MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θα κάνεις την ζωή σου απλούστερη και καλύτερη;

Με ποια βήματα και ποιες επιλογές θα κατορθώσεις να εφαρμόσεις την απλότητα στην καθημερινότητά σου;

Monopoli Team

Ίσως στην σύγχρονη εποχή η λέξη απλότητα να μοιάζει λίγο ανεπίκαιρη. Ζούμε σε μια εποχή πληθώρας επιλογών, απαιτήσεων και πληροφορίας. Κι όμως, αν σκεφτούμε λίγο πιο βαθιά τι σημαίνει απλότητα, εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι είναι μία αξία πολύ ταιριαστή με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Απλότητα δεν σημαίνει ενοχή για όλα όσα κατέχεις. Δεν σημαίνει να απαρνιέσαι τα υλικά αγαθά ή τον πλούτο. Σημαίνει να μην είσαι δούλος τους. Έτσι μπορείς να αντλείς πραγματική απόλαυση από την ζωή σου.

Η απλότητα έχει να κάνει με την αφαίρεση οτιδήποτε του περιττού. Οι άνθρωποι μερικές φορές συγκεντρώνουμε πράγματα και δραστηριότητες είτε επειδή το κάνουν οι άλλοι, είτε για να το δουν οι άλλοι. Συνδέουμε επομένως την αξία μας και την αυτοεικόνα μας με κάτι έξω από εμάς. Αυτό αντί για ικανοποίηση και απόλαυση. μας προκαλεί άγχος, θυμό και απογοήτευση.

Αν έχεις ένα άδειο δωμάτιο χρειάζεται να προσθέσεις κάποια πράγματα μέσα ώστε να το κάνεις όμορφο, άνετο και λειτουργικό. Αν όμως το υπερφορτώσεις, όχι μόνο παύουν να σε εξυπηρετούν, αλλά επιπλέον σου προκαλούν δυσφορία. Αντίστοιχα όταν δημιουργούμε ακαταστασία στην καθημερινότητά μας “σκοντάφτουμε” πάνω σε αυτήν, αντί να βαδίζουμε προς τους στόχους μας.

Απλή ζωή σημαίνει λειτουργική ζωή. Είναι το να ζεις συνειδητοποιημένα, με μέτρο και σε σύνδεση με τις αυθεντικές σου ανάγκες. Τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα τα υλικά αγαθά, οι φιλοδοξίες, οι επιλογές κτλ. υπάρχουν για να σε εξυπηρετούν. Στο πυρήνα όμως βρίσκεσαι εσύ και όχι αυτά.

Aparigraha: Ο δρόμος προς την απλότητα

Κατά μία έννοια απλή ζωή σημαίνει να στοχεύεις στην ποιότητα αντί στην ποσότητα. Πώς μπορείς όμως να διακρίνεις τις επιλογές που σου επιτρέπουν να εφαρμόζεις την απλότητα στην καθημερινότητά σου;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθου εδώ

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b