MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Didasco… αεί διδασκόμενος!

Mια καινοτόμα online πλατφόρμα συνδέει καθηγητές και… «αιώνιους μαθητές» (με την καλή έννοια!)

Άγγελος Βεγλεκτσής, Καμίλλα Στεν, Γιάννης Πιπεράκης
author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ποιος θεωρεί ότι η ατάκα «σήμερα έχω μάθημα» αφορά μόνο μαθητές και φοιτητές; Σίγουρα όχι η δημιουργική ομάδα που βρίσκεται πίσω από τo Didasco, μια νέα πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει την επικοινωνία ανάμεσα σε αυτούς που «διδάσκουν» και σε όσους «θέλουν να μάθουν»! Το τί ακριβώς νοείται ως «μάθημα» δεν έχει όρια: από τα κλασικά φροντιστηριακά μαθήματα μέχρι τα πιο extreme σπορ και από δημοφιλή χόμπι και εργαστήρια χειροτεχνίας, μέχρι σεμινάρια για το πώς θα φτιάξεις σπιτικό σούσι.

Το Didasco προέκυψε όταν δύο από τα πιο γνωστά στελέχη στο χώρο του digital communication, ο Γιάννης Πιπεράκης και ο Άγγελος Βεγλεκτσής αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα και να ξεκινήσουν το νέο τους project με έδρα το Λονδίνο.

Για να μάθουμε περισσότερα για το πώς προέκυψε το Didasco, και ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από αυτή την ιδέα, επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Πιπεράκη ο οποίος μας απάντησε από το βροχερό Λονδίνο!
didasco2
Ποιοι αποτελούν την ομάδα του Didasco και πως προέκυψε η ιδέα;
Το Didasco αποτελείται από 3 άτομα προς το παρόν, αλλά σύντομα η ομάδα μας θα μεγαλώσει αρκετά. Τώρα είμαστε οι 2 ιδρυτές, ο Άγγελος Βεγλεκτσής, ως Τεχνικός Διευθυντής που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας, εγώ που έχω αναλάβει τη στρατηγική, το μάρκετινγκ και τη γενική διεύθυνση της εταιρείας, και η Καμίλλα Στεν, η οποία έχει αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης και υποστήριξης πελατών. Με τον Άγγελο γνωριστήκαμε στη διαφημιστική που εργαζόμασταν, εκείνος προγραμματιστής, εγώ στο digital marketing, και “κολλήσαμε” λόγω του ότι και οι δύο ήμασταν λίγο πολύ “εθισμένοι” στο να μαθαίνουμε συνεχώς νέα πράγματα. Πράγματα τόσο για τη δουλειά αλλά όσο και hobbies και δραστηριότητες εκτός δουλειάς. Ξένες γλώσσες, ιστιοπλοία, kitesurf, snowboard, tennis, είναι λίγα μόνο από τα πράγματα που μαθαίναμε παράλληλα. Αυτό που και οι δυο διαπιστώναμε ήταν πως ακόμη και οι πιο ταλαντούχοι δάσκαλοι έχουν θέμα στο να έρθουν σε επαφή με το κοινό που θέλει να μάθει κάτι νέο. Είχαν μια προφανή αδυναμία στο να προωθήσουν τα μαθήματά τους, κυρίως online, αλλά και στο να οργανώσουν τα διάφορα κομμάτια της διαδικασίας με τρόπους που τους γλιτώνουν χρόνο, λάθη και μπερδέματα. Έτσι, τον Σεπτέμβρη του 2014, ιδρύσαμε το Didasco.gr για να λύσουμε αυτά ακριβώς τα προβλήματα.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα, ποιες ανάγκες καλύπτει και σε ποιους απευθύνεται;
Το Didasco.gr απευθύνεται κυρίως σε δασκάλους, φροντιστήρια, σχολές, και προπονητές. Έχουμε σχεδιάσει συνδρομητικά πακέτα που ξεκινούν απο €5/μήνα και τους προσφέρουμε μια πλήρη και σύγχρονη σουίτα εργαλείων ώστε να διαχειρίζονται πολύ απλά τη σχολή τους. Ο στόχος είναι να ασχολούνται λιγότερο με τα διαδικαστικά και περισσότερο με αυτό που κάνουν καλά, δηλαδή να διδάσκουν. Μπορούν σε λίγα μόνο λεπτά να αποκτήσουν το δικό τους site (ή να ανανεώσουν το υπάρχον site τους), να αρχίσουν να δέχονται κρατήσεις 24ώρες το 24ωρο/ online/ από κινητά και μέσω facebook, εργαλεία για να επικοινωνούν με τους μαθητές τους, σύστημα αυτόματων υπενθυμίσεων, διαχείριση κρατήσεων και πληρωμών, και πολλά άλλα. Το Didasco όμως απευθύνεται και σε όλους εμάς και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε μαθήματα στη γειτονιά μας, να δούμε αξιολογήσεις από άλλους μαθητές, να μάθουμε περισσότερα για τους δασκάλους και να επικοινωνήσουμε μαζί τους πολύ εύκολα.

Διαπιστώσαμε πως ακόμα και οι πιο ταλαντούχοι δάσκαλοι έχουν θέμα στο να έρθουν σε επαφή με το κοινό που θέλει να μάθει κάτι νέο

Πώς κρίνετε την ανταπόκριση του κοινού στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας του didasco;
Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έχουμε εκατοντάδες συνδρομητές και η ανταπόκριση πραγματικά είναι εξαιρετική! Δεχόμαστε συνεχώς πολύ ενθαρρυντικά σχόλια που μας βοηθούν να συνεχίσουμε αλλά και πολύ χρήσιμες προτάσεις για την βελτίωση της πλατφόρμας μας. Το σημαντικό είναι πως φαίνεται οτι λύνουμε ενα πραγματικό πρόβλημα και βοηθάμε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην μετάδοση της γνώσης και της παιδείας να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Στόχος του Didasco είναι οι δάσκαλοι ν’ ασχολούνται λιγότερο με τα διαδικαστικά και περισσότερο με αυτό που κάνουν καλά, δηλαδή να διδάσκουν

Πώς και γιατί αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε (και) στην Αγγλία;
Ξεκινώντας σκεφτήκαμε πως είτε θα πάμε «για το μεγάλο παιχνίδι» είτε δεν θα πάμε καθόλου. Άρα βάλαμε μόνοι μας την πρόκληση να ξεκινήσουμε και με το www.Didasco.co.uk στο Λονδίνο. Μια από τις πιο international – αν όχι η πιο international – πόλη στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Μια τεράστια αγορά με απίστευτες δυνατότητες αλλά και προκλήσεις. Πιστεύουμε πως αν τα καταφέρουμε εκεί, τότε το άνοιγμα στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο θα είναι πολύ πιο εύκολο.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b