MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

7 πράγματα να κάνεις εάν ξύπνησες με hangover…

Oι γιορτινές μέρες και κυρίως οι νύχτες είναι συνώνυμες του φαγητού, της διασκέδασης και του αλκοόλ. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που την άλλη μέρα έχεις δουλειά και υποχρεώσεις ή που δεν θέλεις να την περάσεις με πονοκέφαλο, αδιαθεσία και διαταραχές στο στομάχι; Να μερικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα του hangover εάν ξύπνησες μετανιωμένος για τα ποτά που ήπιες χθες:

author-image Μάρη Τιγκαράκη

1) Μην πιεις καφέ. Αντίθετα από ό,τι πιστεύεται, η καφεΐνη δεν θα σε ‘ξυπνήσει’ ούτε θα σε βοηθήσει να ξεμεθύσεις. Μπορεί να ανεβάσει για λίγο τα επίπεδα ενέργειάς σου, όμως την ίδια στιγμή επιτείνει την αφυδάτωση του οργανισμού και ερεθίζει κι άλλο το γαστρεντερικό, με αποτέλεσμα μετά από μερικές ώρες να νιώθεις ακόμα χειρότερα.

2) Πιες ένα παυσίπονο παρακεταμόλης. Θα ελαττώσει τον πονοκέφαλο και επειδή θα αναγκαστείς να το πιεις με νερό θα σε βοηθήσει να ενυδατωθείς. Μην πιεις παυσίπονο μαζί με καφέ γιατί ο συνδυασμός παρακεταμόλης, καφεΐνης και αλκοόλ είναι ιδιαίτερα βλαβερός για το συκώτι. Επίσης, απόφυγε την ασπιρίνη και την ιβουπροφαίνη γιατί ερεθίζουν το στομάχι.

3) Φάε ένα καλό πρωινό. Μετά από ένα ξενύχτι με πολύ αλκοόλ είναι λογικό να νιώθεις ατονία, αφού τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα έχουν πέσει. Μπορείς να φας μια φρυγανιά με μέλι που θα προσφέρει στον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά που έχασε εξαιτίας του αλκοόλ, όπως κάλιο, νάτριο και σάκχαρα. Καλή επιλογή είναι επίσης η μπανάνα, η πορτοκαλάδα αλλά και τα αβγά που περιέχουν ταυρίνη η οποία αποκαθιστά τις βλάβες στο συκώτι.

4) Πιες ένα φαρμακευτικό σκεύασμα που, επαναφέρει τα φυσιολογικά επίπεδα της γλυκόζης, βοηθά την εξισορρόπηση του πεπτικού συστήματος και καταπραΰνει τις μυϊκές συσπάσεις του στομάχου που μπορούν να προκαλέσουν εμετό, όπως το Emecalm.

5) Κάνε μια βόλτα στον καθαρό αέρα. Το οξυγόνο αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό, γι’ αυτό ένας περίπατος στο ύπαιθρο θα σε βοηθήσει να νιώσεις γρήγορα πολύ καλύτερα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα σου προσφέρει και η γιόγκα.

6) Πιες ένα τσάι με τζίντζερ. Βάλε ένα μικρό κομμάτι από φρέσκια ρίζα τζίντζερ μέσα στο τσάι σου. Το τζίντζερ έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει το στομάχι και να καταπολεμά τη ναυτία.

7) Πήγαινε για ύπνο. Το αλκοόλ διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που νιώθεις τόσο κουρασμένος. Προσπάθησε να κοιμηθείς για μερικές ώρες συνεχόμενα και όταν ξυπνήσεις θα νιώθεις πολύ καλύτερα.

 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b