MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DECO

5 λάθη που κάνουν το σαλόνι σου να φαίνεται μικρότερο

Πόσα από αυτά τα λάθη κάνεις και εσύ;

Monopoli Team

Το σαλόνι είναι ένας από τους χώρους στο σπίτι όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες στην καθημερινότητά μας. Δεν αποτελεί μόνο ένα δωμάτιο στο οποίο ερχόμαστε κοντά με την οικογένειά και τους φίλους μας, αλλά λειτουργεί και ως χώρος ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, το σαλόνι να φαίνεται μεγάλο και ευρύχωρο, ακόμα κι αν δεν είναι. Αποφεύγοντας συγκεκριμένα συνηθισμένα λάθη, όπως το να «μπουκώνεις» τον χώρο με πολλά έπιπλα, μπορείς κι εσύ να το πετύχεις αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέλεις πιο οργανωμένο σπίτι; Ακολούθησε αυτές τις 4 σκανδιναβικές αρχές12.09.2018

Ποια είναι αυτά τα λάθη, λοιπόν;

Tο χαλί στο σαλόνι είναι πολύ μικρό

Δεν πρέπει να υποτιμάς τη δύναμη των χαλιών στο σαλόνι. Ωστόσο, εκεί που πρέπει να δώσεις βάση είναι στο ότι τα μικρά χαλιά στο σαλόνι, κάνουν και το δωμάτιο να μοιάζει μικρότερο. Ο γενικός κανόνας λέει ότι τα μπροστινά πόδια όλων των επίπλων θα πρέπει να ακουμπούν πάνω στο χαλί. Οπότε, όταν διακοσμείς το σαλόνι σου, δώσε μεγάλη βαρύτατα στο μέγεθος του χαλιού.

Δεν υπάρχει ισορροπία

Για να κάνεις το σαλόνι να φαίνεται ευρύχωρο, πρέπει να ακολουθήσεις μια διαφορετική προσέγγιση από τη συνηθισμένη. Και μην ξεχνάς ότι κάθε πτυχή του δωματίου λειτουργεί σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να δώσεις έμφαση στο πλάτος και την αρμονία του χώρου σου. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Επιλέγοντας μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα στα έπιπλα και τα αξεσουάρ, αλλά δίνοντας και περισσότερη έμφαση στον φυσικό φωτισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b