MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Status Update: Χάρης Πανόπουλος, τραγουδοποιός και ερμηνευτής

Μπορεί ο Χάρης Πανόπουλος να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά η Κρήτη και το λαούτο βρίσκονται στην καρδιά του. Πριν λίγους μήνες είδε το τραγούδι του να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από το “Γάμος αλά ελληνικά 3”. Στις 25 Ιανουαρίου θα ανέβει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για να καλωσορίσει το 2024 με τον καλύτερο τρόπο.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 24.01.2024

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ίλιον Αττικής.

Η πιο έντονη ανάμνηση μου είναι όταν μαζευόμασταν όλα τα παιδιά της γειτονίας στους δρόμους και παίζαμε ατέλειωτες ώρες. Στο σπίτι άκουγαν Ξυλούρη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη. Λίγο αργότερα, ανακάλυψα κι άλλα πράγματα, άκουγα Θανάση Παπακωνσταντίνου, Παπάζογλου και πολλά παραδοσιακά.

Από μικρός το αισθανόμουν ότι η μουσική ήταν μονόδρομος.

Αλλά όταν σπούδαζα στην Πάτρα πήρα την μεγάλη απόφαση ότι αυτό ήθελα να κάνω στην ζωή μου. Ήθελα να το εξελίξω, να το σπουδάσω να αφεθώ σε αυτό κι έτσι ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι ήθελα να σταματήσω τις σπουδές και να πάρω τον «δρόμο» της μουσικής.

Η πρώτη μου συναυλία ήταν το άνοιγμα ενός καινούριου κόσμου.

Όταν μοιράζεσαι την τέχνη σου και την ανάγκη σου να εκφραστείς μέσω της μουσικής, που στην ουσία είναι μια μορφή επικοινωνίας και σύνδεσης, τα συναισθήματα είναι πάντα πολύ έντονα. Θυμάμαι να έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Χαράς, αγωνίας ,συγκίνησης, άγχους όμως στο τέλος, ένιωθα «γεμάτος» κι ευτυχισμένος.

‘Ήμουν 18 χρονών όταν έπιασα για πρώτη φορά το λαούτο.

Κι έγινε ακριβώς αυτό που φανταζόμουν,ότι θα με συνεπάρει και ότι θα λειτουργώ πλέον διαφορετικά με αυτό το όργανο.

Την κρητική κουλτούρα και νοοτροπία την έχω μέσα μου από μικρός.

Αν και δεν έχω καταγωγή από την Κρήτη, η σχέση μου με αυτό το νησί ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας των φίλων μου και των κουμπάρων μου. Με γοήτευσε πολύ το πάθος, η ένταση, η ιδιαιτερότητα των στίχων και ο αυτοσχεδιασμός. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κρητική παραδοσιακή μουσική.

Όταν έχω στίχους μπροστά μου επεξεργάζομαι αυτό που βλέπω, δημιουργώ εικόνες.

Έτσι προσπαθώ να επινοήσω μελωδίες . Τις περισσότερες φορές έτσι λειτουργώ.

Το πιο πρόσφατο κομμάτι μου, με τίτλο “Κράτησέ με” έπαιξε και στο “Γάμος αλά ελληνικά 3”.

Ο Σπύρος Κατσαγάνης,ο στιχουργός του τραγουδιού γνώρισε τυχαία την Νία Βαρδάλος το προηγούμενο καλοκαίρι και πάνω στην συζήτηση με αφορμή την νέα ταινία που ετοίμαζε, του είπε ότι αναζητούσε κάποια τραγούδια. Ο Σπύρος της είπε ότι είχαμε έτοιμο ένα τραγούδι, ζήτησε να το ακούσει, της άρεσε και το ενέταξε στην ταινία. Σίγουρα ήταν λίγο αιφνιδιαστική και απρόσμενη αυτή η εξέλιξη, αλλά η χαρά ήταν μεγάλη και έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν άρχισα να λαμβάνω μηνύματα από όλο τον κόσμο για το τραγούδι.

Ανυπομονούμε πολύ για την ζωντανή μας εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου.

Το πρόγραμμα θα περιέχει πολλά γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια με νότες από την παράδοση από το βορά ως τον νότο, άλλα και μερικά τραγούδια από την δισκογραφία μου.Την βραδιά θα ομορφύνουν οι αγαπημένοι μας φίλοι και εξαίρετοι καλλιτέχνες, η Γεωργία Νταγάκη, η Βιολέτα Ίκαρη και ο Βασίλης Προδρόμου.

Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο στις συναυλίες μου είναι η επαφή με το κοινό.

Όλο αυτό το πάρε δώσε συναισθημάτων δημιουργεί μια μοναδική συνθήκη. Συμβαίνει ένα μοίρασμα κι όταν στο τέλος συνειδητοποιείς ότι το κοινό απόλαυσε αυτό που έγινε όσο κι εσύ, τότε νιώθεις μια βαθειά ικανοποίηση.

Όταν βρίσκω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου…

Προσπαθώ να κάνω μικρές αποδράσεις από την πόλη για να έρχομαι σε επαφή με την φύση, να συναντώ τους φίλους μου και να πηγαίνω σε συναυλίες,

Οι φίλοι μου λένε «κλασικός Χάρης»…

Νομίζω όταν γίνομαι καμιά φορά ισχυρογνώμων. Νομίζω επίσης ότι αυτή την στιγμή είναι η πρώτη φορά που το παραδέχομαι!

Έχω αρχίσει την προεργασία ενός καινούριου τραγουδιού,

που θα κυκλοφορήσει σχετικά άμεσα το οποίο θα είναι ντουέτο. Δουλεύω πάνω στο υλικό ενός νέου δίσκου που ετοιμάζω, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε με τους συνεργάτες μου κάποιες καλοκαιρινές συναυλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Χάρης Πανόπουλος στον Σταυρό του Νότου Plus12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Χάρης Πανόπουλος θα εμφανιστεί στις 25 Ιανουαρίου στον Σταυρό του Νότου Plus, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος.

Eισιτήρια
Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Κρατήσεις
Τηλ.: 210 9226975

Προπώληση: more.com

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b