MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
FASHION STORIES

Fashion illustrations που κλέβουν τις εντυπώσεις

Με τη μόδα να παίζει έναν ολοένα και αυξανόμενο ρόλο στη ζωή μας, τα illustrations μόδας μας γοητεύουν, μας εντυπωσιάζουν και πάνω απ’ όλα μας εμπνέουν να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Αν σας ενδιαφέρει ο χώρος της μόδας τότε σίγουρα αξίζει να εξερευνήσετε το μοναδικό στύλ αυτών των εικονογράφων.

author-image Αναστασία Χαμαμτζόγλου

Τα Fashion Illustrations κυκλοφορούν στο χώρο της μοδας εδώ και δεκαετίες αλλά τελευατία  αποκτούν νέες διαστάσεις. Μεγάλα περιοδικά, οίκοι μόδας, σχεδιαστές συνεργάζονται μονίμως με illustratorsδίνοντας μια φρέσκια πνοή στο χώρο της μόδας. Μέσα από τις δημιουργίες των εικονογράφων, δεν βλέπουμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα αλλά και ένα κομμάτι του εαυτού τους. Το προσωπικό στύλ του καθενός, τα σχέδια και τα χρώματα που αξιοποιούν έχουν ως αποτέλεσμα ένα προϊόν που απορρέει από τις δικές τους εμπειρίες, επιθυμίες, στιγμές έμπνευσης και από την εξελισσόμενη αντίληψη τους για τον κόσμο.

Σε πολλούς μπορεί να φαίνεται πολύ εύκολο και ότι δεν απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι το συναίσθημα και η αντίληψη του κάθε illustrator αποτυπώνεται με ξεχωριστό τρόπο. Για εμάς μπορει ν’ αποτελούν απλά διακοσμητικά για το σπίτι μας, όμορφες εικονογραφήσεις ή πηγη έμπνευσης για το προσωπικό μας στύλ. Πέρα από ένα απλώς ολοκληρωμένο σύνολο ρούχων, τα fashion illustrations, και το ύφος κάθε εικονογράφου μπορούν να μας επηρρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Άμα θέλετε και εσείς μια πηγή έμπνευσης, ρίξτε μια ματιά στους μοναδικούς illustrators που έχουμε ξεχωρίσει. Έχουν συνδυάσει άπταιστα την τέχνη με την μόδα και καταφέρνουν πραγματικά να κλέβουν τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες τους.

Bil Donovan

Πανέμορφες και πολύχρωμες δημιουργίες. Σκίτσα εμπνευσμένα από τις τελευταίες τάσεις που κοσμούν τις μεγαλύτερες επιδείξεις μόδας στον κόσμο. Ο Bil Donovan, ένας από τους πιο αξιόλογους illustrators στο χώρο της μόδας, προσφέρει prints υψηλής ποιότητας προς πώληση εμπνευσμένα από τις εικονογραφήσεις του.

Blair Breitenstein

Χάρη στο ιδιαίτερο στύλ της, έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους στον κόσμο της μόδας. Περιοδικά, σχεδιαστές, οίκοι μόδας, ακολουθούν με προσοχή το κάθε βήμα της Blair Breitenstein. Οι σχεδόν μουτζουρωμένες και εξπρεσιονιστικές εικονογραφήσεις της είναι φρέσκιες και δίνουν μια νέα πνοή στον χώρο της μόδας.

Meagan Morrison

Η Meagan Morrison κάνει τον γύρο του κόσμου με τις εικονογραφήσεις της. Εμπνέεται από διαφορετικούς πολιτισμούς και σχεδιάζει διασκεδαστικά και λαμπερά illustrations. Με  πολύχρωμα μολύβια και τις νερομπογιές, τα έντονα χρώματα και την ταξιδιωτική της διάθεση έχει προσεγγίσει τα βλέματα όλων στα σχέδια της.

Nadia Coolrista

Η Nadia Coolrista καταφέρνει να συνδυάσει με τον πιο αρμονικό τρόπο την τέχνη με την μόδα. Τα ρεαλιστικά σχέδια της απεικονίζουν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας, δίνοντας τους με τον μοναδικό της τρόπο, την δική της ερμηνεία.

Manjit Thapp

Οι ιδιαίτερες εικονογραφήσεις της, σχεδόν πάντα με χρωματιστά μολύβια, έχουν συνεπάρρει το κοινό. Διασκεδαστικά και πολύχρωμα illustrations που συνδυάζουν παραδοσιακά και νέα μέσα. Σαρώνει το διαδίκτυο για έμπνευση και κρατάει την σχεδιαστική διαδικασία της  ζωντανή μέσω της μουσικής. Πολλές από τις δημιουργίες της είναι διαθέσιμες προς πώληση ως…αυτοκόλλητα.

Lena Ker

Η Ρωσίδα illustrator ξεκίνησε την καριέρα της ως στυλίστρια στην συνέχεια όμως αποδείχθηκε ότι το ταλέντο και η αγάπη της για την εικονογράφηση ήταν πολύ μεγαλύτερα. Χρησιμοποιώντας μόνο χαρτιά, χρωματιστά μολύβια και νερομπογιές δημιουργεί σχεδόν… μαγικές καλλιτεχνικές εικονογραφήσεις.

Bijou Karman

Οι εικονογραφήσεις της δεν απεικονίζουν μονάχα ρούχα αλλά και μυριάδες σχεδίων και χρωμάτων που μπορεί να ενέπνευσαν το τελικό αποτέλεσμα. Πολλοί διάσημοι σχεδιαστές θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί της και να εμπνευστούν από τα πολύχρωμα και ιδιαίτερα δυναμικά σχέδια της.

Jordi Labanda

Ο Ουρουγουανός illustrator έχει ζήσει και εργαστεί τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Καθώς εργάζεται στον χώρο από την δεκαετία του ’90 είναι απόλυτα φυσιολογικό το ότι θεωρείται ο πιο διάσημος εικονογράφος της Ισπανίας. Τα σχέδια του διακρίνονται από την λάμψη τους, την αίγλη που τα διακατέχει καθώς και από την αίσθηση του χιούμορ που αξιοποιεί ο εικονογράφος.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b