MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
10
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
All the Colors of the Dark
Arabian Nights
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
How to Shoot a Ghost
Inception
KinoFest στην Αθήνα
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Noi
Old boy
O χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο
Rosemary
SOS
Sirât
Stray Kids: The dominATE Experience
The Greek Experiment
The loner
Vampyr
Yunan
Ένα απλό ατύχημα
Αίμα και μαύρη δαντέλα
Αγάπη για τον Ερωτα
Αγιος Παΐσιος
Αλέξανδρος ο Μακεδών
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανακόντα
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Βιριδιάνα
Βοήθεια!
Βουγονία
Διπλόδοκος, το δεινοσαυράκι (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Εκτός εαυτού
Επιστροφή στην πατρίδα
Επιστροφή στο Silent Hill
Ετοιμη για όλα
Ζουζούνια (μεταγλωττισμένο)
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η θυσία
Η καρδιά του ταύρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάποτε στη Γάζα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κλείδωσες; Οι άγνωστοι 3
Μέρες οργής
Μίστερ Κλάιν
Ματαντόρ
Μια μάχη μετά την άλλη
Μια μορφή στο παράθυρο
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Λέων της Πεντέλης
Ο Σημαδεμένος
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο έρωτας γράφεται…
Ο ήχος της πτώσης
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο θρύλος του κάστρου Σουράμ
Οι δικοί μου άνθρωποι
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Ο ξένος
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Πρωινή περίπολος
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σας πιστεύουμε
Σατανάδες της ακολασίας
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα ονειροζωάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το Χαμίνι
Το ήσυχο κορίτσι
Το καταφύγιο
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το πουλί με τα κρυσταλλένια φτερά
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρήμα της οργής
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)
ΔΡΑΜΑ

Το Γύρισμα

Η νέα ταινία του Σεντρίκ Καν αφιερωμένη στον κόσμο του σινεμά, που έκανε πρεμιέρα Εκτός Συναγωνισμού (Out of Competition) στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας, έρχεται στους κινηματογράφους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 119'
Monopoli Team

Η One from the Heart παρουσιάζει τη νέα ταινία του Σεντρίκ Καν (Cedric Kahn), Το Γύρισμα (Making Of). Η γαλλική παραγωγή έκανε πρεμιέρα Εκτός Συναγωνισμού (Out of Competition) στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κέρδισε το Βραβείο Cinema & Arts. Στη συνέχεια προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Ζυρίχης, Μαρακές, Σιάτλ, Σαγκάης ανάμεσα σε άλλα, ενώ ήταν η Επίσημη Ταινία Έναρξης του Φεστιβάλ Les Arcs.  

Πρωταγωνιστούν ο Ντενί Πονταλιντές (Denis Podalydés) από την Comédie Française, ο γνωστός για τους κωμικούς του ρόλους Τζόναθαν Κοέν (Jonathan Cohen), η ανερχόμενη Σουχέιλα Γιακούμπ (Souheila Yacoub που πρωταγωνιστεί και στο Dune II) και σκηνοθέτες που συμμετέχουν ως ηθοποιοί, όπως η Εμανουέλ Μπερκό (Emmanuelle Bercot), ο Ξαβιέ Μποβουά (Xavier Beauvois) και η Βαλερί Ντονζελί (Valerie Donzelli). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία κέρδισε το Βραβείο Prix Jean Renoir des Lycéens 2024, υπό την αιγίδα του γαλλικού Υπουργείου Παιδείας και του CNC, του γαλλικού κέντρου κινηματογράφου. 

Στην Ελλάδα η ταινία έκανε πρεμιέρα ως Επίσημη Ταινία Έναρξης του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσία του σκηνοθέτη. 

Η υπόθεση

Ο Σιμόν, έμπειρος σκηνοθέτης, ξεκινάει γυρίσματα μιας ταινίας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα για τον αγώνα εργατών να σώσουν το εργοστάσιο τους από το κλείσιμο. Αντιμέτωπος με τα ψέματα του παραγωγού του, ηθοποιούς σε νευρική κρίση και ένα συνεργείο σε αναστάτωση, νιώθει ότι τα γεγονότα τον ξεπερνούν. Καθώς οι χρηματοδότες απειλούν με αποχώρηση, μοναδικός σύμμαχος του θα αποδειχτεί ένας νεαρός ντόπιος στον οποίο εμπιστεύεται τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για το γύρισμα της ταινίας.

Ο έμπειρος και πολυπράγμων Σεντρίκ Καν βάζει το δικό του ξεκαρδιστικό όσο και γλυκόπικρο «λιθαράκι» όχι ακριβώς για να ενισχύσει λίγο παραπάνω τη μυθολογία της λαμπερής κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά μάλλον για να μας χαρίσει την πλήρη αποδόμηση της μαγικής εικόνας που συνοδεύει συνήθως την κατασκευή και στα παρασκήνιά της. Το Γύρισμα θυμίζει περισσότερο …πόλεμο, σε κάθε επίπεδο, ταξικό, οικονομικό, φιλικό, ερωτικό, όπως ακριβώς δηλαδή και ο κόσμος γύρω μας, κάνοντας σχεδόν αξεδιάλυτα τα όρια ανάμεσα στην ταινία και την κωμωδία της ίδιας της ζωής. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Making of
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Καν
Σενάριο: Σεντρίκ Καν, Φάνι Μπουρντίνο, Σάμιουελ Ντουξ

Παίζουν: Εμμανουέλ Μπερκότ, Ξαβιέρ Μπιουβουά, Ντένις Ποδαλύδης, Ριάντ Γκαχμί, Ορλάντο Βάουθιερ, Θάις Βοκιέρες, Στέφαν Κρέπον, Τζόναθαν Κοέν, Σουέλια Γιακούμπ

Διάρκεια: 119'
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 2024

Διανομή: One from the Heart
Περισσότερα από CINEMA