MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΘΕΑΤΡΟ

Θεατής: “Μίξερ” στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Ζέτη Φίτσιου “ανακατεύει” ευτράπελες καταστάσεις που συνθέτουν την ελληνική πραγματικότητα και στήνει ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης με τίτλο «Μίξερ» που ανεβαίνει στο Μικρό Γκλόρια.

Ευδοκία Βαζούκη | 19.01.2024

Η βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το 2022, Ζέτη Φίτσιου, παρουσιάζει (ήδη από τις 24 Νοεμβρίου) στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια, το νέο της έργο, ένα πρωτότυπο λαϊκό μιούζικαλ τσέπης με τίτλο «Μίξερ». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Σιλβέστρος, η πρωτότυπη μουσική είναι σε σύνθεση του Θοδωρή Οικονόμου, ενώ επί σκηνής απολαμβάνουμε τον Αλέξανδρο Σιάτρα, την Έλενα Χαραλαμπούδη (γνωστή και ως 5 minute mum) και τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκη που τους συνοδεύει μουσικά.

Η ιστορία

Η ιστορία ακολουθεί έναν νέο φέρελπι καλλιτέχνη που θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως το μπάτζετ είναι χαμηλό, δεν φτάνει για να κάνει πράξη το όραμά του και γι’ αυτό το αλλάζει. Ο Άμλετ γίνεται Βαγγέλης και δεν ζει στη Δανία αλλά κάπου στην Κυψέλη. Και η παράσταση θα ανέβει πάση θυσία, ακόμη κι αν ο ίδιος μαζί με μία ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου. Και κάπως έτσι ξεκινάει και μπροστά μας ξετυλίγεται η ιστορία του Βαγγέλη που από άσημος πορτιέρης καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του κράτους. Ενός κράτους εντελώς διαλυμένου και ανοργάνωτου στο οποίο κυριαρχεί η διαφθορά, η λαμογιά και η τσαπατσουλιά σε καταστάσεις που όλο και κάτι μας θυμίζουν. Σ’ αυτή την ξέφρενη πορεία «ανέλιξής» του, ο ήρωας θα συναντήσει στον δρόμο του πολλούς ανθρώπους, που είτε θα προσπαθήσουν να σταθούν εμπόδιο στη ζωή του, είτε θα του αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα…

Όλος ο παραλογισμός της ελληνικής πραγματικότητας σε 75 λεπτά

Με όχημα τον συνδυασμό του δεκαπεντασύλλαβου στίχου με το αιχμηρό χιούμορ της Ζέτης Φίτσιου και την ανατρεπτική ζωντανή μουσική του Θοδωρή Οικονόμου, στήνεται επί σκηνής ένα 75λεπτο ξέφρενο γλέντι σ’ έναν φρενήρη κόσμο αλλεπάλληλων και απροσδόκητων καταστάσεων, με πολλούς νέους και διαφορετικούς χαρακτήρες να παρελαύνουν ασταμάτητα και με τρόπο χιουμοριστικό, γρήγορο και πρωτότυπο από μπροστά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: “Το Μαράκι έκλασε” στο Faust12.09.2018

Μέσα στο «Μίξερ» ανακατεύονται γνώριμα κωμικοτραγικά χαρακτηριστικά στοιχεία που συνθέτουν την πραγματικότητα της χώρας μας χρόνια τώρα, ιδωμένα μέσα από συχνά επαναλαμβανόμενα ευτράπελα γεγονότα που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου. Πρωταγωνιστές αυτού του μοναδικού στον κόσμο φαινομένου που ονομάζεται «ελληνική κοινωνία» είναι ο Βαγγέλης (Αλέξανδρος Σιάτρας) και η Αλέκα (Έλενα Χαραλαμπούδη). Ο Βαγγέλης είναι ένα λαϊκό παιδί που εντελώς απροσδόκητα φτάνει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Η Αλέκα από την άλλη είναι μια ορκισμένη επαναστάτρια που καθόλου «δεν πάει» την εξουσία. Ο Βαγγέλης ερωτεύεται κευρανοβόλα την Αλέκα και δεν θα σταματήσει να την ψάχνει και να την κάνει δική του όσα εμπόδια και αν βρεθούν στον δρόμο του. Στη διαδρομή του αυτή θα συναντήσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες – μέρος του ελληνικού παραλογισμού – που είτε θα προσπαθήσουν να τον βοηθήσουν είτε να του βάλουν τρικλοποδιά, θα προσπαθήσει να αλλάξει και κάπως έτσι, ίσως τελικά βρει και τον εαυτό του.

Και όλους αυτούς τους – 35 περίπου – χαρακτήρες, τους πολύ γνώριμους και οικείους, υποδύεται φοβερά η Έλενα Χαραλαμπούδη και το…μίξερ περιστρέφεται γρήγορα, σαρωτικά! Και καθώς περιστρέφεται κυκλώνεται από μουσική – τι μιούζικαλ τσέπης θα ήταν αλλιώς; – κι αυτή βγαίνει από το μπουζούκι του Κωνσταντίνου Τσιμπούκη που βρίσκεται συνεχώς επί σκηνής και δίνει σε κάθε τραγελαφική σκηνή τη δική του νότα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Κι έτσι ο ρυθμός της μουσικής, μαζί με τον ρυθμό και την παιδικότητα που χαρίζει ο δεκαπεντασύλλαβος συνθέτουν ένα ανάλαφρο και κωμικό θέαμα από το οποίο όμως δεν λείπουν η βαθιά αλήθεια, το αιχμηρό σχόλιο και οι συμβολισμοί που στόχο έχουν να λειτουργήσουν εξιλεωτικά απέναντι στα τραύματα που μας έχει προκαλέσει (και συνεχίζει απτόητα να το κάνει) ο γρήγορος και σαρωτικός σύγχρονος τρόπος ζωής – και μάλιστα σε αυτή τη χώρα…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το «Μίξερ» παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 18:15 και 21:15, Κυριακή στις 20:30
18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ * προπώληση εδώ.
75 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b