MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
29
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
1900
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Cheburashka 2 (με αγγλικους υπότιτλους)
Control
Ethno☰hauntology vol1
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
Kontinental ’25
Last Movies by Stanley Schtinter
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Marwan: Tomorrow’s Freedom
Primate
SOS
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Αμνετ
Ανακόντα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αργός θάνατος
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Είμαι η Κούβα
Επαναστάτης χωρίς αιτία
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η εσχάτη των ποινών
Η θυσία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάρλα
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Καρδιά από γυαλί
Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού
Λώρα
Μέρες οργής
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Μοϊκανός
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ολα είναι δρόμος
Οργισμένο είδωλο
Ο σούπερ Τσάρλι (μεταγλωττισμένη)
Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σπασμένη φλέβα
Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας πάει Ταινιοθήκη
Το Χαμίνι
Το βλέμμα του Οδυσσέα
Το μίσος
Το σώμα που σκοτώνει
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)
Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης
Επιστημονικής Φαντασίας

Shazam

O fun υπερήρωας της DC επιστρέφει τον ηρωισμό στην παιδική αφετηρία του.

stars-fullstars-fullstars-halfstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 132'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Μπίλι Μπάτσον, χάρη στο ξόρκι ενός μάγου, κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη «Shazam» μεταμορφώνεται από 14χρονο έφηβο σε ενήλικα υπερήρωα. Ωστόσο, παρά το θεόρατο και γεροδεμένο σώμα του, παραμένει μέσα του ένα παιδί που διασκεδάζει με την ενήλικη έκδοση του εαυτού του. Ώσπου ένας κακός επιστήμονας εμφανίζεται στο προσκήνιο κι αναγκάζει τον ήρωα να… σοβαρευτεί!

Μια κωμωδία ενηλικίωσης

Η παιδική ανεμελιά και ο αυθορμητισμός της φιλίας μεταξύ Μπίλι και Φρέντι (ο κολλητός του ήρωα που με τις εξυπνάδες του τον μπλέκει συνεχώς σε περιπέτειες) είναι οι κυριότερες δυνάμεις μιας ταινίας που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τον κόσμο των υπερηρώων για να θίξει άλλα – περισσότερο ταπεινά- ζητήματα. Πρώτα από όλα την υιοθεσία που δίνεται μέσω της ιδανικής εικόνας μιας ανάδοχης οικογένειας που εκτός του Μπίλι έχει ακόμη 4 παιδιά υιοθετήσει.

Ακόμη την απομυθοποίηση των δεσμών αίματος όπως φαίνεται στη θαυμάσια σκηνή που ο ήρωας βρίσκει επιτέλους την πραγματική του μητέρα. Και τέλος η ανακάλυψη του πραγματικού εαυτού μας (ακόμη κι αν αυτός είναι ένας συλλέκτης ελαττωμάτων) είναι το μοτίβο που δένει θαυμάσια όλα τα στοιχεία του σεναρίου.

Γύρω από αυτό το τρίπτυχο θίγονται κι άλλα ζητήματα όπως το σχολικό bulling, τα πρώτα σκιρτήματα της εφηβείας κ.α. άλλοτε με πετυχημένο κι άλλοτε με χλιαρό τρόπο. Το φιλμ δεν έχει πολύ σχέση με τις γνωστές περιπέτειες των υπόλοιπων σούπερ ηρώων που ξέρουμε. Περισσότερο είναι μια κωμωδία ενηλικίωσης παρά μια περιπέτεια μεταφυσικής δράσης.

Αυτή η διαπίστωση μπορεί να ξενερώσει κάποιους που αντί του μεγάλου θεάματος που περιμένουν να δουν θα γίνουν μάρτυρες μιας «μικρής» ιστοριούλας με περίσσευμα συναισθημάτων. Ο σκηνοθέτης του«Shazam» (ακρωνύμιο των ονομάτων Σολομώντα, Ηρακλή, Άτλαντα, Δία, Αχιλλέα, Ερμή -Solomon, Hercules, Zeus, Atlas, Achilles, Mercury) Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ, μετά από το αγροτικό του σε δύο πετυχημένα θρίλερ («Μην σβήνει το φως», «Annabelle: Creation») αποκαλύπτει ότι ξέρει πως να κάνει το θεατή να διασκεδάσει, ενώ ο πρωταγωνιστής Ζάκαρι Λίβαϊ βρίσκει τη μαγική ισορροπία μεταξύ ενήλικα-παιδιού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Shazam
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ
Σενάριο: Χένρι Γκέιντεν

Παίζουν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Μαρκ Στρονγκ, Άσερ Έιντζελ, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Ντζιμόν Χουνσού, Λοβίνα Γιάβαρι, Μισέλ Μπορθ, Άνταμ Μπρόντι, Μάρτα Μίλανς, Γκρέις Φάλτον

Διάρκεια: 132'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2019

Rating: 2.5
Διανομή: Tanweer
Περισσότερα από CINEMA