MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Καμπάνες του Edelweiss: Η νέα όπερα του Νίκου Καρβέλα μάς πάει στα άκρα!

Μετά τους Δαίμονες το 1991 και τη Μάλα το 2002, ο Νίκος Καρβέλας επιστρέφει στο είδος της “ροκ όπερας”, δημιουργώντας τη μουσική και το λιμπρέτο για ένα νέο μουσικοθεατρικό έργο. “Οι Καμπάνες του Εdelweiss” ανεβαίνουν στο θέατρο Πάνθεον από τις 12 Φεβρουαρίου με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πρόκειται για ένα έργο ακραίων καταστάσεων, που αναδεικνύει τις ακραίες μορφές του πάθους και αγγίζει προκλητικά τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, καθώς και θέματα ταμπού. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της παράστασης Γιάννη Κακλέα είναι ένα έργο που αποτελεί “ένα μουσικοθεατρικό όραμα που διεισδύει και αναδεικνύει το έρεβος της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από μία συγκλονιστική ιστορία”. Είναι η τρίτη φορά που ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί μουσικοθεατρικό έργο του Καρβέλα, μετά τη “Μάλα” και τους “Δαίμονες”, στο δεύτερο ανέβασμά τους στο Παλλάς.

Πληροφορίες για την πλοκή υπάρχουν με το σταγονόμετρο. Από τα λίγα που ξέρουμε είναι πως το έργο ξεκινάει με ένα βιασμό, ο οποίος γίνεται αφετηρία μίας ολόκληρης ιστορίας. Ο τίτλος του έργου (“Οι Καμπάνες του Έντελβάις”) είναι το όνομα ενός ξενοδοχείου στη Γερμανία, το οποίο ανήκει σε έναν από τους πρωταγωνιστές.

Η Άννα Βίσση παίζει μια ώριμη γυναίκα, η οποία έχει μια νεαρή κόρη. Μάλλον πρέπει να υπάρχει κάποιας μορφής αναφορά στο Ναζισμό, ενώ θα υπάρχει κι ένας ύποπτος Σικελός χαρακτήρας, τον οποίο ερμηνεύει ο Θανάσης Αλευράς– άρα και το ιταλικό στοιχείο.

1 kampanes entelbais
Μεγάλη πρωταγωνίστρια της παράστασης είναι φυσικά η Άννα Βίσση, η οποία παραδέχεται πως δεν έχει σπουδάσει ηθοποιός, αλλά παίζει από ένστικτο και μαθαίνει, παρατηρώντας τους επαγγελματίες ηθοποιούς της παράστασης. Τα περισσότερα, πάντως, τα έχει διδαχθεί από τον Γιάννη Κακλέα, έναν επίμονο σκηνοθέτη, που με έναν τρόπο «στοιχειωτικό», όπως τον χαρακτήρισε η διάσημη τραγουδίστρια, καταφέρνει να μεταφέρει στους ηθοποιούς αυτά που θέλει.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της παράστασης είναι πως ο βασικός συμπρωταγωνιστής της Βίσση επιλέχθηκε από οντισιόν. Πρόκειται για τον νεαρό Αιμιλιανό Σταματάκη, ο οποίος πρόσφατα αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών.

1 entelbais
Ενορχηστρωτής της παράστασης είναι ο Αλέξιος Πρίφτης, ο οποίος χαρακτήρισε τη σύνθεση του Καρβέλα πιο ώριμη από ποτέ. Επίσης, τόνισε πως η Άννα Βίσση βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της.

Ένας από τους πρωταγωνιστές, ο Θανάσης Αλευράς, δήλωσε ότι η παράσταση έχει εξαιρετικές εικόνες, σαν να βλέπεις σινεμά. Ακόμα, στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης και η Τάνια Τρύπη, που έχει πολλές και σημαντικές παρουσίες σε μιούζικαλ.

Παράλληλα, συμπρωταγωνιστούν ο Nικόλαος Καραγκιαούρης (ο επιβλητικός βαρύτονος “ιεροεξεταστής” στους “Δαίμονες”), η Ελένη Αλεξανδρή, ο Ιβάν Σβιτάιλο (“Ιβάν ο Τρομερός”, όπως τον αποκάλεσε η Άννα Βίσση), ο Αρης Πλασκασοβίτης και ο Νικόλας Ραπτάκης. Εκτός από αυτούς, ένας πολυπληθής θίασος από νέα παιδιά πλαισιώνει τους πρωταγωνιστές της παράστασης.

Τα σκηνικά είναι του Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη. Τη μουσική διδασκαλία κάνει η Λία Βίσση. Η παράσταση, που ξεκινάει στις 12 Φεβρουαρίου, θα παίζεται Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20.00 και την Κυριακή στις 19.00.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b