MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Divorce Me (με αγγλικούς υπότιτλους)
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
How to Shoot a Ghost
In Search of an Audience
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Mountains on Stage – The Mountain Film Festival
SOS
Secret Movie Nights
Sirât
Super Paradise
Vampyr
Yunan
Έκλειψη
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Αγιος Παΐσιος
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Αναπαράσταση
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Βαϊάνα 2 (μεταγλωττισμένη)
Βοήθεια!
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Δεν υπάρχει κακό
Εκτός εαυτού
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η αλήθεια
Η εσχάτη των ποινών
Η καρδιά του ταύρου
Η κραυγή που ακούς μπορεί να είναι δική σου
Η σειρήνα της Μαρτινίκα
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάρλα
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Κρέας
Μέρες οργής
Μήδεια
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο θρύλος του κάστρου Σουράμ
Οι δικοί μου άνθρωποι
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα
Σας πιστεύουμε
Σπασμένη φλέβα
Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα κακά παιδιά 2 (μεταγλωττισμένη)
Τα ονειροζωάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Τεμαχισμός
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το αγόρι
Το καταφύγιο
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το κατά Κουέντιν Ταραντίνο Χόλιγουντ

Οι πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες για την εβδομάδα 22- 28 Αυγούστου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Άτυπο ξεκίνημα της νέας κινηματογραφικής σεζόν με τρία πολυαναμενόμενα φιλμ αλλά στη σαρωτική ορμή του Ταραντίνο οι άλλοι δύο – ο παλιός Γούντι Άλεν και ο νέος Άρι Άστερ- δύσκολα μπορούν να αντισταθούν.

Κάποτε στο Χόλιγουντ

Το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» είναι μια ταινία-ωδή στο κλασικό Χόλιγουντ με τον παλιομοδίτικο ρομαντισμό του σκηνοθέτη να κινεί τα νήματα της πλοκής. Η ιστορία παντρεύει το φιξιόν με την πραγματικότητα, η κάμερα αγκαλιάζει σχεδόν με τρυφερότητα τα αυθεντικά πρόσωπα (δίπλα στην Σάρον Τέιτ που την υποδύεται η Μάργκο Ρόμπι παρελαύνουν ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Στιβ Μακ Κουίν κ.α.) αλλά το καλύτερο ο σκηνοθέτης το φυλάει για το τέλος. Εκεί είναι που δένει η συνταγή με το πρωταγωνιστικό δίδυμο (οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ συναγωνίζονται σε υψηλό ερμηνευτικό μπρα-ντε-φερ) να δίνει τη λύση στη ρεβιζιονιστική ανάγνωση της Ιστορίας και ο σκηνοθέτης να προσφέρει το κοινό του την αιματοβαμμένη δράση που το έχει συνηθίσει.

Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη

Το «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη» είναι μία τυπική ταινία του Γούντι Άλεν και σηματοδοτεί την πολλοστή διαδρομή του σκηνοθέτη στην αγαπημένη του πόλη. Με όχημα ένα λαμπερό ζευγάρι – Τίμοθι Σαλαμέ και Ελ Φάνινγκ- και σαρκαστική διάθεση απέναντι στην σοβαροφάνεια και την αλαζονεία της των διάσημων αστέρων του σινεμά και των καλοζωισμένων κατοίκων του Big Apple, o 84χρονος δημιουργός ψάχνει να βρει την κωμική έμπνευση σε γνωστά λημέρια και σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει αν και η κούραση του εδώ είναι πιο αισθητή από ποτέ. Ίσως και να είχε προαίσθηση των περιπετειωδών επεισοδίων με την παραγωγό Amazon που θα ακολουθούσαν και θα απειλούσαν να καταδικάσουν στο σκοτάδι την ταινία.

Μεσοκαλόκαιρο

Το τρίτο νέο φιλμ ανήκει σε ένα ταλαντούχο σκηνοθέτη που μας είχε κερδίσει με την προηγούμενη ταινία του. Ο Άρι Άστερ της «Διαδοχής» θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει καλύτερα με το «Μεσοκαλόκαιρο» αν επένδυε περισσότερα στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα τρόμου παρά στην αφελή εμμονή του να προσδώσει στην ιστορία του άτσαλους συμβολισμούς για την οδύνη της απώλειας και την κρίση στη σχέση του πρωταγωνιστικού ζευγαριού.

Ο Έκπτωτος

Στις επανεκδόσεις της εβδομάδας ο Ρομπέρτο Μπενίνο ταλαιπωρεί τον Γουόλτερ Ματάου στον «Διαβολάκο», ενώ οι δύο Μπέργκμαν – ο σκηνοθέτης Ίνγκμαρ και η διεθνής σταρ Ίνγκριντ στη μοναδική τους συνεργασία από τα 1978- βγάζουν τα σωθικά τους (λένε ότι έγιναν μυθικοί τσακωμοί στα γυρίσματα) στο δράμα δωματίου με τίτλο «Φθινοπωρινή σονάτα». Τέλος ο «Τρίτος άνθρωπος» του Κάρολ Ριντ είναι ένα πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη διχοτομημένη, μεταπολεμική Βιέννη και βασίζεται σε ένα διήγημα του Γκρέιαμ Γκριν.

Περισσότερα από CINEMA