MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
8ο Beyond Borders
23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
A.I. Τεχνιτή νοημοσύνη
Allonsanfan
Animal
Baghead: Η μάγισσα των νεκρών
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Madame Web
Minore
O χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο
Poor Things
Take a Trip
The Fabelmans
Tranzit
Άγνωστοι μεταξύ μας
Άκουσέ με
Αγέλη προβάτων
Αγία Έμυ
Αγώνας για τη δόξα
Αδέσποτα κορμιά
Ανατομία μιας πτώσης
Απόφαση φυγής
Αργοναύτες: Η οργή του Ποσειδώνα (μεταγλωττισμένη)
Ασπιλη
Βαγόνι αριθμός 6
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Διάκος, ο ηρωομάρτυρας
Εγώ, καπετάνιος
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Εξέλιξη
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Αφρίν στον καιρό της πλημμύρας
Η Χίμαιρα
Η αδελφότητα της καπνιστής σάουνας
Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας
Η κυρία με το σκυλάκι
Η τελευταία παμπ
Κάποια μέρα θα πούμε τα πάντα ο ένας στον άλλο
Κούκλες της Δρέσδης
Λατρεύω να σε μισώ
Μάμα Γκλόρια
Ματωμένος δεσμός
Μαύρος κότσιφας-Μαύρο βατόμουρο
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Μυστήριο στη φάρμα των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Ξερά χόρτα
Ο Λένιν το 1918
Ο άγνωστος
Ο διάβολος δεν υπάρχει
Οι άποικοι
Οι ευχούληδες 3:Μαζί για μπάντα (μεταγλωττισμένη)
Οι οργανοποιοί των Εξαρχείων
Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σαν (μεταγλωττισμένη)
Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Οπενχάιμερ
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Σκύλος & Γάτα: μια τρελή καταδίωξη (μεταγλωττισμένη)
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα παιδιά του χειμώνα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το αγόρι του Θεού
Το αλάνι
Το γεγονός
Το κουρδιστό πορτοκάλι
Το μπλε καφτάνι
Το νέο αγόρι
Το χρέος του εκτελεστή
Τρία τραγούδια για τον Λένιν
Υπέροχες μέρες
Χόμπιτ: Η ερημιά του Νοσφιστή

10 απίστευτα Τrivia για το Game of Thrones

Ο 5ος κύκλος του Game of Thrones ξεκινάει την Κυριακή του Πάσχα (12 Απριλίου). Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε κάθε νέο επεισόδιο ταυτόχρονα με την προβολή του στην Αμερική αποκλειστικά και μόνο στα κανάλια Novacinema! Το ραντεβού όλων των φανατικών της σειράς ορίζεται πλέον κάθε Κυριακή βράδυ – ξημερώματα Δευτέρας στις 4.00 ή στην πιο “βολική” για όλους ώρα, τη Δευτέρα στις 22.00 στα κανάλια Novacinema1 και Novacinema 1 HD.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή να προγραμματίσουμε και να γράψουμε το κάθε επεισόδιο ή και ολοκληρο τον κύκλο και να το δούμε όποτς επιλέξουμε. Το μόνο που μας χρειάζεται είναι ο αποκωδικοποιητής εγγραφής NovaBox+.

Μέσα σε τόσα χρόνια μετάδοσης, η σειρά φαινόμενο έχει γίνει αντικείμενο αναρρίθμητων δημοσιευμάτων, αναλύσεων, συζητήσεων. Και τα Trivia γύρω από αυτή την υπερπαραγωγή είναι τόσο ενδιαφέροντα, όσο κι η σειρά αυτή καθ’ αυτή. 

1) To γράμμα του συγγραφέα της σειράς George RR Martin στο Βασιλιά Τζόφρι
Από αδίστακτους, διεστραμμένους και βίαιους χαρακτήρες άλλο τίποτα στο Game of Thrones. Μάλλον όμως κανείς δεν υπήρξε πιο αξιομίσητος από το βασιλιά Τζόφρι (για τη δημιουργία του βασίστηκαν και στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Καλιγούλα). Αιτία ήταν και η ερμηνεία του Jack Gleeson. Μάλιστα, ο ηθοποιός έλαβε τα συγχαρητήρια σε επιστολή από τον συγγραφέα του έπους, George RR Martin, που έγραφε:

“Συγχαρητήρια. Όλοι σε μισούν”. 

2) Ο τυφλός Maester του Μαύρου Κάστρου είναι πραγματικά τυφλός
1game-of-thrones
Ο Maester Aemon Targaryen είναι ο τυφλός ηγέτης του Μαύρου Κάστρου και ο σοφός της Night’s Watch. Eρμηνεύεται δεξιοτεχνικά από τον άγγλο ηθοποιό Peter Vaughan, που έχει περάσει τα ενενήντα. Ο Vaughan δεν χρειάστηκε να παίξει τον τυφλό, γιατί είναι μερικώς τυφλός στην πραγματικότητα. 

3) Η δίκη δια μονομαχίας ισχύει ακόμα;

Το δικαίωμα της δίκης δια μονομαχίας το έχει επικαλεστεί δύο φορές ο συμπαθής νάνος Tyrion Lannister. Πώς λειτουργεί αυτό; Επιλέγεις έναν μονομάχο, που θα παλέψει εξ ονόματος σου μέχρι θανάτου. Αν νικήσει, δικαιώνεσαι. Αν σκοτωθεί, καταδικάζεσαι. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, αυτό το δικαίωμα ήταν νόμιμο στη Μ. Βρετανία μέχρι το 1818. Ωστόσο, το 2002 o 60χρονος Leon Humphreys επικαλέστηκε το αρχαίο αυτό δικαίωμα σε δικαστήριο. Γιατί ζήτησε να μονομαχήσει μέχρι θανάτου; Ήθελε να γλιτώσει ένα πρόστιμο 25 λιρών από παράνομο παρκάρισμα! Παραδόξως… το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του.

4) Τόσοι χαρακτήρες πώς να χωρέσουν;

Το Game of Thrones έχει αμέτρητους χαρακτήρες, ενώ δεν υπάρχει ένας απόλυτος πρωταγωνιστής. Είναι τόσοι πολλοί, που δεν υπήρξε ούτε ένας, που να εμφανίστηκε σε όλα τα επεισόδια των 4 κύκλων.

5) Τι δουλειά έχει το σπαθί του Γκάνταλφ στο Game of Thrones;

Κι όμως έχει. Το σπαθί του πιο γνωστού μάγου της τριλογίας του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” είναι ένα από τα εκατοντάδες που κοσμούν τον σιδερένιο θρόνο.

6) Τρέλα για την Καλήσι
danerys-targaryen-feature

Μία από τις πιο δημοφιλείς ηρωίδες του Game of Thrones είναι η Daenerys Targaryen, η επονομαζόμενη Μητέρα των Δράκων αλλά και Καλήσι. Ενδεικτικό είναι πως μολονότι το Καλήσι είναι τίτλος και όχι όνομα, το 2012 160 μωρά βαφτίστηκαν Khaleesi στην Αμερική. Ίσως ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλής, είναι γιατί ο ρόλος της αιματοβαμμένος. Αιματοβαμμένος και στην κυριολεξία! Σε μία σκηνή, την είχαν πασαλείψει με τόσο πολύ ψεύτικο αίμα, που όταν πήγε στην τουαλέτα, δεν μπορούσε να ξεκολλήσει. 


7) Γιατί ο Jon Snow πήρε το επώνυμο του από το Χιόνι;

1kit-harington-jon-snow-game-of-thrones
Ένα από τα πολύ εμπνευσμένα ευρήματα του George RR Martin, είναι ότι τα νόθα παιδιά των ευγενών του Westeros παίρνουν το επώνυμο τους από τα χαρακτηριστικά της γεωγραφίας του τόπου τους. Αυτό εξηγεί γιατί ο νόθος γιος του Ned Stark, o Jon, έχει το επώνυμο Snow. Το ίδιο επώνυμο με τον Ramsay Snow, τον ψυχαπαθή μπάσταρδο γιο του απεχθούς Roose Bolton. “Snow” χιόνι, είναι το χαρακτηριστικό του Βορρά κι όλα τα νόθα -των ευγενών, όχι των απλών κατοίκων- το έπαιρναν. Με την ίδια λογική, για παράδειγμα στα Riverlands τα μπάσταρδα έπαιρναν το επώνυμο Rivers. Στο Dorne ονομάζονται Sand (Άμμος), στα Stormlands, Storm κτλ. 

Για να μείνουμε στον πολύ αγαπητό Jon Snow, πρέπει να πούμε πως διάσημοι αναρριχητές δεν είναι πεπεισμένοι ότι θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στο Μαύρο Κάστρο, έτσι όπως το δείξανε τον Γ’ Κύκλο της σειράς. Πιστεύουν ότι όπως ήταν δεμένοι όλοι μαζί, ο ένας θα τραβούσε τους υπόλοιπους στο κενό. 

8) Το καστ είναι γεμάτο με πορνοστάρ

Αρκετές από τις πόρνες του σίριαλ προέρχονται από την βιομηχανία του πορνό- κάτι που δεν μας κάνει εντύπωση. Γυναίκες που κάνουν το “αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου” ερμηνεύονται από πραγματικές πορνοστάρ, όπως Jessica Jenson και η Samantha Bentley. Η αυστραλή Aeryn Walker έπαιξε μία από τις γυναίκες του Craster. Αλλά και η Shae (Sibel Kekilli) στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε πορνό ταινίες. Πώς να μην τα πάρει στο κρανίο ο Tyrion μετά από αυτό;

9) Η Madonna φόρεσε ρούχο της Καλήσι

Η βασίλισσα της ποπ θέλησε να γίνει Καλήσι της Ποπ στην γιορτή του Πουρίμ (το εβραϊκό αντίστοιχο των Αποκριών). Η Madonna ζήτησε από την παραγωγή του Game of Thrones να δανειστεί ένα αυθεντικό ρούχο της Daenerys και η παραγωγή της το έδωσε με χαρά. 
1Madonnakhaleesei 2935506c

10) Spoiler για τον 4ο Κύκλο

Επανερχόμαστε τη δίκη δια μονομαχίας.

Η σκηνή του 8ου επεισοδίου του Δ Κύκλου σοκάρει ακόμα και για τα δεδομένα αυτής της σειράς. Σύμφωνα με έρευνες, το Βουνό μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε στο κρανίο της Οχιάς. Σύμφωνα με ερευνητές, ένας άνδρας τόσο δυνατός, όσο ο Hafþór Júlíus Björnsson (τρίτος πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο), που ερμηνεύει τον Gregor Clegane, θα μπορούσε να ασκήσει την απαιτούμενη πίεση στο κρανίο του εχθρού, ώστε να το σπάσει σαν καρπούζι. Μπλιαξ! 

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b