MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Ύπνος: Τι αποκαλύπτει ο χρόνος που σου παίρνει να κοιμηθείς για την υγεία σου

Το να σε παίρνει ο ύπνος αμέσως, δεν είναι πάντα το καλύτερο, όπως και όταν καθυστερείς πολύ. Οι ειδικοί σού έχουν τον ιδανικό χρόνο.

Photo by Gregory Pappas on Unsplash
Photo by Gregory Pappas on Unsplash
Monopoli Team

Μετά από μια εξοντωτική μέρα, το να κοιμάσαι κατευθείαν, το λες και ευλογία. Οι επαρκείς ώρες ύπνου πολλές φορές παραμένουν άπιαστο όνειρο οπότε το να παραδίνεσαι αμέσως στην αγκαλιά του Μορφέα, είναι πολύ προτιμότερο από το να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς στον ύπνο, το να κοιμάσαι είτε αμέσως είτε με πολλή δυσκολία, μπορεί να υποδηλώνει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο χρόνος που χρειάζεσαι μέχρι να αποκοιμηθείς, ονομάζεται επιστημονικά «αδράνεια ύπνου». Η κλινική ψυχολόγος Kristen Casey, που ειδικεύεται στις αϋπνίες εξηγεί: «Ο χρόνος που χρειάζεται κάθε οργανισμός για να κοιμηθεί, διαφέρει από άτομο σε άτομο».

Όπως προσθέτει: «Ένα υγιές άτομο χρειάζεται περίπου 15′- 20′ για να κοιμηθεί. Από την άλλη, τα άτομα με προβλήματα υγείας χρειάζονται 30′-40′»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Lady On A Bike μάς μιλά για τις εκπλήξεις (και την ανεξαρτησία) που κρύβει η ποδηλασία12.09.2018

Τι προσπαθεί να σου πει το σώμα σου όταν κοιμάσαι αμέσως;

Μπορεί να να σου φαίνεται φυσιολογικό αλλά το να σε παίρνει ο ύπνος αμέσως, μπορεί να υποδηλώνει κάτι για την υγεία σου. Η ακριβής αιτία διαφέρει από άτομο σε άτομο ακόμη κι αν για παράδειγμα, μιλάμε για ένα ζευγάρι που κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b