Monopoli Team
04.03.2011
A
A
Αποκόπτοντας αντικείμενα από το φυσικό τους περιβάλλον και τοποθετώντας τα σε ουδέτερο χώρο, επιδιώκει να δώσει έμφαση στην ζωγραφική πράξη.
Με μικροαφηγήσεις, υπογραμμίζοντας την υπόσταση του ασήμαντου, ανατρέπει την αιτιοκρατική αντίληψη του ρεαλισμού, προσπαθώντας να αποτυπώσει το απειροελάχιστο φορτισμένο με ψυχική αλήθεια. Επιλέγει τη μοναξιά για να εκμαιεύσει το ουσιώδες μέσα από την εύγλωττη σιωπή της απομόνωσης, με εμμονές αλλά και επιμονή, διορατικότητα, αισθητηριακή εγρήγορση, πνευματική διαύγεια και αδιαφορία για τη μεγάλη αφήγηση.
Αμφισβητεί τα καθιερωμένα όρια του πραγματικού και σηματοδοτεί την ανίχνευση ενός χώρου πίσω και κάτω από τα φαινόμενα, προτείνοντας την αποκοπή από τη συμβατική πραγματικότητα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καλλιτέχνης: Βασίλης Βασιλακάκης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μετρό: Ποιοι δύο σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα
Ο Γιώργος Βάλαρης και η Κατερίνα Διδασκάλου μιλούν για τον «Γλάρο» – και τις ματαιώσεις της εποχής μας
Eurovision 2026: O Akylas μάγεψε το Όσλο με το «Ferto»
Η Angelika Dusk στο Zebra για ένα ξεσηκωτικο live – με ελεύθερη είσοδο
«Το πάρτυ της ζωής μου» επιστρέφει για 5η και τελευταία χρονιά – Η προπώληση ξεκίνησε
Το UP FM Festival έρχεται να ξεσηκώσει (ξανά) την Πάτρα
Masterclass στη Στέγη με τον Γιώργο Λάνθιμο
Το COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα
Παρελάσεις στην Αθήνα- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
25η Μαρτίου γίνεται χωρίς σκορδαλιά;