Γιοι και κόρες, του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο ΕΛΕΡ
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο «Γιοι και κόρες», μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων ετών, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, επιστρέφει στην Πλάκα, στο νέο, ανακαινισμένο Θέατρο ΕΛΕΡ «ΕΛΕΝΗ ΕΡΗΜΟΥ».
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΗ παράσταση «Γιοι και κόρες», ξεκινά και φέτος την πορεία της στο ανακαινισμένο Θέατρο ΕΛΕΡ, «Ελένη Ερήμου».
Δεν πρόκειται απλώς για την επιστροφή μιας ακόμη παράστασης που αγαπήθηκε από το κοινό, αλλά για ένα πραγματικό κοινωνικό συμβάν.
Η παράσταση
Άνθρωποι διαφορετικής αφετηρίας, επαγγελματικής πορείας, μόρφωσης ή οικονομικών δυνατοτήτων αφηγήθηκαν «τη μία ιστορία που ξεχωρίζουν από τη ζωή τους». Ιστορίες που δεν καταγράφηκαν από τα επίσημα βιβλία, αλλά που έδωσαν ζωή στην ιστορία αυτής της χώρας, συνεχίζουν να γεμίζουν τη σκηνή του Θεάτρου ΕΛΕΡ, δεκατέσσερα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή τους. Όχι ως νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν, αλλά ως εκφρασμένη ανάγκη για το παρόν.
Οι μικρές αποφάσεις, τα μεγάλα λάθη, οι δισταγμοί, οι έρωτες που θάφτηκαν, οι ταπεινώσεις που δεν ξεχάστηκαν, φτιάχνουν την κοινή περιουσία όλων μας. Που μπορεί να μην γίνουμε μανάδες και πατεράδες, έχουμε όμως όλοι υπάρξει γιοι και κόρες. Και ίσως αυτή είναι η διαχρονική δύναμη αυτής της παράστασης. Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν ασταθή και που δυσκολευόμαστε να συνεννοηθούμε, η παράσταση προτείνει κάτι ουσιαστικό: να ακούσουμε ο ένας τον άλλον με ψυχραιμία, να δούμε τις κοινές αγωνίες και τις επιθυμίες μας, να συγχωρέσουμε ή να γελάσουμε με τα λάθη μας και να αναγνωρίσουμε την ανάγκη όλων να δώσουμε νόημα στη ζωή μας.
Το κείμενο βασίζεται σε αφηγήσεις ηλικιωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από όλη τη χώρα, στους οποίους τέθηκε από τους συντελεστές το ίδιο ερώτημα:
«Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε μία ιστορία από όλη σας τη ζωή, ποια θα ήταν αυτή;»
Η πορεία του έργου
Το «Γιοι και κόρες» πρωτοπαρουσιάσθηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και το Φεστιβάλ Αθηνών το 2012. Ακολούθησε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Παίχτηκε με τεράστια επιτυχία για δύο χρόνια στα: Bios, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Sarajevo Winter Festival-Βοσνία/Ερζεγοβίνη, CSS Teatro Stabile-Ουντίνε, Spazio Teatro NO’HMA-Μιλάνο, Λευκωσία. Πέρυσι παίχτηκε στο ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ Σπύρου Ευαγγελάτου και φέτος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, στο Θέατρο ΕΛΕΡ «Ελένη Ερήμου.
Παραστάσεις του έργου έχουν γίνει στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Ζυρίχη, τη Μαδρίτη, σε σχολεία, φυλακές, γηροκομεία και θεατρικές ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το κείμενο έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Βοσνιακά και Ισπανικά και τιμηθεί με τα: Βραβείο Κουν, Καλύτερου Θεατρικού Έργου 2013-2014 και International Prize Il Teatro Nudo, di Teresa Pomodoro, Milan 2014-2015.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Hot or Not #240: Όλα όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
- Θεσσαλονίκη για το TIFF67; Αυτές είναι οι καλύτερες σινεφίλ αποδράσεις
- 4 Outfit formulas για τις ηλιόλουστες φθινοπωρινές Κυριακές
- 20 χρόνια Back to Black: Το “μαύρο” που δεν ξεθώριασε ποτέ
- Platon: Ο φωτογράφος των ισχυρών του κόσμου επιστρέφει στις ελληνικές του ρίζες με μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
- Αθήνα