MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
25
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Eίδαμε το live των Jumpin’ Up στο Half Note Jazz Club

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Εκρηκτικός ρυθμός και κέφι από το σικελιάνικο συγκρότημα που σας γυρίζει στα διαχρονικά jazz, swing και rhythm & blues ρεύματα των δεκαετιών 40 και 50.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Είχαμε καιρό να διασταυρωθούμε με τέτοιες ιστορικές μουσικές διαδρομές μέσα από τα ζωντανά ρυθμικά κομμάτια που αποτέλεσαν το μουσικό απήχημα δύο ιστορικών δεκαετιών όπου κυριάρχησαν ένας καταστροφικός πόλεμος αλλά και η μετέπειτα ανασυγκρότηση των εθνών.

Βασισμένοι πάνω στο αρχετυπικό jive swing ιστορικών καλλιτεχνών όπως ο Luis Gordon και ο Roy Brown καθώς και στην ναπολιτάνικη swing, με κυριότερο εκπρόσωπο τον Renato Carosone, η ελαφρά βραχνή φωνή του entertainer Τony Marino απογειώνει. Επίσης και τα υπόλοιπα 7 μέλη αυτής της ευρηματικής μπάντας το μόνο που θα σας μεταφέρει είναι το κέφι και την διάθεση για σιγοτραγούδημα και χορό παρόλο που για τις γενιές, μέχρι εάς πούμε και τους σημερινούς σαραντάρηδες,οι ρυθμοί αυτοί δεν είναι γνώριμοι. Μία καλή λοιπόν ευκαιρία να τους γνωρίσουν.

Jumpin Up Half Note 2016

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον καλλιτέχνη. Θα έδινα όμως ένα μικρό προβάδισμα στον τενόρο σαξοφωνίστα Carmelo Socca αλλά και στον ιδρυτή του γκρούπ κιθαρίστα Giuseppe Montalbeno ο οποίος δοκιμάζει και το συνθετικό του ταλέντο με την πιο πρόσφατη επιτυχία της μπάντας το “Swing it again” που κυκλοφορεί και σε cd.

Αυτά τα Χριστούγεννα έχετε λοιπόν την ευκαιρία να ακούστε κάτι διαφορετικό. Ένα jazz-swing ταξίδι στην γνωστή μουσική σκηνή του Μέτς που, αν μη τι άλλο, θα γεμίσει τις ψυχές σας με ευχάριστες και ρυθμικές νότες. Οι Jumpin’ Up εμφανίζονται στο Half Note έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Florence and the Machine – Μια μυσταγωγία δίχως τέλος στο Ejekt Festival 2026
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Η Αρχαία Μεσσήνη ως σκηνή μιας διαχρονικής ιστορίας αγάπης
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Bad Religion και Offspring στην Πλατεία Νερού: Οι εξηντάρηδες απέιδειξαν πως το punk δεν γερνάει
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
30 χρόνια Ημισκούμπρια: Οι ντισκομπάλες, ο Γκάλης και το crowdsurfing του Μιθριδάτη στο πιο επικό reunion
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Release Athens 2026: Η τελευταία, επική ιεροτελεστία των Megadeth στην Πλατεία Νερού
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Για μια βραδιά, η Πλατεία Νερού έζησε στον ονειρικό κόσμο των Pet Shop Boys
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Ζήσαμε το πρώτο live των Gorillaz στην Αθήνα ως πολιτικό act
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Art & Culture
Ο David Byrne έβαλε φωτιά στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ