MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΚΘΕΣΗ X
  Stellar Gems: Η νέα ατομική έκθεση του Brian Rochefort online από τη γκαλερί Bernier/Eliades
  Από 03/04/2021 έως 20/05/2021
  That my nails can reach unto thine eyes: Η γκαλερί Gagosian φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Sterling Ruby
  Από 13/05/2021 έως 31/07/2021
  Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών: Έκθεση για τον Αμερικανικό Φιλελληνισμό στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
  Από 25/05/2021 έως 19/12/2021
  Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός: Online η έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
  Από 22/03/2021 έως 01/06/2021
  Η μουσική απογειώνει: Επετειακή έκθεση του Μεγάρου Μουσικής στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
  Από 25/02/2021 έως 30/08/2021
  Λάβαρα: 200 χρόνια μετά - Διαδικτυακή έκθεση
  Από 25/03/2021 έως 31/07/2021
  Νεκρές Φύσεις: Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κρανίου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
  Από 10/04/2021 έως 15/05/2021
  Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, στην καρδιά της Αθήνας
  Από 02/10/2019 έως 31/12/2022
  Ζωγραφική

  Idiomorphosis continue…: Έκθεση του Δημήτρη Κορδαλή στον χώρο τέχνης o.art.ath

  Mε τίτλο «Idiomorphosis continue…» παρουσιάζεται στο κοινό η εικαστική έκθεση του καλλιτέχνη Δημήτρη Κορδαλή, η οποία θα φιλοξενηθεί στον χώρο τέχνης «o.art.ath», στην Κυψέλη, από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.

  Monopoli Team

  Mε τίτλο «Idiomorphosis continue…» παρουσιάζεται στο κοινό η εικαστική έκθεση του καλλιτέχνη Δημήτρη Κορδαλή, η οποία θα φιλοξενηθεί στον χώρο τέχνης «o.art.ath», στην Κυψέλη. Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, ενώ συνολικά θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων. Ο τίτλος της παραπέμπει στην έρευνα του Κορδαλή και ανάπτυξη της έννοιας της «ιδιομόρφωσης», όσον αφορά στον τρόπο που αναδύεται, εκδηλώνεται και εξελίσσεται η δημιουργικότητα στον άνθρωπο.

  «το παρόν το ζω σαν το μέλλον που θέλω να ζήσω και το μέλλον θέλω να το ζήσω σαν το παρελθόν που θέλω να έχω ζήσει»

  Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας οι δυσδιάκριτες και χωρίς σαφή όρια πρώτες ύλες στο εσωτερικό μας, συνδέονται σε έναν συγκεκριμένο τόπο, με έναν μοναδικό τρόπο, ώστε κατά την εξωτερίκευσή τους να μπορούν να γίνουν αντιληπτές μέσω των αισθήσεων από οποιονδήποτε άνθρωπο. Τα καινοφανή αυτά στοιχεία ως συσσωρεύσεις έργου, δημιουργίες, καλύπτουν όλο το εύρος των ανθρώπινων ενεργειών και δράσεων. Τη στιγμή που εξωτερικεύεται πλέον ένα τέτοιο υλικό, είναι και η συγκλονιστική πρώτη στιγμή που και ο ίδιος ο άνθρωπος, ο δημιουργός, αντιλαμβάνεται πλέον αυτό που υπήρχε εντός του και μέχρι τότε του διέφευγε.

  «Οι δημιουργίες είναι τα υπολείμματα των επιθυμιών»

  Η δημιουργία δεν ταυτίζεται με το έργο δημιουργίας, δεν εξαντλείται σε αυτό όπως και το έργο δημιουργίας δεν είναι μόνο κάποιο αντικείμενο και αποτέλεσμα αλλά παραμένει πάντα μέρος μιας διαδικασίας. Η δημιουργία αποδυναμώνεται και ατροφεί όταν παρουσιάζεται ως ένα όμορφο αλλά στομωμένο μαχαίρι, μία καλαίσθητη γέφυρα παράλληλη όμως στον ποταμό.

  Η δημιουργία δεν εξαντλείται σε κάποιο εν δυνάμει μήνυμα και νόημα αλλά αποτελεί και το δρόμο από τον οποίο διέρχεται αυτό. Αυτό που δημιουργείς, ανακαλύπτεις, εφευρίσκεις κάπου εκτός της κυρίαρχης ροής της πραγματικότητας, χρειάζεται να μην το επιστρέφεις για να το παρουσιάσεις ως θέαμα εντός της, αλλά να επιχειρείς να προκαλέσεις μία παρέκκλιση της ροής προς το σημείο εκείνο. Να προσκαλείται και να προκαλείται έτσι ο άλλος να ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο προς το ίδιο αυτό σημείο της δημιουργίας ως «φάρος», παρασέρνοντας και ενσωματώνοντας ο καθένας διαφορετικά υλικά στην προσπάθεια αυτή.

  Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κορδαλή

  Ο Δημήτρης Κορδαλής είναι αυτοδίδακτος ως επί το πλείστον, έχει παρακολουθήσει τη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών «Ορνεράκης» στην Αθήνα. Κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας, ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και προσπαθεί ζωγραφίζοντας (αλλά και με οποιοδήποτε άλλο μέσο) να δημιουργεί μια τέχνη βαθιά ανθρώπινη. «Μία τέχνη που καμία μηχανή δε θα μπορεί να φτιάξει και πουθενά στη φύση δε θα μπορείς να αντικρίσεις».

  «ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός χώρος που δύναται
  ο δημιουργός και το έργο του να είναι το ίδιο ένα σώμα»

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Καλλιτέχνης: Δημήτρης Κορδαλής
  Χώρος: Χώρος τέχνης o.art.ath, Σποράδων 36, Κυψέλη (πίσω από την Δημ. Αγορά Κυψέλης)
  Διάρκεια Έκθεσης: Από 8 έως 23 Φεβρουαρίου 2020
  Είσοδος: ελεύθερη
  Περισσότερα από ΕΚΘΕΣΕΙΣ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast