MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβιάννα Γιαννάκη: Στο tango με οδήγησε η καρδιά μου

Η Ελληνοκύπρια υψίφωνος Βιβιάννα Γιαννάκη, με την κρυστάλλινη και καθηλωτική φωνή, με αφορμή τη συμμετοχή της στην παράσταση “Sangre y Agua Tango” που παρουσιάζεται στις 25 & 26 Μαίου στο Παλλάς, μάς μιλάει για την αγάπη της για τον χορό, τη μουσική, το μεγάλο της όνειρο και φυσικά το Tango!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πώς προέκυψε αρχικά η ομάδα “Sangre y Agua”;
Η ομάδα “Sangre y Agua” βασίζεται στην ιδέα της ένωσης των καλλιτεχνικών δυνάμεων, ανθρώπων που αγαπούν και μελετούν το Αργεντίνικο Tango. Γεννήθηκε μέσα μου, από την πρόθεση να υπηρετήσω την μουσική παράδοση της Aργεντινής και να δημιουργήσω projects που αφορούν αποκλειστικά αυτή την πολιτιστική κληρονομιά.

Σε ποια ιδέα βασίζεται η φετινή σας παράσταση “Sangre y Agua Tango” που θα παρουσιάσετε στο Παλλάς;
Ο τίτλος της παράστασης, σημαίνει “Αίμα και Νερό”. Στοιχεία που αποτελούν κατά ένα μέρος ανθρώπινο σώμα και το τροφοδοτούν με ζωοδόχο ενέργεια. Το ίδιο πιστεύω ότι κάνει το Tango για πολλούς ανθρώπους που το χορεύουν, το τραγουδούν και γενικότερα έρχονται σ’ επαφή μαζί του.

vivianna gianaki 2

Νιώθω τη μουσική του tango να ξυπνάει τη ζωή μέσα μου

Η διαδρομή σας με τη μουσική είχε αφετηρία το λυρικό τραγούδι. Ποιο μονοπάτι σας οδήγησε στην Αργεντίνικη μουσική;
Άρχισα να παίρνω μαθήματα χορού ενώ το αγαπούσα από πολύ πριν. Στο tango με οδήγησε η καρδιά μου. Νιώθω τη μουσική του tango να ξυπνάει τη ζωή μέσα μου. Γεμίζω με θαυμασμό για την ποίηση που εμπεριέχεται στα τραγούδια του και την αμεσότητα της γλώσσας και του Αργεντίνικου ιδιώματος.

Τι σηματοδοτεί για εσάς ο πειραματισμός έξω από το πλαίσιο του κλασικού οπερατικού ρεπερτορίου;
Η καλλιτεχνική μου δραστηριότητα περιλαμβάνει εκτός από το κλασσικό ρεπερτόριο, τη στενή συνεργασία μου με τον Tejo Bolten, συνθέτη και μπασίστα του Ολλανδικού συγκροτήματος Mecano, με τον οποίο δημιουργήσαμε το group The Neo Romantics και το Album “Reborn” που πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Επίσης projects που αφορούν την Κυπριακή παραδοσιακή μουσική, συνεργασίες με καλλιτέχνες σύγχρονου χορού κ.α. Πρόθεσή μου αποτελεί η κατά το μέγιστο κατάθεση των μέχρι τώρα γνώσεων και της εμπειρίας μου στο κάθε είδος.

Οι χορευτές όλων των ειδών πιστεύω ότι αλληλοσυμπληρώνονται με τους τραγουδιστές

Ποιές συνεργασίες ή δουλειές θεωρείτε σταθμούς στη μέχρι σήμερα καριέρα σας και με ποιους ονειρεύεστε να συναντηθείτε μουσικά;
Αισθάνομαι ότι είναι σημαντική και πολύτιμη η εργασιακή εμπειρία μου στην ΕΛΣ και στο Μέγαρο Μουσικής λόγω του ότι ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το κλασσικό τραγούδι από τη αρχή της καριέρας μου κατευθείαν εκεί. Μου έγινε, μέσα από την ίδια μου τη ζωή σαφές, ποιος είναι ο δρόμος μου. Η συνεργασία μου με χορογράφους και χορευτές σύγχρονου χορού εδραίωσε τη σχέση μου με τους καλλιτέχνες του είδους και με βοήθησε να υλοποιήσω το όνειρο της συνύπαρξης μαζί τους. Οι χορευτές όλων των ειδών πιστεύω ότι αλληλοσυμπληρώνονται με τους τραγουδιστές. Εκείνοι εκφράζονται πολλές φορές μέσα από τη σιωπή τους, ενώ οι τραγουδιστές κάνουν ακριβώς το αντίθετο! Ονειρεύομαι να βρεθώ στη σκηνή πλάι στον Diego el Cigala!

Έχοντας την εμπειρία δουλειάς στο εξωτερικό πώς κρίνετε τις συνθήκες ζωής και εργασίας στην Ελλάδα, ειδικά στο δικό σας χώρο;
Η Ελλάδα τροφοδοτεί την υφήλιο με φως. Αυτός είναι ο ρόλος της. Οφείλουμε να το σεβαστούμε και να το ενσωματώσουμε σε κάθε δραστηριότητά μας. Η τέχνη μας ανοίγει την πόρτα για περισσότερη ανθρωπιά και καλοσύνη!

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b