος του θέρετρου πέφτει νεκρός μετά από λίγο, η Έλιν καταλαβαίνει πως κάποιος από τους ενοίκους του resort δε διψά μόνο για χαλάρωση και διακοπές…

Αναδυόμενη – Γρηγόριος Ξενόπουλος

Η τελευταία πρόταση των εκδόσεων αφορά την “Αναδυόμενη” του Γρηγόριου Ξενόπουλου, ένα από τα βιβλία του αγαπημένου συγγραφέα που φέτος το καλοκαίρι ο Ψυχογιός μάς ξανασύστησε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο Ξενόπουλος πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Ζάκυνθο και αγάπησε βαθύτατα το νησί του. Αυτή η αγάπη, διαγράφεται ξεκάθαρη στην «Αναδυομένη», η οποία διαδραματίζεται στο νησί και μας συστήνει ένα τραγικό ερωτικό τρίγωνο. Η Κλαίλια, σαγηνεύει με την ομορφιά της δύο αδέρφια, τον Παύλο και τον Ντένη. Τότε, αρχίζει να ξετυλίγεται μία ιστορία γεμάτη πάθος αλλά και πόνο, μιας και η πρωταγωνίστρια της θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα δύο αδέρφια, ο ένας εκ των οποίων όμως θα πρέπει να υποστεί τις τραγικές συνέπειες αυτής της πιθανής επιλογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέσσερα εμβληματικά έργα του Γρηγόριου Ξενόπουλου συστήνονται ξανά μέσα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός12.09.2018

Εκδόσεις Διόπτρα

Άνθρωποι που διαβάζουν στην παραλία – Emily Henry

Οι εκδόσεις Διόπτρα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ανάγνωσης ebook, προτείνουν στους λάτρεις των ρομαντικών μυθιστορημάτων αλλά και του καλοκαιριού, το νέο βιβλίο της Emily Henry, με τίτλο «Άνθρωποι που διαβάζουν στην παραλία».

Η Τζένιουαρι και ο Γκας είναι δύο συγγραφείς των οποίων η προσωπική ζωή θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει καταρρεύσει, και αυτό απειλεί να καταστρέψει και την επαγγελματική τους πορεία. Η έλλειψη έμπνευσης που βιώνουν, θα τους ενώσει ξαφνικά και θα τους βοηθήσει όχι μόνο να βάλουν τις σκέψεις τους σε τάξη και να γράψουν το επόμενο best-seller τους, αλλά και να θυμηθούν πως στη ζωή πρέπει να ζουν στο έπακρο όλες τις στιγμές ευτυχίας, ακόμα και αν το τέλος τους δεν φαίνεται πάντα να είναι υπέροχο. Εξάλλου, κάθε ιστορία έχει το τέλος που επιλέγουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα, να της δώσουμε εμείς.

Εδώ Σαμ – Dustin Thao

Συνεχίζοντας σε παρόμοιο κλίμα, οι εκδόσεις μας προτείνουν να διαβάσουμε σε μορφή ebook το «Εδώ Σαμ» του Dustin Thao, μία εξαιρετικά ταιριαστή επιλογή για όσους αγαπούν τις ρομαντικές ιστορίες.

Η 17χρονη Τζούλι είχε βάλει σε τάξη την ενήλικη ζωή της από νωρίς. Ήξερε που θα σπουδάσει, τί θα κάνει όταν μεγαλώσει και πάνω από όλα με ποιον θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της. Στα σχέδια της βέβαια δεν είχε υπολογίσει την τραγική τροπή που επιφύλασσε η μοίρα στο μέλλον της. Διαλυμένη πλέον και η ίδια από τις εξελίξεις, η Τζούλι θα πρέπει να μάθει να ζει ξανά, αλλά αυτή τη φορά σε έναν κόσμο χωρίς το στήριγμα της, χωρίς τον Σαμ. Μία σειρά τηλεφωνημάτων όμως θα φέρει για ακόμα μία φορά τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά της, αλλά ίσως τελικά αυτό ήταν που χρειαζόταν για να λυτρωθεί και να κλείσει έναν κύκλο γεμάτο αγάπη.

Ατελώς Υπέροχοι – Colleen Hoover

Η τελευταία πρόταση των εκδόσεων Διόπτρα αφορά τη νεότερη προσθήκη στις δημιουργίες της Colleen Hoover, οι οποίες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια “πάταγο” στο #BookTok του TikTok και έχουν πλέον βρει το φανατικό τους κοινό και στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, με το “Ατελώς Υπέροχοι“, η συγγραφέας επέλεξε να εξερευνήσει τον “μύθο” γύρω από την τέλεια αγάπη και κατά πόσο αυτός μπορεί να εμπνεύσει ή να καταστρέψει ένα ζευγάρι.

Η Κουίν και ο Γκράχαμ έμοιαζαν να έχουν μία τέλεια ζωή. Αν όμως κάποτε έβγαιναν στη φόρα όλα τα μυστικά που τόσα χρόνια κρύβουν ο ένας από τον άλλον, τα πράγματα θα ήταν καταστροφικά και οι ίδιοι θα αποδεικνύονταν τελικά ατελείς. Και πράγματι, όταν αυτό συμβεί ο γάμος τους θα καταστραφεί και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να ξανά σμίξουν και να αρχίσουν να χτίζουν από την αρχή την κοινή τους ζωή. Θα καταφέρει όμως μόνο η αγάπη να τους ενώσει, ή το κυνήγι της τελειότητας πρώτο θα τους παγιδεύσει στα επικίνδυνα δίχτυα του;

Εκδόσεις Μίνωας

Άγριο Χάραμα – Ευαγγελία Ευσταθίου

Οι δύο τελευταίες προτάσεις του αφιερώματός μας στα ebook έρχονται από τις εκδόσεις Μίνωας και αφορούν απόλυτα τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας. Πρώτη επιλογή το νέο βιβλίο της best-seller συγγραφέως, Ευαγγελίας Ευσταθίου, με τίτλο “Άγριο Χάραμα” και μία ιστορία με χροιά μεταφυσική και γεμάτη μυστήριο.

Η Κέντρα Κάμαλ είναι ψυχολόγος της αστυνομίας, αλλά κρύβει ένα αρκετά σκοτεινό παρελθόν. Μαζί με την αδερφή της, Μάιρα, κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά της δυσοίωνης μοίρας τους που μετρούσαν πολλούς αιώνες πίσω, τί θα γίνει όμως όταν η αγαπημένη της αδερφή εξαφανιστεί ξαφνικά, και η πραγματική τους ταυτότητα ξανά έρθει στο προσκήνιο, πιο επικίνδυνη από ποτέ; Στη μάχη του Καλού και του Κακού εξάλλου, σπάνια ξέρει κανείς για ποια πλευρά μάχεται πραγματικά.

Ο εραστής της – Ειρήνη Βαρδάκη

Τελευταία, αλλά εξίσου ιδανική επιλογή για την… ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη είναι “Ο εραστής της“, το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη, η οποία έχει συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια το κοινό της σε καθηλωτικές και γεμάτες ανατροπές ιστορίες, και φυσικά το συγκεκριμένο βιβλίο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι δίχως τέλος, όμως κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να παίζουν με τους δικούς τους κανόνες, χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες που αυτοί έχουν στους άλλους. Όταν όμως οι συνέπειες αυτές φτάνουν έναν άνθρωπο στην αστυνομία και μετά από λίγο στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ίσως το πρόβλημα τελικά να μην ήταν ο έρωτας, αλλά μία πολύ σκοτεινή πλεκτάνη που κρυβόταν πίσω από αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑστυνομική λογοτεχνία: 12 νέα βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δηλώστε συμμετοχή στους διαγωνισμούς του Monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα των βιβλίων του αφιερώματος, εδώ.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Perfect Day – Romy Hausmann
Σελίδες: 408
Τιμή: 12,99€

Ο Κούκος – Camilla Lackberg
Σελίδες: 464
Τιμή: 13,99€

Η εποχή του κακού – Deepti Kapoor
Σελίδες: 800
Τιμή: 13,99€

Εκδόσεις Ψυχογιός

Νήσος Θέρος – Θοδωρής Παπαθεοδώρου
Σελίδες: 336
Τιμή: 12,99€

Αναδυόμενη – Γρηγόριος Ξενόπουλος
Σελίδες: 208
Τιμή: 7,49€

Το Θέρετρο – Σάρα Πιρς
Σελίδες: 432
Τιμή: 13,99€

Εκδόσεις Διόπτρα

Άνθρωποι που διαβάζουν στην παραλία – Emily Henry
Σελίδες: 464
Τιμή: 10,99€

Εδώ Σαμ – Dustin Thao
Σελίδες: 368
Τιμή: 10,99€

Ατελώς Υπέροχοι – Colleen Hoover
Σελίδες: 368
Τιμή: 10,99€

Εκδόσεις Μίνωας

Ο εραστής της – Ειρήνη Βαρδάκη
Σελίδες: 472
Τιμή: 14,99€

Άγριο Χάραμα – Ευαγγελία Ευσταθίου
Σελίδες: 696
Τιμή: 17,99€

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b