MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

The Silent Sea: Όσα πρέπει να ξέρετε για την κορεάτικη σειρά του Netflix που θα βλέπουν όλοι το 2022

Το The Silent Sea είναι το νέο απόκτημα του Netflix, που ήρθε να μας παρασύρει στην διαστημική δυστοπία του και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία των κορεάτικων σειρών.

The Silent Sea. Photo Credits: Netflix
The Silent Sea. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Τους τελευταίους μήνες, το Netflix έχει αρχίσει να μυεί τους χρήστες του στο K-drama με τις νέες του προσθήκες, οι οποίες πάνε ανέλπιστα καλά σε προβολές αλλά και επιτυχία.  Το νέο κορεάτικο απόκτημα της ψηφιακής πλατφόρμας ονομάζεται The Silent Sea και αφορά μία 24ωρη αποστολή της Εθνικής Επιτροπής Μέτρων Ανθρώπινης Επιβίωσης της Κορέας, στη Σελήνη.

Στόχος της αποστολής είναι αρχικά ένας και αρκετά αδιάφορος. Να ανακτήσουν δείγματα από μια εγκαταλελειμμένη ερευνητική εγκατάσταση. Όμως η αλήθεια κρύβεται πίσω από τα απόρρητα κρατικά μυστικά, τα οποία αποκαλύπτουν μία τραγική αλήθεια που δεν θα αρέσει σε κανέναν.

Αυτή τη φορά, δεν παρακολουθούμε μία καθαρά κοινωνική σειρά, όπως στις δύο προηγούμενες κορεάτικες επιτυχίες θρίλερ του Netflix, το Squid Game και το Hellbound. Αυτή η σειρά θα καταφέρει να κερδίσει τους λάτρεις του διαστήματος και της εξερεύνησης του καινούριου, αλλά και όσους εκτιμούν μία καλή ιστορία επιστημονικής φαντασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHellbound: Η νέα κορεάτικη σειρά που εκθρόνισε το Squid Game12.09.2018

Όσα πρέπει να ξέρετε για το The Silent Sea

Αν σας έστελναν για μία διαστημική αποστολή ρουτίνας, με σκοπό την συλλογή κάποιων δεδομένων, θα περιμένατε να βρεθείτε σε ένα μυστηριώδη και γεμάτο θάνατο διαστημικό σταθμό; Αν βρίσκεστε στον δυστοπικό κόσμο του The Silent Sea όμως, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα.

Σε σκηνοθεσία του Choi Hang Yong και βασισμένο στην ομώνυμη ταινία μικρού μήκους του, η νέα προσθήκη του Netflix μας προετοιμάζει από τα πρώτα κιόλας λεπτά για την κύρια πλοκή του. Η Γη πεθαίνει, το νερό έχει σχεδόν στερέψει και οι μη προνομιούχοι κάτοικοί της υποφέρουν. Μία ομάδα επιστημόνων και στρατιωτών στρατολογείται σε μία αποστολή, με μόνο στόχο την συλλογή κάποιων στοιχείων από τον διαστημικό σταθμό της Σελήνης. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζει το πλήρωμα, το οποίο θα βρεθεί σύντομα μπροστά σε μία εικόνα που δεν περίμενε και ταυτόχρονα δεν μπορεί να εξηγήσει.

Το πλήρωμα της αποστολής. Photo Credits: Netflix

Το πλήρωμα της αποστολής. Photo Credits: Netflix

Η ομάδα των 11 επιστημόνων, θα αντικρίσει μία απάνθρωπη εικόνα όταν μπει στον σεληνιακό σταθμό για να ανακτήσει τα σημαντικά δείγματα από τη Σελήνη, που της ζητήθηκαν. Πριν από πέντε χρόνια, ένα ατύχημα είχε αφαιρέσει την ζωή όλου του πληρώματος, ενώ ταυτόχρονα μέσα στον διαστημικό σταθμό υπάρχει μία περίεργη ενέργεια που απειλεί την ζωή και του νέου πληρώματος. Και όσο οι πρωταγωνιστές θα ξετυλίγουν τον μίτο με τα μυστηριώδη γεγονότα που είχαν συμβεί στον σταθμό, ο χρόνος για την σωτηρία της Γης θα μειώνεται, με τον πραγματικό στόχο της διαστημικής αποστολής να αποκαλύπτεται σταδιακά.

Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν
Ο Gong Yoo ως Han Yoon-Jae στο The Silent Sea. Photo Credits: Netflix

Ο Gong Yoo ως Han Yoon-Jae στο The Silent Sea. Photo Credits: Netflix

  • Ο Gong Yoo ως Han Yoon-Jae, ένας στρατιώτης της διαστημικής υπηρεσίας, ο οποίος εντάσσεται στην ομάδα ως αρχηγός της.
  • Η Bae Doo Na ως Song Ji-An, μια επιστήμονας που στο παρελθόν υπηρέτησε ως αστροβιολόγος.
  • Η Kim Sun Young ως Hong Ga-Young, μία γιατρός που εντάχθηκε στην ομάδα για να παράσχει ιατρική βοήθεια.
  • Ο Choi Yong-Woo ως Lee Gi-su, ο συγκυβερνήτης του πληρώματος που μπήκε στην αποστολή την τελευταία στιγμή.
Η Kim Si-A ως Luna 073 στο The Silent Sea. Photo Credits: Netflix

Η Kim Si-A ως Luna 073 στο The Silent Sea. Photo Credits: Netflix

  • Η Kim Si-A ως Luna 073, ένας ανθρώπινος κλώνος και η μοναδική επιζήσασα του ατυχήματος που σημειώθηκε στον σεληνιακό σταθμό πριν από 5 χρόνια.
  • Ο Lee Moo Saeng ως Gong Soo-Hyuk, ένας στρατιώτης που εντάσσεται στην ομάδα ως επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας, μαζί με τον αδερφό του.
  • Ο Jung Soon Won ως Gong Soo-Chan, ο αδερφός του Gong Soo-Hyuk και διαστημικός μηχανικός.
  • Ο Lee Joon ως υπολοχαγός Ryu Tae-Suk, ένα πρώην μέλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αποφάσισε να ενταχθεί εθελοντικά στην αποστολή.
  • Ο Heo Sung Tae ως Kim Jae-Sun, ο αρχηγός της Ομάδας Πόρων της Διοίκησης της Αεροπορίας.

Το The Silent Sea μας υπενθυμίζει την έννοια της ατομικής ευθύνης

Η εξέλιξη της πλοκής είναι ενδιαφέρουσα και κυλά σχετικά αργά, ιδανικά όμως για να ξετυλιχτεί ικανοποιητικά στα 8 επεισόδια, περίπου 45 λεπτών, της σειράς. Από τα δύο κιόλας πρώτα επεισόδια, η ιστορία αρχίζει να κερδίζει τους τηλεθεατές και να δημιουργεί μία αναμονή και μία αγωνία για την συνέχεια. Όταν τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα και όταν η παλιότερη τραγωδία της προηγούμενης αποστολής αποκαλύπτεται, η περιέργεια είναι αυτή που παίρνει προβάδισμα και μας οδηγεί μέχρι το όγδοο επεισόδιο, στο οποίο ξεκαθαρίζεται όλο το μυστηριώδες τοπίο της σειράς.

Το τελευταίο επεισόδιο, σε καμία περίπτωση δεν είναι σοκαριστικό ή μεγαλειώδες και δεν αφήνει καμία πιθανότητα ύπαρξης και δεύτερης σεζόν. Είναι όμως απλό, περιεκτικό και ουσιαστικό, χωρίς να αφήνει τον θεατή με ανοιχτά ερωτήματα και αβέβαιο τέλος. Το μήνυμα της σειράς από την άλλη, είναι ξεκάθαρο και μας δείχνει το πώς η απληστία και οι υπερβολικά φιλόδοξες προσδοκίες μπορούν να φέρουν την καταστροφή στην ανθρωπότητα, ακόμη και όταν η επιστήμη προσπαθεί φαινομενικά να διορθώσει την κατάσταση. Τα συναισθήματα της ευθύνης αλλά και της ενοχής κυριαρχούν και οι χαρακτήρες καταφέρνουν να μας τα μεταφέρουν με επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5+1 fan theories για την τριλογία του Matrix που ίσως σας βάλουν σε σκέψεις12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b