MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Body Perfect! τα σωστά βήματα για υγιή επιδερμίδα

Πέντε βασικές συμβουλές για να φροντίσετε την επιδερμίδα του σώματός σας

Body Perfect! τα σωστά βήματα για υγιή επιδερμίδα - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η φροντίδα του σώματος θεωρείται απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Το κρύο του χειμώνα αλλά και η εναλλαγή από την κρύα ατμόσφαιρα στις ζεστές θερμαινόμενες αίθουσες αφυδατώνουν το σώμα και «σκληραίνουν» την υφή της επιδερμίδας. Για απαλή, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και αισθανθείτε τη διαφορά!

1ο βήμα: Ξεκινήστε μ’ ένα αναζωογονητικό αφρόλουτρο!
Ενώ το καλοκαίρι προτιμούμε φρουτένια αφρόλουτρα σε μορφή gel, το χειμώνα τα κρεμώδη αφρόλουτρα είναι τα πιο κατάλληλα. Η κρεμώδης υφή τους είναι πιο ενυδατική κι όταν περιέχουν γάλα αφήνουν αίσθηση ενυδάτωσης και απαλότητας. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό ώστε να χαλαρώνει του μυς σας και να διώχνει το άγχος της καθημερινότητας.

Δοκιμάστε: το Happy Time Ντους της Nivea με κρεμώδη υφή αλλά και περιποιητικό άρωμα baboo που λειαίνει την επιδερμίδα!


2ο βήμα: Απολέπιση τώρα!
Τα προϊόντα scrub με βάση το λάδι είναι ιδανικά για το χειμώνα για δύο λόγους: κάνουν απολέπιση αλλά παράλληλα περιέχουν και ενυδατικά έλαια. ’ρα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και «καθαρίζουν» τους πόρους αλλά και ενυδατώνουν και λειαίνουν το δέρμα.

Δοκιμάστε: το scrub σώματος Macrovita της Apivita το οποίο περιέχει λάδι ελιάς, ζάχαρη και σύμπλεγμα βιταμινών Ε, C και F. Διώχνει τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας.


3ο βήμα: Ενυδάτωση: το κλειδί της επιτυχίας
Το πιο σημαντικό βήμα για την υγεία της επιδερμίδας είναι η καθημερινή ενυδάτωση. Η ενυδάτωση βοηθάει την επιδερμίδα να παραμείνει νέα και λαμπερή και μειώνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης και πρόωρης γήρανσης. Το χειμώνα μπορείτε να χρησιμοποιείτε λάδι ενυδάτωσης που τονώνει την επιδερμίδα. Εφαρμόστε το μετά το ντους σε υγρό δέρμα για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα!

Δοκιμάστε: το Relax Oil της Clarins που βοηθάει στη μείωση του άγχους ενώ παράλληλαενυδατώνει και ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές λοσιόν σώματος. Η ποικιλία είναι μεγάλη και αντιστοιχεί σε κάθε τύπο δέρματος.

Δοκιμάστε: τη ενυδατική κρέμα για το σώμα Deep Comfort body lotion από τη νέα σειρά Deep Comfort Body Range της Clinique. Είναι ελαφριά και έχει μεταξένια υφή ενώ είναι ιδανική για καθημερινή χρήση.

4ο βήμα: Φροντίστε τα χέρια σας!
Τα χέρια έρχονται σε πολύ συχνή επαφή με το νερό, γεγονός που τα αφυδατώνει ιδιαιτέρα. Γι’ αυτό και πρέπει να ενυδατώνονται πολύ πιο συχνά από το υπόλοιπο σώμα. Για να πετύχετε λεία και απαλά χέρια είναι απαραίτητο να έχετε πάντα μια κρέμα χεριών στην τσάντα σας.

Δοκιμάστε: την κρέμα χεριών Fast Absorbing Hand Cream της Neutrogena που απορροφάται γρήγορα και ενυδατώνει άμεσα αφήνοντας το δέρμα απαλό.


5ο βήμα: προσοχή στα άκρα!
Τα πόδια μας έχουν το δυσκολότερο ρόλο του οργανισμού μας: στηρίζουν όλο το σώμα μας και συνήθως στριμώχνονται σε άβολες μπότες ή ψηλές γόβες. Αναπνέουν δύσκολα μέσα από τα παπούτσια ,ξηραίνονται πολύ εύκολα γι αυτό πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας. Κάντε απολέπιση κι έπειτα εφαρμόστε μια κρέμα ενυδάτωσης για τα πόδια σε συνδυασμό με απαλό μασάζ.

Δοκιμάστε: την Foot Beauty Treatment Cream της Clarins που έχει ως βασικό της συστατικό το λάδι καρυδιού και τρέφει τα πόδια ενώ παράλληλα τα ενυδατώνει προσφέροντας τους τη φροντίδα που τους αξίζει!

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά