MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
3 Queer μικρού μήκους
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Aespa World Tour in Cinemas
Animal
Back to Black
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Hashira Training (με υπότιτλους)
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου
Horrorant Film Festival – Νύχτες τρόμου 2024
Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Mistaken for Strangers
Playtime
Poor Things
Shayda
Spy x Family Code: White (με υπότιτλους)
Stop making sense
Take a Trip
Άγνωστοι μεταξύ μας
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Αδέσποτα κορμιά
Αμπιγκέιλ
Ανατομία μιας πτώσης
Αντίλαλος
Απαγορευμένα παιχνίδια
Αποκάλυψη τώρα: Final Cut
Από την άκρη της πόλης
Αρθουρ ο βασιλιάς
Ασπιλη
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Γυάλα
Δύο δάχτυλα μέλι 2
Δύο φίλοι και ένας ασβούλης (μεταγλωττισμένη)
Εγώ, καπετάνιος
Εμφύλιος πόλεμος
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Ενθύμιον
Εξέλιξη
Επαγγελματίας υπνοβάτης
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζωντανό πνεύμα
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Μία και εγώ: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Η Χίμαιρα
Η αρπαγή
Η κιβωτός του Νώε (μεταγλωττισμένη)
Η περιπέτεια
Η τελευταία παμπ
Κάμπια νύμφη πεταλούδα
Μάμα Γκλόρια
Μετέωρο και Σκιά
Μη μου λες ψέματα
Μην ανοίγεις την πόρτα
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Ο Μύλος και ο σταυρός
Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Οι Ελευσίνιοι
Οι άποικοι
Οι αντίπαλοι
Ο καταδικασμένος
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Ο τελευταίος ήρωας
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Ραδιο Ουόλφμαν
Σούπερ Μάγκι (μεταγλωττισμένη)
Σπίθα στη θάλασσα
Στενές επαφές με τον Διάβολο
Στην τύχη ο Μπαλταζάρ
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα μαθήματα της Μπλάγκα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μπλε καφτάνι
Το περασμένο καλοκαίρι
Τοτέμ
Υπέροχες μέρες
Χάος
Χαίρε, Μαρία
Χορεύοντας με τον Μπέκετ
Χρήστος, το τελευταίο παιδί
Χωρίς οξυγόνο
Ψάχνοντας τον Sugar man

Δέκα δολοφονίες που άλλαξαν τα δεδομένα στο Game of Thrones!

Ένα είναι σίγουρο. Το Game of Thrones δεν λυπάται τους πρωταγωνιστές του. Το συναρπαστικό και γεμάτο ίντριγκα σίριαλ που παρακολουθήσαμε και φέτος μέσα από τα κανάλια Novacinema (και χάρη στον αποκωδικοποιητή NovaBox+* ξαναβλέπουμε και πάλι), είναι πάνω απ’ όλα μια αιματοβαμμένη κούρσα για τον θρόνο.

author-image Ζurab Sam

Το τελευταίο παράδειγμα του Τζον Σνόου στο φινάλε του 5ου Κύκλου, εκτός του ότι μας ψυχοπλάκωσε, μας θύμισε και πόσο κομβικό ρόλο παίζουν οι δολοφονίες στην επιτυχία του σίριαλ. Θα λέγαμε ότι είναι το αλατοπίπερο σε αυτό το φονικό παιχνίδι εξουσίας.

Robert-and-Cersei-house-baratheon-29677453-800-450

1) Ρόμπερτ Μπαράθιον: Ο χαρισματικός στρατιωτικός ηγέτης, που συνέτριψε τους Ταργκάριεν, ήταν ένας κακός βασιλιάς, που είχε το μυαλό του στις πόρνες και το ποτό. Η σύζυγος του, Σέρσι Λάνιστερ, τον μισούσε. Το δήθεν ατύχημα σε κυνήγι αγριογούρουνου- που κατά πάσα πιθανότητα ήταν δολοφονία ενορχηστρωμένη από τη Σέρσι- άνοιξε τον δρόμο για την τεράστια σφαγή στους πολέμους για την διεκδίκηση της εξουσίας.

Game-Of-Thrones-Joffrey-9-16x9-1

2) Τα μπάσταρδα του βασιλιά: Ο νέος βασιλιάς, ο μοχθηρός κι απεχθής γιος του Ρόμπερτ, Τζόφρυ, διατάζει την εξόντωση όλων των μπάσταρδων παιδιών του πατέρα του, ώστε να εξαλείψει κάθε πιθανή διεκδίκηση του θρόνου του. Το γεγονός ότι υπάρχουν υπόνοιες, που ισχύουν, άσχετα αν αυτός τις πιστεύει ή όχι, πως δεν είναι πραγματικό παιδί του Ρόμπερτ, αλλά καρπός αιμομιξίας της Σέρσι και του αδερφού της Τζέιμι, σίγουρα έπαιξαν ρόλο στην τρομακτική απόφασή του να εξοντώσει ακόμα και μωρά στην κούνια.

renly

3) Ρένλι Μπαράθιον: Στον δεύτερο κύκλο πλέον, μετά το θάνατο του Ρόμπερτ και οι δυο αδερφοί, ο μεγάλος Στάνις κι ο μικρός Ρένλι, ύψωσαν τα λάβαρα τους, για να διεκδικήσουν την εξουσία από τον Βασιλιά Τζόφρυ. Η κόντρα ανάμεσα στους αδερφούς θα οδηγήσει τον Στάνις στην χρησιμοποίηση της μαύρης μαγείας, για την δολοφονία του αδερφού του. Μια σκιά με τη μορφή του, την οποία γέννησε η μάγισσα Μελισάνδρη, δολοφονεί τον μικρό αδερφό του. Κι έτσι μένει ο μόνος Μπαράθιον που διεκδικεί τον θρόνο.

game-of-thrones-season-3

4) Ματωμένος Γάμος: Στον τρίτο κύκλο, ένας γάμος είχε το πιο σοκαριστικό αιματοκύλισμα του Game of Thrones. Ο πολυνίκης Βασιλιάς του Βορρά, ο Ρομπ Σταρκ, που άνοιξε τον πόλεμο στους Λάνιστερ και τον βασιλιά Τζόφρυ, για να εκδικηθεί τον πατέρα του, βρίσκεται στον γάμο ενός θείου του με την κόρη του ύπουλου Ουόλντερ Φρέι. Η γαμήλια δεξίωση στον πύργο των Φρέι καταλήγει στην εξόντωση του βασιλιά (μαζί με την μητέρα του, Κάτλιν Σταρκ και την έγκυο σύζυγό του) από τους ανθρώπους του οικοδεσπότη και τον συμπολεμιστή του Ρους Μπόλτον. Από πίσω φυσικά κρύβονταν οι Λάνιστερ.

king jofreysde

5) Βασιλιάς Τζόφρυ: Κάποτε έπρεπε να γίνει. Και έγινε στον τέταρτο κύκλο, στην πιο ανύποπτη φάση. Στον γάμο του, ο Τζόφρυ, έπινε κι έφαγε ένα κομμάτι τούρτας, ενώ ταπείνωνε με σαδισμό τον νάνο θείο του, Τύριον Λάνιστερ. Το μεγαλύτερο «κωλόπαιδο» που φόρεσε στέμμα ποτέ στην τηλεόραση, πνίγηκε δηλητηριασμένο. Όλοι κατηγόρησαν τον Τύριον, αλλά πίσω από τη δολοφονία κρύβονταν άλλοι.

Lysa-Arryn-thrown-out-of-the-moon-door

6) Λύσα Άριν: Η Λύσα Άριν αγάπησε με λύσσα τον λάθος άντρα. Αφού ο τυχοδιώκτης Πέτυρ Μπέιλις (Littlefinger) την έβαλε να δολοφονήσει τον άντρα της, τελικά κάποια στιγμή την παντρεύτηκε. Ο γάμος δεν κράτησε πολύ καιρό. Ο Μπέιλις την σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια, όταν εκείνη, σε μια έξαρση ζήλιας, απείλησε να σκοτώσει την ανιψιά της, Σάνσα Σταρκ, κόρη της μόνης γυναίκας που ο Πέτυρ αγάπησε ποτέ.

tywin lanister death

7) Τάιγουϊν Λάνιστερ: Δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον γιο, Τύριον. Ήταν μια σχέση μίσους. Ο Τάιγουϊν, που πάντοτε απεχθανόταν τον γιο του, τον καταδίκασε σε θάνατο για τη δολοφονία του Τζόφρυ, αν και ήταν αθώος. Κι εκείνος απέδρασε και τον δολοφόνησε ενώ ήταν στην τουαλέτα. Υπήρχε και μία γυναίκα στη μέση, με την οποία ο Τύριον ήταν ερωτευμένος και ξαφνικά την είδε στο κρεβάτι του πατέρα του. Ούτε εκείνη γλίτωσε πάντως.

Και στο τελευταίο επεισόδιο του 5ου κύκλου:

S5E10-Meryn-Trant-death-810x539

8) Σερ Μέριν Τραντ: Η πρώτη σημαντική δολοφονία της Άρυα Σταρκ στο Πέντος. Ένα από τα τσιράκια και τους φονιάδες της Σέρσι Λάνιστερ, ο Σερ Μέριν Τραντ, έχει μπει στο μάτι της γεμάτης μίσος κόρης του Νεντ Σταρκ. Κι όταν τον πετυχαίνει η εκπαιδευόμενη δολοφόνος, δεν τον σκοτώνει απλά. Τον μακελεύει.

marcella kiss game of thrones

9) Μυρσέλα: Η κόρη της Σέρσι Μυρσέλα πέθανε από δηλητήριο, έπειτα από μια συνωμοσία, που αποσκοπούσε να προκαλέσει πόλεμο ανάμεσα στις οικογένειες των Μαρτέλ και των Λάνιστερ.

GOT 510 jonsnow.0

10) Τζον Σνόου: Πιο ψυχοπλακωτικό φινάλε δεν μπορούσε να έχει ο 5ος κύκλος. Ο νόθος γιος του Νεντ Σταρκ, που επιβίωσε από τόσες περιπέτειες, από White Walkers, από την αιχμαλωσία του Βασιλιά πέρα από το τοίχος, από φοβερές μάχες, τελικά να πέσει δολοφονημένος από τους ίδιους του τους συντρόφους, γιατί άφησε να περάσουν από τα τείχη οι μεγάλοι εχθροί τους, οι Wildlings. Η μόνη μας ελπίδα είναι να τον αναστήσει η Μελισάνδρη στον έκτο κύκλο.

Περισσότερα για το Game of Thrones στο ww.facebook.com/GameofThrones-Nova και στο #GotGR

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b