ΣΥΝΤΑΓΗ
Ψωμί γεμιστό με πέστο ρόκας από το food blog Eat me
Τέλειο αλμυρό ψωμάκι με πέστο ρόκας με γραβιέρα και καρύδια, εντυπωσιακό για το Πασχαλινό τραπέζι πλεγμένο σε κοτσίδα με το έντονο πράσινο χρώμα του, ταιριάζει τέλεια με τα πασχαλιάτικα πιάτα!

Ψωμί με πέστο ρόκας
Monopoli Team
16.04.2020
A
A
Υλικά
Για το πέστο:
- 100 γρ. φύλλα ρόκας
- 150 γρ. γραβιέρα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150ml περίπου ελαιόλαδο
- 1 κούπα καρύδια
- 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
- ίσως χρειαστεί ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό
Για τη ζύμη:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
- 1 φακελάκι μαγιά
- μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά
- 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 αυγό
- χλιαρό νερό όσο πάρει

Ψωμάκι με πέστο ρόκας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα πετύχετε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια;12.09.2018
Εκτέλεση
- Για το πέστο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας και ξανά ρίχνοντας ελαιόλαδο και ξανά τη διαδικασία έως ότου έχουμε ένα δεμένο σε υφή πέστο.
- Εάν είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ξανά χτυπάμε στο μπλέντερ καλά.
- Βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο στην επιφάνεια.
- Διατηρείται μια 5-6 ημέρες στο ψυγείο, αφού κάθε φορά που ανοίγουμε το βάζο και αφαιρούμε πέστο προσθέτουμε πάντα στην επιφάνεια ελαιόλαδο για να διατηρείται.
- Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα με το χέρι και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
- Ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50 οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.
- Όταν φουσκώσει το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκ.
- Αλείφουμε πάνω στο φύλλο ζύμης λεπτή στρώση πέστο και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα σε 3 λωρίδες, τις πλέκουμε σε πλεξούδα και τη τυλίγουμε όλη σε ένα στρόγγυλο, μετά τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταψί με λαδόκολλα. Κάνουμε ένα μεγάλο ή περισσότερα μικρά.
- Ψήνουμε στους 175 οC για 40′-45′.

Ψωμί με πέστο ρόκας
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Angelika Dusk στήνει στη Γαλιάντρα ένα 80s party ανοιχτό για όλους
Ψάρια και Ωρίμανση: Το νέο γαστρονομικό βιβλίο του Μαρίνου Σουράνη από τις Εκδόσεις Νεφέλη
Υπουργείο Πολιτισμού: Ενισχύει την προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα
Οι Burger project στον Κήπο του Μεγάρου με ένα ξέφρενο πάρτι για όλη την οικογένεια
Το Φεστιβάλ Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια δωρεάν συναυλία στο Ηρώδειο
Τα μάτια στη Γάζα: Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια εκδήλωση στην Τεχνόπολη
Το Official Pre-Primer Event είναι γεγονός – Με headliners τους Francis Mercier και Nitefreak
Ο Πάνος Μουζουράκης κάνει… μπουμ στον Κήπο του Μεγάρου
Fallen Trees: Ένα θεατρικό φεστιβάλ για το περιβάλλον στο Άλσος Γαλατσίου με δωρεάν είσοδο
Ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη για μια καλοκαιρινή συναυλία