MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

BookTok #2: 5 viral στο TikTok βιβλία που ξεχωρίσαμε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ακόμα πέντε βιβλία, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός αυτή τη φορά, που έκαναν “πάταγο” στο BookTok και αξίζει να τα διαβάσουμε φέτος το καλοκαίρι.

Ειρήνη Μωραϊτη | 23.07.2023

Τα τελευταία χρόνια, το TikTok έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ευτυχώς για τους βιβλιοφάγους, μάς έχει συστήσει δεκάδες βιβλία μέσα από το γνωστό σε όλους τους λάτρεις της λογοτεχνίας BookTok.

Ας θυμηθούμε όμως τι είναι αυτό το #BookTok, για το οποίο όλοι οι αναγνώστες μιλούν και με βάση το οποίο επιλέγουν τα επόμενα βιβλία τους. Με λίγα λόγια, είναι η βιβλιοφιλική πλευρά της πλατφόρμας, στην οποία οι χρήστες μοιράζονται τις γνώμες τους για βιβλία που έχουν διαβάσει, και φυσικά κάνουν viral κατά καιρούς δεκάδες νέες κυκλοφορίες, οι οποίες σίγουρα αξίζουν μία θέση βιβλιοθήκη μας.

Σύμμαχοί μας στην απόκτηση των viral αυτών βιβλίων στα ελληνικά είναι πάντα οι εκδόσεις Ψυχογιός, οι οποίες και φέτος μάς χάρισαν δεκάδες BookTok επιλογές! Και επειδή πάντα είναι δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές προτάσεις, σας παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες επιλογές που εμείς αγαπήσαμε, ιδανική παρέα για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 “ολόφρεσκα” βιβλία που θα πάρουμε μαζί φέτος στις διακοπές12.09.2018

Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε – Lucy Score

Φωτογραφία: Ειρήνη Μωραΐτη

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της φετινής χρονιάς ήταν αναμφίβολα το «Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε» της Lucy Score, αλλά και η συνέχειά του που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις, το “Όσα κρύβουμε από το φως”. Το πρώτο μυθιστόρημα συγκεκριμένα, ήταν ένα φανταστικό λογοτεχνικό “σκοτσέζικο ντους” γεμάτο ανατροπές, καθώς εκεί που η ιστορία σε κάνει να θες να κλάψεις, έρχεται ένα κωμικό στοιχείο, έπειτα μία άκρως ρομαντική στιγμή, αλλά και κάποιες, καλογραμμένες και προσεκτικές, πιο έντονες σκηνές. Ταυτόχρονα, η πλοκή του κυλάει αβίαστα, παρά τις πολλές της σελίδες, και απολαυστικά. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργη όλη η… τρέλα που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό το βιβλίο. Μάλιστα, οι εκδόσεις Ψυχογιός φρόντισαν αυτή η σειρά βιβλίων να αποτελεί “κόσμημα” για κάθε βιβλιοθήκη με τις ξεχωριστές και πανέμορφες εκδόσεις τους, κάνοντάς το πολύ δύσκολο να αντισταθούμε στη συγκεκριμένη viral επιλογή που μάς σύστησε το BookTok.

Λίγα λόγια για την πλοκή: Η μέχρι πρότινος μέλλουσα νύφη Ναόμι, βρίσκεται ξαφνικά ελεύθερη και με ένα παιδί να φροντίσει. Όσα σχέδια είχε κάνει για τη ζωή της καταρρέουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τη δίδυμή αδερφή και την ανιψιά της, την ύπαρξη της οποίας μέχρι τότε αγνοούσε, και κυρίως όταν γνωρίσει τον μυστηριώδη Νοξ Μόργκαν. Θα πρέπει όμως να καταφέρει να βάλει τα πάντα σε τάξη και πάλι, καθώς πλέον δεν έχει να προσέξει μόνο τον εαυτό της. Αν και από ότι φαίνεται η βοήθεια που της επιφύλαξε το σύμπαν θα την ανταμείψει για το προσωρινό χάος που δημιουργήθηκε στην καθημερινότητά της. Το ίδιο όμως θα συμβεί και στον Νοξ, καθώς και η δική του ζωή θα αλλάξει ριζικά μετά από αυτή τη γνωριμία. Εξάλλου, υπάρχουν δύο πρωταγωνιστές στην ιστορία, αυτό μην το ξεχνάμε!

Οι νεκροί ρομαντικοί – Ashley Poston

Φωτογραφία: Ειρήνη Μωραΐτη

Συνεχίζοντας με ρομαντική διάθεση, στις ιδανικότερες #BookTok επιλογές για φέτος το καλοκαίρι βρίσκουμε το μυθιστόρημα της Ashley Poston με τίτλο «Οι νεκροί ρομαντικοί». Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για ένα ρομαντικό βιβλίο, γραμμένο βέβαια απολύτως ρεαλιστικά, ακόμα και αν έχει μεταφυσικές βάσεις ο πυρήνας της ιστορίας, με σκοπό να ξυπνήσει τον χαμένο μας ρομαντισμό ή και, αν το δούμε από την οπτική των αθεράπευτα ρομαντικών αναγνωστών, να επιβεβαιώσει την ανάγκη που έχουμε όλοι μας για λίγο ρομάντζο σε αυτή τη ζωή! Με λίγα λόγια, το μυθιστόρημα αυτό είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τους λάτρεις της ρομαντικής λογοτεχνίας και των happy endings, αλλά και η καλύτερη παρέα για τις διακοπές!

Λίγα λόγια για την πλοκή: Πότε χάνει άραγε κανείς τη ρομαντική του πλευρά; Η Φλόρενς νιώθει πάντως πως σίγουρα την έχει χάσει, και αυτή η διαπίστωση είναι κάπως καταστροφική. Εξάλλου, όλη της η ζωή βασίζεται στον ρομαντισμό, μιας και είναι στην ουσία συγγραφέας ρομάντζων. Το επαγγελματικό της τέλμα θα έρθει βέβαια για λίγο σε δεύτερη μοίρα, όταν ο πατέρας της πεθάνει και η ίδια αναγκαστεί να γυρίσει στην πόλη που μεγάλωσε, και με την πρώτη ευκαιρία απαρνήθηκε. Τί θα γίνει όμως όταν ο, αδιανόητα όμορφος, επιμελητής που τόσο καιρό την πιέζει να ολοκληρώσει τα ρομάντζα της, βρεθεί και αυτός ξαφνικά μαζί της εκεί. Θα μπορέσει τελικά η Φλόρενς να βρει τον χαμένο της ρομαντισμό, ή κάποια πράγματα είναι γραφτό να παραμείνουν… νεκρά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑστυνομική λογοτεχνία: 12 νέα βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας12.09.2018

Οδηγός προικοθηρίας για κυρίες – Σόφι Έργουιν

Φωτογραφία: Ειρήνη Μωραΐτη

Ήρθε επιτέλους η ώρα για τους λάτρεις των μυθιστορημάτων εποχής. Για αυτούς, οι εκδόσεις Ψυχογιός έχουν την καλύτερη επιλογή, η οποία φυσικά και έγινε viral στο BookTok. Ο λόγος για το «Οδηγός προικοθηρίας για κυρίες», το οποίο δε θα μπορούσε άλλωστε να μην αγαπηθεί από τους αναγνώστες, καθώς η συγγραφέας του, Σόφι Έργουιν, σχεδίασε αρμονικά με τις περιγραφές της τη νοσταλγία μίας άλλης εποχής, ενώ με την ιστορία της φώτισε και κάποιες πιο σκοτεινές σελίδες της τότε ιστορίας, που ήθελε τις γυναίκες να έχουν παραδοσιακά κατώτερη θέση και να πρέπει με μόχθο να παλέψουν για την κοινωνική ελευθερία τους.

Λίγα λόγια για την πλοκή: Στην Αγγλία του 1818, το να είσαι γυναίκα δεν είναι και τόσο εύκολο. Ειδικά για την δυναμική και αποφασιστική Κίτι, το να κλείνεται σε κοινωνικά καλούπια είναι ακατόρθωτο. Όμως αν έτσι μόνο καταφέρει να βοηθήσει την οικογένειά της, τότε θα κάνει υπομονή και θα γίνει μία σωστή κυρία, όσο μπορεί τουλάχιστον. Στόχος της είναι να παντρευτεί ένα πλούσιο άντρα σε 6 μόλις εβδομάδες. Και πράγματι, το σχέδιο της φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά, αν και μάλλον κάποιος την έχει καταλάβει και έχει θέλει να βάλει πάγο στο κυνήγι προίκας που έχει ετοιμάσει. Όσο τα περιθώρια του χρόνου όμως στενεύουν, η Κίτι θα πρέπει να βρει έναν έξυπνο τρόπο να σώσει την κατάσταση, εκτός και αν τελικά ο θεός Έρωτας βάλει το… χεράκι του και δεν χρειαστούν άλλα κόλπα.

Νυχτωδίες – Καζούο Ισιγκούρο

Φωτογραφία: Ειρήνη Μωραΐτη

Η ιδανικότερη επιλογή για μία ολιγοήμερη απόδραση είναι οι «Νυχτωδίες» του Ιάπωνα συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο. Η συγκεκριμένη συλλογή διηγημάτων του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2017 συγγραφέα, είχε γίνει viral στο TikTok την περσινή χρονιά, γεγονός που συνέπεσε με την επανέκδοση της συλλογής στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Οι “Νυχτωδίες” του Ισιγκούρο είναι αναμφίβολα ένα από τα βιβλία που πρέπει κανείς να έχει στη βιβλιοθήκη του-και φυσικά να τα έχει διαβάσει!-, μαζί με τα υπόλοιπα κλασικά έργα του όπως τα “Μη μ’ αφήσεις ποτέ”, “Απομεινάρια μιας μέρας” και “Η Κλάρα και ο ήλιος”.

Λίγα λόγια για την πλοκή: Γνωστός για την ξεχωριστή του πένα και για τις γεμάτες συγκίνηση και σημαντικά μηνύματα ιστορίες του, ο Ισιγκούρο συνθέτει 5 διηγήματα με κοινό παρονομαστή τη μουσική. Οι πρωταγωνιστές του είναι γεμάτοι πάθος για τον κόσμο της μουσικής, ο οποίος όμως τους κερνά συχνά απογοήτευση, αν και κάποιες φορές αποτελεί το μοναδικό κρίκο που τους συνδέει με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτό αποδεικνύεται όμως αρκετό για να ξεπεράσουν τα τεράστια κύματα απελπισίας και τον φόβο των ανεκπλήρωτων ονείρων, που φωλιάζουν στην καρδιά τους.   

Έξι κοράκια – Λι Μπαρντούγκο

Φωτογραφία: Ειρήνη Μωραΐτη

Η τελευταία BookTok επιλογή από τις Εκδόσεις Ψυχογιός είναι η πλέον ιδανική για τους λάτρεις της λογοτεχνίας φαντασίας και του μυστηρίου. Τα «Έξι Κοράκια» από τη συγγραφέα της τριλογίας «Σκιές και Οστά» -στην οποία βασίστηκε και η ομώνυμη επιτυχημένη σειρά του Netflix- Λι Μπαρντούγκο, είναι το πρώτο μέρος της επόμενης περιπέτειας στο Grishaverse, η οποία θα ταξιδέψει τους αναγνώστες για ακόμα μία φορά στον ξεχωριστό και σκοτεινό κόσμο των Grisha. Η συγγραφέας επέστρεψε με καλογραμμένους χαρακτήρες, ώριμη γραφή και δυναμική πλοκή, στην οποία δε διστάζει να θίξει και αρκετά σημαντικά κοινωνικά θέματα πάντα με ευαισθησία, και έβαλε πλώρη για μία ακόμα επιτυχημένη λογοτεχνική σειρά, τη συνέχεια της οποίας ανυπομονούμε να διαβάσουμε μόλις κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις, οι οποίες φυσικά και απογείωσαν και αυτή τη λογοτεχνική κυκλοφορία με μία μοναδική και πανέμορφη έκδοση που θα στολίσει κάθε βιβλιοθήκη.

Λίγα λόγια για την πλοκή: Η μαγεία των Grisha είναι μεν εξαιρετική, αλλά θα μπορούσε για κάποιους να είναι πολύ πιο… κερδοφόρα. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο δαιμόνιος και πανέξυπνος Καζ Μπρέκερ και έχει ήδη σκεφτεί ένα πραγματικά ιδιοφυές σχέδιο. Για την αρκετά φιλόδοξη του ιδέα βέβαια θα χρειαστεί μία ομάδα δυναμική, κάπως απογοητευμένη από την κοινωνία, μα πάνω από όλα αποφασισμένη να επιχειρήσει το σχεδόν ακατόρθωτο. Έτσι δημιουργείται η ομάδα των 6 Κορακιών και ξεκινά τη δύσκολη αποστολή της, η οποία προϋποθέτει μία διάρρηξη στο Δικαστήριο του Πάγου –ένα στρατιωτικό οχυρό που κανείς δεν έχει καταφέρει να παραβιάσει ποτέ–, όμως αν ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα αλλάξει για πάντα την μαγεία των Grisha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBookTok #1: 5 viral στο TikTok βιβλία που ξεχωρίσαμε από τις εκδόσεις Διόπτρα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα των βιβλίων του αφιερώματος, εδώ.

Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε

Σελίδες: 568
Τιμή: 17,91€

Οι Νεκροί ρομαντικοί

Σελίδες: 392
Τιμή: 15,93€

Οδηγός προικοθηρίας για κυρίες

Σελίδες: 376
Τιμή: 15,93€

Νυχτωδίες – Καζούο Ισιγκούρο

Σελίδες: 256
Τιμή: 13,95€

Έξι κοράκια – Λι Μπαρντούγκο

Σελίδες: 568
Τιμή: 19,98€

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b