MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Hellbound: Η νέα κορεάτικη σειρά που εκθρόνισε το Squid Game

Και ενώ όλοι περίμεναν πως η κορεάτικη hit σειρά του Netflix, Squid Game, θα κρατούσε τα ηνία της κορυφής για αρκετό καιρό, ήρθε το Hellbound, η νέα κορεάτικη σειρά τρόμου της που κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση. Τι πρέπει όμως να ξέρουμε για την νέα επιτυχία που σαρώνει παγκοσμίως;

Hellbound. Photo Credits: Netflix
Hellbound. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Η νέα κορεάτικη σειρά τρόμου Hellbound φαίνεται πως ήρθε δυναμικά για να μείνει, καθώς έχει ήδη εκτοπίσει το Squid Game από την κορυφή των επιτυχημένων σειρών του Netflix.

Σε λιγότερο από μία βδομάδα προβολής, η νέα προσθήκη του Netflix κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση σε 80 χώρες. Και αυτό, σε αντίθεση με την ανέλπιστη επιτυχία του Squid Game, οι περισσότεροι το περίμεναν, καθώς η κορεάτικη αυτή σειρά είχε δημιουργήσει ντόρο ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη, το Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο φιλοξένησε την πρεμιέρα των τριών πρώτων επεισοδίων της σειράς και από τότε όλοι άρχισαν να μιλούν για μία δυστοπική σειρά τρόμου που άξιζε να την βάλουμε στην λίστα μας. Και όσοι το έκαναν δεν απογοητεύτηκαν καθόλου -ναι ίσως να… παραξευνεύτηκαν από τον έντονο σπλάτερ χαρακτήρα της, αλλά σίγουρα δεν μετάνιωσαν που την παρακολούθησαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHellbound: Γιατί οι Νοτιοκορεάτες πιστεύουν ότι έχουν ήδη βρει το νέο Squid Game12.09.2018

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Hellbound
Οι τρεις γιγάντιοι και τρομακτικοί δαίμονες που κυνηγούν και βασανίζουν χωρίς έλεος όσους έχουν λάβει τελεσίγραφο θανάτου, με σκοπό να τους στείλουν στην κόλαση. Photo Credits: Netflix

Τρεις γιγάντιοι και τρομακτικοί δαίμονες που κυνηγούν και βασανίζουν χωρίς έλεος όσους έχουν λάβει τελεσίγραφο θανάτου, με σκοπό να τους στείλουν στην κόλαση. Photo Credits: Netflix

Αν κάποιο ουράνιο πλάσμα σας ανακοίνωνε την ώρα και την μέρα του θανάτου σας, θα το παίρνατε στα σοβαρά ή θα πιστεύατε πως είναι κάποιου είδους φάρσα. Αν ζούσατε στον δυστοπικό κόσμο του Hellbound, σίγουρα θα έπρεπε να ανησυχήσετε πάντως.

Οι άνθρωποι που προορίζονται για την κόλαση, όπως φανερώνει και ο τίτλος της σειράς, ξέροντας πως τους περιμένει ο θάνατος, περνούν τις τελευταίες τους ώρες μέσα στον τρόμο και την απελπισία. Όταν η ώρα του θανάτου τους φτάσει, τρεις γιγάντιοι και τρομακτικοί δαίμονες τους κυνηγούν και τους βασανίζουν χωρίς έλεος.

Τα γιγάντια τριχωτά πλάσματα αποτεφρώνουν τελικά τα θύματά τους και τα στέλνουν στην κόλαση, προκαλώντας ένα ξέσπασμα δημόσιας υστερίας και θρησκευτικού ζήλου. Και όταν όλοι ψάχνουν να βρουν την αιτία αυτού του θανατηφόρου φαινόμενου, ο ντετέκτιβ Jin Kyeong-hoon βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο μυστήριο αυτό.

Την ίδια ώρα, ο μυστηριώδης Jeong Jin-soo, κηρύττει μέσω της αίρεσης Νέα Αλήθεια, πως όλα αυτά τα θανατηφόρα και υπερφυσικά χτυπήματα είναι ένα σημάδι από τον Θεό. Και όσο η θρησκευτική υστερία, γύρω από την οποία ταξιδεύει η πλοκή, κορυφώνεται, στο 4ο επεισόδιο κάνουμε ένα fast-forward πέντε χρόνια μετά και βλέπουμε πως ο κόσμος ακόμα ταλανίζεται από τους δαίμονες αυτούς, οι οποίοι απειλούν αυτή τη φορά τη ζωή ενός νεογέννητου, που έτυχε να γεννηθεί δεμένο με την κόλαση.

Μία σειρά με έντονα κοινωνικά μηνύματα
Τα μέλη της αίρεσης "Νέα Αλήθεια" έχουν ένα σκοτεινό μυστικό. Photo Credits: Netflix

Τα μέλη της αίρεσης “Νέα Αλήθεια” έχουν ένα σκοτεινό μυστικό. Photo Credits: Netflix

Πέρα από την θρησκευτική υστερία, ο σκηνοθέτης Γεόν Σανγκ-χο, φρόντισε η σειρά να αγγίξει και άλλα, πολύ σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Έμφαση δίνει στην σημερινή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική.

Το Hellbound ασχολείται κυρίως με τον κοινωνικό απόηχο της νέας αυτής καθημερινότητας. Παρουσιάζονται πολλές εκδικητικές φιγούρες, που χρησιμοποιούν τα νέα δεδομένα προς όφελος τους, την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις του κράτους είναι ανίκανες να επιβάλουν την τάξη. Σχετικά με τα θρησκευτικά μηνύματα, η σειρά τονίζει το γεγονός πως, στις στιγμές χάους, οι φανατικοί μίας θρησκείας χρησιμοποιούν τα πάντα ως εργαλείο στρατολόγησης και τρομάζουν τον κόσμο. Φυσικά, το αντάλλαγμα αλλά και το κίνητρο, είναι μία ζωή απαλλαγμένη από αμαρτίες, οι οποίες θα μπορούσαν να τους “δέσουν” με την κόλαση, και κατά συνέπεια να τους ρίξουν στα αδίστακτα χέρια των αιμοδιψών δαιμόνων.

Με την βιαιότητα να αυξάνεται και τους κατοίκους του Σεούλ να προσπαθούν να εξηγήσουν αυτή την αδιανόητη κατάσταση, βλέπουμε κάποιους πολίτες να απολαμβάνουν τα βάσανα των άλλων, μόνο και μόνο επειδή επιβεβαιώνουν την κοσμοθεωρία που κηρύττουν. Και αυτός είναι ο τρόπος του σκηνοθέτη, Γεόν Σανγκ-χο, να «φωτογραφίσει» τους φανατικούς οπαδούς κάθε θρησκείας που φορούν θρησκευτικές παρωπίδες και ακολουθούν τυφλά όσα πιστεύουν.

Κατά περίεργο τρόπο, το Hellbound δεν απομακρύνεται και τόσο από την πραγματικότητα, παρότι αποτελεί μία δυστοπία τρόμου. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν τελεσίγραφα θανάτου δεν θεωρούνται σχεδόν σε κανένα σημείο της σειράς θύματα, αλλά κυρίως χρησιμοποιούνται από όλους, για διάφορους σκοπούς. Και όταν βλέπουμε την χαοτική αυτή κατάσταση, σίγουρα αντιλαμβανόμαστε τον παραλληλισμό με την απρόσωπη και αιμοδιψή καθημερινότητα που βιώνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι νέες χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές που μάς βάζουν στο κλίμα των γιορτών12.09.2018

Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν
O Yoo Ah-in στον ρόλο του ηγέτη της νέας αίρεσης New Truth. Photo Credits: Netflix

O Yoo Ah-in στον ρόλο του ηγέτη της νέας αίρεσης New Truth. Photo Credits: Netflix

  • Ο Yoo Ah-in ως Jeong Jin-soo, ηγέτης της αίρεσης «Νέα Αλήθεια».
  • Ο Ryu Kyung-soo ως Yoo Ji, ιερέας της αίρεσης.
  • Ο Park Sang-hoon ως νεαρός Jeong Jin-soo.
Η Kim Hyun-joo ως η δικηγόρος Min Hye-jin. Photo Credits: Netflix

Η Kim Hyun-joo ως η δικηγόρος Min Hye-jin. Photo Credits: Netflix

  • Η Kim Hyun-joo ως η άθεη δικηγόρος Min Hye-jin.
  • Ο Park Jeong-min ως Bae Young-jae, ένας παραγωγός, του οποίου το νεογέννητο μωρό θα γεννηθεί δεμένο με την κόλαση.
  • Η Won Jin-ah ως Song So-hyun, σύζυγος του Bae Young-jae.
Ο Yang Ik-June ως Jin Kyeong-hoon, ένας ντετέκτιβ που έχει χάσει την όρεξη του για τα πάντα, μετά τον χαμό της γυναίκας του. Photo Credits: Netflix

Ο Yang Ik-June ως Jin Kyeong-hoon, ένας ντετέκτιβ που έχει χάσει την όρεξη του για τα πάντα, μετά τον χαμό της γυναίκας του. Photo Credits: Netflix

  • Ο Yang Ik-June ως Jin Kyeong-hoon, ο ντετέκτιβ με το σκοτεινό παρελθόν, που θα προσπαθήσει να βρει την άκρη αυτού του μυστήριου φαινομένου.
  • Ο Kim Do-yoon ως Lee Dong-wook, streamer και μέλος των Arrowhead, ο οποίος αποκαλύπτει τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων και ζητά την απόδοση της δικαιοσύνης.
Ο Kim Do-yoon ως μέλος των Arrowhead στο Hellbound. Photo Credits: Netflix

Ο Kim Do-yoon ως μέλος των Arrowhead στο Hellbound. Photo Credits: Netflix

Όπως οι χαρακτήρες του Hellbound σέρνονται στην κόλαση από βάναυσα, δαιμονικά πλάσματα που σκοτώνουν όποιον προορίζεται για την κόλαση, έτσι και η σειρά παρασύρει τους θεατές της σε ένα ατελείωτο binge-watching 6 επεισοδίων, που πολύ θα θέλαμε να συνεχιστεί σε μία δεύτερη σεζόν, καθώς το τελευταίο επεισόδιο μας αφήνει κάπως… μετέωρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPeaky Blinders: Πότε έρχεται η τελευταία σεζόν και τι αποκαλύπτει το νέο τρέιλερ;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b