MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
3 Queer μικρού μήκους
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Aespa World Tour in Cinemas
Animal
Back to Black
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Hashira Training (με υπότιτλους)
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου
Horrorant Film Festival – Νύχτες τρόμου 2024
Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Mistaken for Strangers
Playtime
Poor Things
Shayda
Spy x Family Code: White (με υπότιτλους)
Stop making sense
Take a Trip
Άγνωστοι μεταξύ μας
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Αδέσποτα κορμιά
Αμπιγκέιλ
Ανατομία μιας πτώσης
Αντίλαλος
Απαγορευμένα παιχνίδια
Αποκάλυψη τώρα: Final Cut
Από την άκρη της πόλης
Αρθουρ ο βασιλιάς
Ασπιλη
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Γυάλα
Δύο δάχτυλα μέλι 2
Δύο φίλοι και ένας ασβούλης (μεταγλωττισμένη)
Εγώ, καπετάνιος
Εμφύλιος πόλεμος
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Ενθύμιον
Εξέλιξη
Επαγγελματίας υπνοβάτης
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζωντανό πνεύμα
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Μία και εγώ: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Η Χίμαιρα
Η αρπαγή
Η κιβωτός του Νώε (μεταγλωττισμένη)
Η περιπέτεια
Η τελευταία παμπ
Κάμπια νύμφη πεταλούδα
Μάμα Γκλόρια
Μετέωρο και Σκιά
Μη μου λες ψέματα
Μην ανοίγεις την πόρτα
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Ο Μύλος και ο σταυρός
Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Οι Ελευσίνιοι
Οι άποικοι
Οι αντίπαλοι
Ο καταδικασμένος
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Ο τελευταίος ήρωας
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Ραδιο Ουόλφμαν
Σούπερ Μάγκι (μεταγλωττισμένη)
Σπίθα στη θάλασσα
Στενές επαφές με τον Διάβολο
Στην τύχη ο Μπαλταζάρ
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα μαθήματα της Μπλάγκα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μπλε καφτάνι
Το περασμένο καλοκαίρι
Τοτέμ
Υπέροχες μέρες
Χάος
Χαίρε, Μαρία
Χορεύοντας με τον Μπέκετ
Χρήστος, το τελευταίο παιδί
Χωρίς οξυγόνο
Ψάχνοντας τον Sugar man

Οι στιγμές που θα θυμόμαστε από τον 5ο κύκλο του Game of Thrones!

Πάει κι αυτός! Ένας ακόμα κύκλος του Game of Thrones, που μας καθήλωσε στα κανάλια Novacinema, τελείωσε. Βέβαια γιατί όσοι φροντίσαμε να γράψουμε τα επεισόδια στον και στον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε!

author-image Ζurab Sam

Όπως και να έχει, μπορεί ο 5ος κύκλος να ολοκληρώθηκε, μας άφησε όμως περισσότερα ερωτηματικά και αγωνίες, από αυτά που περιμέναμε να καλύψει. Έτσι όμως δεν γίνεται πάντα; Με αυτόν τον τρόπο η σειρά μας κρατάει σε αγωνία, για τον επόμενο Απρίλη.

got 1

Και φέτος οι εξελίξεις στο Game of Thrones ήταν ραγδαίες. Μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν αναλώθηκε στην Καλίσι και τις περιπέτειές της στον κόλπο των σκλάβων. Μία ομάδα μασκοφόρων επαναστατών, με μάσκες που θυμίζουν Βενετία, παραλίγο να την εξοντώσει. Μέσα σε ένα στάδιο, οι αμέτρητοι συνωμότες την περικύκλωσαν και παραλίγο να την σκοτώσουν.

Η σκηνή της βασίλισσας Νταινέρυς Ταργκάριεν καβάλα στον δράκο να πετάει μακριά από το γήπεδο- παγίδα θανάτου, είναι μια από τις εικόνες που θα μας μείνουν φέτος. Άλλωστε, σε προηγούμενους κύκλους είχαν γίνει πολλές συζητήσεις για πολεμιστές και πολεμίστριες, που πολεμούσαν καβάλα σε δράκους. Τώρα, το είδαμε και σε εικόνα.

cersei-lannister walk shame

Η κακιά πεθερά (εκτός όλων των άλλων) Σέρσι, βρήκε αυτό που της άξιζε. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει φανατικούς της πίστης του King’s Landing, για να εξουδετερώσει τη νύφη της, Μάρτζορυ Ταϊρέλ. Αλλά τελικά αυτοί οι πιστοί γνώριζαν και τα δικά της ηθικά ατοπήματα. Και, για να την τιμωρήσουν, την περιέφεραν τσίτσιδη και κουρεμένη, αυτή την αλαζονική βασίλισσα, στους δρόμους του King’s Landing. Η Σέρσι υπέφερε φρικτά. Που να μάθει κιόλας ότι το ταξίδι του Τζέιμι Λάνιστερ μαζί με τον Μπρον στο Ντορν, για να σώσει την Μυρσέλα, κατέληξε τελικά «μια τρύπα στο νερό» κι ότι η κόρη της δολοφονήθηκε!

Φημολογείται πάντως πως το εξαίσιο σώμα της Σέρσι (Λένα Χίντεϊ) είναι προϊόν photoshop, διότι η ηθοποιός ήταν έγκυος στη διάρκεια των γυρισμάτων. Αυτός είναι κι ο λόγος που έδειχνε τόσο νεανικό το σώμα της 41χρονης. Την ντούμπλαρε μια 27χρονη (μοντέλο και ηθοποιός) Ρεμπέκα Βαν Κλυβ.

whitewalkers

Η πρώτη φορά που είδαμε τους White Walkers σε μάχη ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές σκηνές δράσης του Game of Thrones, που πιστοποιεί ότι πάνω απ’ όλα είναι σειρά φαντασίας.

stannis baratheon last mopments

Μία άλλη εντυπωσιακή στιγμή ήταν η κατάρρευση του Στάνις Μπαράθιον. Μετά την θυσία της κόρης του Σαϊρίν, που τόσο μας σόκαρε, περιμέναμε τουλάχιστον ο Θεός της φωτιάς να τον ανταμείψει και να του δώσει τη νίκη. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Το αντίθετο. Εγκαταλείφθηκε από τους μισθοφόρους του και την μάγισσα Μελισάνδρη και συνετρίβη πανεύκολα από τους Μπόλτον. Δεν ξέρουμε αν τελικά σκοτώθηκε- η σκηνή όπου η Μπρίεν του Ταρθ ετοιμαζόταν να του πάρει το κεφάλι έμεινε ανολοκλήρωτη κι έτσι θα έχουμε ένα ανοιχτό θέμα για του χρόνου.

game-thrones-season-6-predictions-and-spoilers

Στο Γουίντερφελ είχαμε τον απρόβλεπτο γάμο της Σάνσα Σταρκ με τον Ράμσεϋ Μπόλτον. Τι να πούμε; Η κοπέλα ήταν γκαντέμω στα προξενιά της. Παντρεύτηκε έναν σαδιστή και βιαστή. Η πρώτη νύχτα του γάμου τους σόκαρε όλους τους φαν του Game of Thrones. Το μόνο που της έμενε ήταν να προσπαθήσει να γλιτώσει από τα νύχια του. Σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια είχαμε μια μεγάλη ανατροπή. Αυτή ήταν η μεταστροφή του Θίον Γκρεϋτζόυ, που από άβουλο, ευνουχισμένο όργανο του Ράμσεϋ, αποφάσισε να την σώσει ρίχνοντας στο κενό την κοπέλα που σημάδευε την Σάνσα με το τόξο. Η σκηνή αυτή θυμίζει τον τρόπο που έσωσε τον Λουκ Σκάιγουόκερ ο πατέρας του Νταρθ Βέιντερ από τον αυτοκράτορα στην «Επιστροφή των Τζεντάι». Στο τέλος τους βλέπουμε να πηδούν κι οι δύο από τα τείχη και η τύχη τους έκτοτε αγνοείται.

Η νεκρανάσταση του Βουνού (του σιχαμερού Γκρέγκορ Κλιγκέιν) ήταν μια εντυπωσιακή επιτυχία του γιατρού Κάιμπουρν, που δουλεύει για την Σέρσι Λάνιστερ. Η επιτυχία του φυσικά προκαλεί τρόμο, γιατί ήδη το Βουνό υπό φυσιολογικές συνθήκες ήταν μια κινούμενη απειλή. Πόσο μάλλον όταν τον έχουν μετατρέψει σε κάποιον Φρανκενστάιν.

Μία συνάντηση στην ίδια σειρά δύο ηθοποιών που έπαιξαν σε μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 80, δεν πρέπει κι αυτή να μείνει απαρατήρητη. Ο Τζόναθαν Πράις, πρωταγωνιστής της ταινίας Brazil του Τέρυ Γκίλιαμ, παίζει τον High Sparrow, αρχηγό της ομάδας των φανατικών θρησκόληπτων. Συμπρωταγωνιστής του στην ίδια ταινία ήταν κι ο τυφλός Μέιστερ Αίμον (Πήτερ Βόχαν).

arya-stark

Τα μαθήματα της Άρυα Σταρκ στο Πέντος από τον ιερέα του «Θεού με τα πολλά πρόσωπα», δεν είναι τίποτα λιγότερο από σεμινάρια για δολοφόνους. Η Άρυα πέτυχε τον πρώτο της φόνο, ένα πραγματικό μακελειό, εις βάρος του Σερ Μέριν Τραντ, που ήταν από τους πρώτους στη λίστα της. Όμως, ο ιερέας θύμωσε μαζί της και την τύφλωσε. Δεν ξέρουμε όμως αν η τύφλωση αυτή είναι μόνιμη ή προσωρινή.

jon snow dead

Κρατήσαμε το χειρότερο για το τέλος. Η δολοφονία του Τζον Σνόου από τους ίδιους του τους συντρόφους σίγουρα μας χάλασε την διάθεση. Δεν ήταν μόνο ότι χάνεται ένας τόσο αγαπημένος χαρακτήρας. Είναι και το αίσθημα της αδικίας, γιατί του φέρθηκαν εντελώς άδικα. Και τώρα όλοι περιμένουν από την Μελισάνδρη να τον αναστήσει. Ένας χρόνος αγωνίας, μέχρι να ξεκινήσει ο έκτος κύκλος.

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b