MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου
A.I. Τεχνιτή νοημοσύνη
American Psycho
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Flow
Greek Mountain Film Festival
Keeper
Misericordia
Nouvelle Vague
Qypi
REC’n’Play
Reservoir Dogs
The Blair Witch Project
The Rocky Horror Picture Show
Wicked: Μέρος δεύτερο
Άγια νύχτα, άγρια νύχτα
Ένα απλό ατύχημα
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αναπαράσταση
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Απόδραση στη Νορμανδία
Από τι είμαστε φτιαγμένοι
Αχινός
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Δεσποινίς Μόξι: Η Οδύσσεια μιας γάτας (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (με υπότιτλους)
Η Πολυκατοικία
Η ετυμηγορία
Η θυσία
Η μύγα
Η συμμορία των μάγων 3
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Η ώρα του λύκου
Θεώρημα
Καμία άλλη επιλογή
Κρίστι
Μέρες οργής
Με λένε Στέλιο
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπερλινγκουέρ: Η μεγάλη ελπίδα
Μόνος στο σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη
Νυρεμβέργη
Νυχτερινή εφημερία
Νύχτα Αγωνίας
Ο Κινηματογραφιστής
Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι ώρες
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Οταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι
Πέντε νύχτες στου Φρέντι 2
Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Ρενουάρ
Σιωπηλή αγάπη
Σπασμένη φλέβα
Στο νησί του Αμρουμ
Συναισθηματική αξία
Συνύπαρξη, λέμε τώρα
Σώστε τον πράσινο πλανήτη
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Μίκυ
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το δέντρο που πληγώναμε
Το καταφύγιο του τρόμου
Το οτιδήποτε
Το πατρικό
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Τρία χιλιόμετρα ως το τέλος του κόσμου
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους-Σπουδαστικό
Χάιντι: Η διάσωση του μικρού λύγκα (μεταγλωττισμένη)
Χαμένες αγάπες
Χειμωνιάτικο φως
Θρίλερ

Dracula Untold

Στην εισαγωγή της ταινίας “Δράκουλας” του Francis Ford Copolla (1992) η αφήγηση γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα και δείχνει τον Ρουμάνο στρατηλάτη να σφαγιάζει τους Τούρκους και να απαρνείται τον Θεό. Στην ίδια εποχή μας πηγαίνει ολόκληρη η ταινία του Gary Shore “Dracula Untold”. Δυστυχώς, όμως, το καλλιτεχνικό επίπεδο δεν είναι αντίστοιχο με αυτό της ταινίας του Copolla.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 92'
Μαρίνα Πυλαρινού

Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα, το στούντιο που μας “πρωτοσύστησε” το είδος του τρόμου, η Universal Pictures, έρχεται να μας αφηγηθεί την ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, του ανθρώπου που έμελλε να μείνει στην ιστορία όχι επειδή “παλούκωνε” τους εχθρούς του, αλλά επειδή μεταμορφώθηκε για να σώσει την οικογένειά του, στο πλέον πανίσχυρο πλάσμα της νύχτας.

H περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Luke Evans αποκαλύπτει την αληθινή- υποτίθεται- ιστορία πίσω από το θρύλο του αιμοδιψούς Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας. Βέβαια, δεν πρόκειται για την αληθινή ιστορία, αλλά για ένα έργο καθαρά του φανταστικού. Ο Βλαντ Γ΄ Τσέπες μετατρέπεται σε βρυκόλακα, για να βρει τις υπερδυνάμεις που θα σώσουν την πατρίδα του από τους Οθωμανούς κατακτητές. Υπάρχουν κάποια ιστορικά στοιχεία, γύρω από τον πραγματικό Βλαντ Γ, αλλά η παρουσία της μυθοπλασίας και σε αυτά είναι πολύ μεγάλη. 

Είναι μια τάση της εποχής, να μετατρέπονται τα τέρατα σε καλούς. Ίσως η συνεχής ανακύκλωση, να οδηγεί τους δημιουργούς του Hollywood στην αντιστροφή των ρόλων καλού και κακού. Ο Κόμης Δράκουλας γίνεται ένας “καλός βρυκόλακας”, που έδωσε την ψυχή του για να πολεμήσει αδυσώπητους κατακτητές. Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί για τους φαν του Game of Thrones, ότι θα δουν τον Charles Dance (Τάιγουιν Λάνιστερ) σε ένα ρόλο έκπληξη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Μία πολύ συνηθισμένη action movie, από τις πολλές που βγάζει το Hollywood. Ένας καταιγισμός υπερβολικών και ανούσιων σκηνών δράσης σε μια απολύτως προβλέψιμη πλοκή. Ο “καλός βρυκόλακας” Dracula δεν γίνεται μια καλή ταινία. Καλύτερα να είχε μείνει Untold. 

Γιώργος Σμυρνής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Dracula Untold
Σκηνοθεσία: Gary Shore
Σενάριο: Matt Sazama, Burk Sharpless

Παίζουν: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Charles Dance

Διάρκεια: 92'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2014

Rating: 2
Περισσότερα από CINEMA