MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να εξουδετερώσετε την συναισθηματική πείνα;

Για πολλούς ανθρώπους, το φαγητό δεν αποτελεί απλά έναν τρόπο για την ικανοποίηση της πείνας, αλλά παράλληλα ικανοποιεί και συναισθηματικές ανάγκες.

Monopoli Team

Έχετε ποτέ “ακούσει” τον εαυτό σας να σκέφτεται:

“Πώς ακριβώς έφτασα στο ντουλάπι με τα μπισκότα;”
“Γιατί έφαγα αυτήν την σοκολάτα πάλι, αφού είχα πει όχι σήμερα;”
“Γιατί τρώω γλυκά όταν είμαι πιεσμένος από την δουλειά;”
“Γιατί μετά από μια διαμάχη το παγωτό με καλμάρει; ”

Ειδικά αν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε μία διατροφή αποτοξίνωσης για κάποιο διάστημα, η συναισθηματική εξάρτηση από το φαγητό ενδέχεται να γίνει πιο έντονη. Μέσω του καθαρισμού που συμβαίνει, καθώς το σώμα αποβάλει τις τοξίνες, “ταρακουνάει” και το συναίσθημα βοηθώντας να φύγουν και συναισθηματικές τοξίνες όπως το άγχος, ο φόβος, ο θυμός, κλπ.

Αν λοιπόν εκείνο το διάστημα αισθάνεστε έντονα μια λαχτάρα ή λιγούρα για συγκεκριμένες τροφές και γεύσεις είναι γιατί αυτό που συμβαίνει εκείνη την στιγμή, είναι μια συναισθηματική απελευθέρωση.

Αν σας τύχει να βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση δώστε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας. “Σκάψτε” λίγο βαθύτερα. Δεν είναι η τροφή που σας κάνει να αισθάνεστε έτσι, ούτε πρόκειται για έλλειψη τροφής ή κάποια πραγματική ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα.

Αναγνωρίστε την κατάσταση και ρωτήστε τον εαυτό σας, “τι πραγματικά συμβαίνει εδώ“; Μαθαίνοντας να ακούτε το σώμα σας και τις πραγματικές του ανάγκες θα καταφέρετε να πάρετε τον έλεγχο, μειώνοντας τις πιθανότητες να παρασυρθείτε από την συναισθηματική φόρτιση που θα σας οδηγήσει σε μη ωφέλιμες διατροφικές επιλογές.

Διαβάστε εδώ οδηγίες για πώς θα εξουδετερώσετε την συναισθηματική πείνα

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b