MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις κάθε μέρα κρύο ντους για 30”

Η σκέψη ότι αφήνεις το παγωμένο νερό να τρέχει πάνω στο σώμα σου, δεν είναι και τόσο ελκυστική. Τα οφέλη του κρύου ντους ωστόσο, μπορούν να σε πείσουν να το δοκιμάσεις γιατί είναι πολλαπλά.

Monopoli Team

Το ντους μετά από μια φορτική μέρα, μοιάζει με τελετουργία. Αποφορτίζει, διώχνει μακριά το άγχος και ενισχύει το self care όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, κι όχι ως μια ακόμη διαδικασία που πρέπει να γίνει. Πολλοί βάζουν χαλαρωτική μουσική και ανάβουν κεριά για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το κλειδί ωστόσο κρύβεται στη θερμοκρασία του νερού και το κρύο για λίγα δευτερόλεπτα, είναι ό,τι πρέπει μετά από μια έντονη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΎπνος: Τι αποκαλύπτει ο χρόνος που σου παίρνει να κοιμηθείς για την υγεία σου12.09.2018

Σύμφωνα με ολλανδική μελέτη, οι συμμετέχοντες που απολάμβαναν ένα κρύο ντους 30, 60 ή 90 δευτερολέπτων για έναν μήνα, κατέγραψαν 29% λιγότερα περιστατικά απουσίας από τη δουλειά λόγω ασθένειας και είχαν ισχυρό ανοσοποιητικό, ανεξαρτήτως διάρκειας του ντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 αντηλιακά προσώπου που δεν γυαλίζουν12.09.2018

Το κρύο ντους για 30” κάθε μέρα, εκτοξεύει την ενέργειά σου και τη διάθεσή σου. Παράλληλα, οι εναλλαγές της θερμοκρασίας «ταρακουνούν» τον οργανισμό κι έτσι νιώθει αυτομάτως να «ζωντανεύει» ακόμη και μετά από μια εντελώς κουραστική μέρα. Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να πας από σάουνα σε κρύα πισίνα, θα καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάμε.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b