MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Eίδαμε το live των Jumpin’ Up στο Half Note Jazz Club

Εκρηκτικός ρυθμός και κέφι από το σικελιάνικο συγκρότημα που σας γυρίζει στα διαχρονικά jazz, swing και rhythm & blues ρεύματα των δεκαετιών 40 και 50.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Είχαμε καιρό να διασταυρωθούμε με τέτοιες ιστορικές μουσικές διαδρομές μέσα από τα ζωντανά ρυθμικά κομμάτια που αποτέλεσαν το μουσικό απήχημα δύο ιστορικών δεκαετιών όπου κυριάρχησαν ένας καταστροφικός πόλεμος αλλά και η μετέπειτα ανασυγκρότηση των εθνών.

Βασισμένοι πάνω στο αρχετυπικό jive swing ιστορικών καλλιτεχνών όπως ο Luis Gordon και ο Roy Brown καθώς και στην ναπολιτάνικη swing, με κυριότερο εκπρόσωπο τον Renato Carosone, η ελαφρά βραχνή φωνή του entertainer Τony Marino απογειώνει. Επίσης και τα υπόλοιπα 7 μέλη αυτής της ευρηματικής μπάντας το μόνο που θα σας μεταφέρει είναι το κέφι και την διάθεση για σιγοτραγούδημα και χορό παρόλο που για τις γενιές, μέχρι εάς πούμε και τους σημερινούς σαραντάρηδες,οι ρυθμοί αυτοί δεν είναι γνώριμοι. Μία καλή λοιπόν ευκαιρία να τους γνωρίσουν.

Jumpin Up Half Note 2016

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον καλλιτέχνη. Θα έδινα όμως ένα μικρό προβάδισμα στον τενόρο σαξοφωνίστα Carmelo Socca αλλά και στον ιδρυτή του γκρούπ κιθαρίστα Giuseppe Montalbeno ο οποίος δοκιμάζει και το συνθετικό του ταλέντο με την πιο πρόσφατη επιτυχία της μπάντας το “Swing it again” που κυκλοφορεί και σε cd.

Αυτά τα Χριστούγεννα έχετε λοιπόν την ευκαιρία να ακούστε κάτι διαφορετικό. Ένα jazz-swing ταξίδι στην γνωστή μουσική σκηνή του Μέτς που, αν μη τι άλλο, θα γεμίσει τις ψυχές σας με ευχάριστες και ρυθμικές νότες. Οι Jumpin’ Up εμφανίζονται στο Half Note έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b